Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A brugge-i bálna figyelmeztet a veszélyre

A brugge-i bálna figyelmeztet a veszélyre

2018. július 11. - Darqo


bruges_whale01.jpg

Az emberi hanyagság miatt óceánokban úszkáló, hozzávetőlegesen 150 millió tonna műanyag hulladék jelenti a legnagyobb veszélyt az élővilágra. Ez a mennyiség az előrejelzések szerint a következő évtizedben megháromszorozódhat. Bárki tehet azért, hogy ez ne így legyen, Jason Klimoski és Lesley Chang tervezők például hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítható műanyagból készített óriási szoborral próbálják felhívni a figyelmünket a problémára.

A duó által alapított Brooklyn-i székhelyű StudioKCA építészeti és design cég a Hawaii Wildlife Fund és a Surfrider Foundation önkénteseinek segítségével körülbelül 5 tonnát szedett össze a rengeteg hulladékból Hawaii partjainál, és elkészítették a Skyscraper fantázianevű bálna-installációt. Az acél- és alumínium vázra felépített több mint 9 méter magas mementó az idei brugge-i triennálé látogatóit kápráztatja el Jan Van Eyck szobra közelében, idén szeptember 16-ig, ingyenesen.

Fotók: Matthias Desmet, Chuck Choi / StudioKCA

bruges_whale02.jpg

bruges_whale03.jpg

bruges_whale04.jpg

bruges_whale05.jpg

bruges_whale06.jpg

bruges_whale07.jpg

bruges_whale08.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8914092561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása