Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of 2018

Best of 2018

2018. december 22. - Darqo

best_of_2018.png

Ismét eltelt egy év, amely számtalan érdekes, különleges, meglepő és/vagy egyedi művészeti alkotással, design tárggyal, köztéri alkotással és épülettel ajándékozott meg minket. Szokásunkhoz híven idén év végén is összegyűjtöttük a kedvenceinket tartalmazó nagyon szubjektív listánkat, úgyhogy a mai posztban a 15 favoritot hoztuk el nektek újra. Sorrendet nem állítunk közöttük, mert mindegyik téma közel áll a szívünkhöz. Annyi rendszer van csak, hogy év elejétől és végéig haladunk. Jó szórakozást!

 

Izland egyik legkülönlegesebb gyalogos átkelőhelye Ísafjörðurben látta meg a napvilágot. A város lakói személyesen, a világhálón keresztül pedig mindenki más is a csodájára járt az optikai illúzió-zebrának, ami a hagyományos háromdimenziós festésnek köszönhetően úgy néz ki, mintha lebegne. Bővebben itt.

01_lebego_zebra01.jpg

 

A róla készült fotósorozat és a szalagcímek is azt az érzést keltik, hogy Konstantin Kofta / RHX11 fantázianevű táskakollekciója a robotok, kiborgok kedvenc divatkiegészítője, ami abban az esetben állja meg csak igazán a helyét, amennyiben valamelyiknek érezzük magunkat a kettő közül. Bővebben itt.

02_konstantin_kofta01.jpg

 

Chris Dorosz háromdimenziós festményeket készít, mármint ténylegesen, hiszen a megszáradt festéket lógatja bele a térbe, az így elkészített portrék, emberi alakok, tájképek és más hasonló témák pedig annyira zseniálisak a maguk egyszerűségében, letisztultságában és az aprólékos kidolgozásukban, hogy elakadnak a szavaink. Bővebben itt.

03_chris_dorosz01.jpg

 

A hajókonténerekből összeállított szokatlan, furcsa és mindeközben nagyon izgalmas épület eredetileg egy németországi irodaház lett volna, de végül soha nem valósult meg. Egy Los Angeles-i filmproducer viszont beleszeretett a brit Whitaker Studio koncepciójába és azonnal meg is vásárolta a terveket. Bővebben itt.

04_whitaker_studio_joshua_tree_residence_01.jpg

 

Veronika Richterová cseh művész a PET palackok újrahasznosításához nyújt inspirációt hihetetlenül jópofa, összetett és aprólékosan kidolgozott műanyag csillárjaival és lámpáival. Bővebben itt.

05_veronika_richterova01.jpg

 

A svéd Stoft design stúdió olyan lakberendezési tárgyakat készít, amelyek közül nehéz kiválasztani egyetlen kedvencet. A portfóliójukat átnézve úgy érezzük, hogy gyakorlatilag bármelyiket kiegészítőjüket választjuk is, tökéletesen reprezentálja, hogy mennyire izgalmas, különleges és innovatív a stúdió munkássága. Bővebben itt.

06_dear_disaster01.jpg

 

A képeken látható banán lámpák annyira furcsák, hogy az már jó. Ezeket a különleges lakberendezési kiegészítőket az amúgy is szokatlan tárgyairól híres Studio Job tervezte a hasonszőrű Seletti számára, akikhez egyébként bátran fordulhattok, ha meglepő, különös vagy akár megbotránkoztató designer dekorációkkal, bútorokkal és más nyalánkságokkal szeretnétek feldobni a lakásotokat. Bővebben itt.

07_seletti-banana-lamp01.jpg

 

Az emberi hanyagság miatt óceánokban úszkáló, hozzávetőlegesen 150 millió tonna műanyag hulladék jelenti a legnagyobb veszélyt az élővilágra. Ez a mennyiség az előrejelzések szerint a következő évtizedben megháromszorozódhat. Bárki tehet azért, hogy ez ne így legyen, Jason Klimoski és Lesley Chang tervezők például hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítható műanyagból készített óriási bálnával próbálják felhívni a figyelmünket a problémára. Bővebben itt.

08_bruges_whale01.jpg

 

A rotterdami székhelyű The New Print design stúdió tervezői olyan kezdeményezéssel álltak elő, amelyben műanyaghulladékot használnak fel a 3D nyomtatással készített kültéri/városi bútorokhoz. Az Amszterdamnak tervezett "XXX bench" például újrahasznosított műanyagzacskók felhasználásával jött létre. Bővebben itt.

09_print-your-city-the-new-raw03.jpg

 

Miguel Rothschild multidiszciplináris művész nyomtatott szövet, horgászzsinór, ólomgolyók és epoxi/akril szerkezeti ragasztók felhasználásával formázta a térbe a képeken látható lenyűgözően élethű tengerdarabkát. Bővebben itt.

10_miguel-rotschild01.jpg

 

A Formafantasma Ore Streams nevű izgalmas projektjében olyan irodai bútorokat állítottak elő, amelyeknek minden egyes alkotóeleme újrahasznosított elektronikai hulladék. Többek között leselejtezett iPhone-okból, laptopokból, számítógépekből, billentyűzetekből készülnek az asztalok, székek és egyéb kiegészítők. Bővebben itt.

11_formafantasma01.jpg

 

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy vízzel teli zacskókat látsz a képeken! Dylan Martinez művész egyszerűen csak Water Bags fantázianévvel ellátott sorozatában tökéletes illúziót hozott létre. Akkor veszed észre, hogy valami nem stimmel, amikor egy kicsit jobban odafigyelsz a részletekre. Bővebben itt.

12_dylan_martinez01.jpg

 

Az amerikai Pneuhaus stúdió olyan alkotást készített, amely a fény térbeli tulajdonságait vizsgálja. Ez még önmagában nem tűnik annyira szexinek, de számunkra abszolút megvan a varázslat a majdnem teljesen sötét belső térben az anyagon ejtett kisebb-nagyobb szándékos, geometrikus formájú hasadékokon beömlő, és a nap mozgásának hatására folyamatosan mozgó, változó formájú és intenzitású fénypászmák láttán. Bővebben itt.

13_atmosphere02.jpg

 

Nagyon szeretjük azokat a bútorokat, amelyek formáját kedvünk szerint alakíthatjuk, mert így azt az érzetet keltik bennem, hogy egy bútordarab áráért sokat kapok. Legújabb kedvencem a holland Studio Lorier Wave Bookshelf fantázianevű könyvespolca, amely pillanatnyi lelkiállapotunknak megfelelően formázható. Bővebben itt.

14_customizable-wood-shelf-bookshelf02.gif

 

A japán Nendo miközben újragondolta a kakukkos órát, szó szerint és átvitt értelemben is feje tetejére állította az eredeti elképzelést. Bővebben itt. Bővebben itt.

15_cuckoo-collection01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7414405970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása