Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A jövő a hulladékbútoroké?

A jövő a hulladékbútoroké?

2018. szeptember 05. - Darqo

formafantasma01.jpg

A pazarlás és a hulladékgyártás olyan méreteket ölt, amely egyre kezelhetetlenebb, és kétség sem férhet hozzá, hogy a jövőnk egyre retkesebb lesz, ha nem vagyunk hajlandóak változtatni a hozzáállásunkon.

Az újrahasznosítással kapcsolatos innovatív ötletek ráadásul sokkal kevesebb ember által látnak napvilágot és sokkal lassabban is valósulnak meg, mint ahányan szemetelnek, ráadásul az újrahasznosítására irányuló erőfeszítések javarészt feltérképezhetetlenek, kezdetlegesek és ellentmondásosak. Ezért fulladozunk egyre jobban a saját mocskunkban.

Persze időről időre találkozhatunk olyan kezdeményezésekkel, amelyek előremutatóak és inspirálóak. Ilyen a Formafantasma tavaly bemutatott izgalmas projektje, az Ore Streams, amelyben olyan irodai bútorokat állítottak elő, amelyeknek minden egyes alkotóeleme újrahasznosított elektronikai hulladék. A Melbourne-i Nemzeti Galéria által kezdeményezett NGV Triennáléra elkészített asztalok, székek és egyéb irodai kiegészítők többek között leselejtezett iPhone-okból, laptopokból, számítógépekből, billentyűzetekből, mikrohullámú sütők darabjaiból épültek fel. Izgalmas projekt és követendő példa!

formafantasma02.jpg

formafantasma03.jpg

formafantasma04.jpg

formafantasma05.jpg

formafantasma06.jpg

formafantasma07.jpg

formafantasma08.jpg


formafantasma09.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8014055786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása