Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Itt vannak a jövő kakukkos órái

Itt vannak a jövő kakukkos órái

2018. november 28. - Darqo

cuckoo-collection01.jpg

Mivel nagypapám órás volt, és a nagybátyám is próbálta jó darabig tovább vinni ezt a mesterséget, így a nagyszülők, rokonok házában a korszaknak megfelelően gyakorlatilag minden óratípussal találkoztam gyerekkoromban. Egyik kedvencem a kakukkos óra volt, az időről időre előbukkanó madárral, így a japán Nendo újraértelmezett kakukkos órája azonnal megolvasztotta a szívemet.

A hagyományos formavilágot és a lényeget megtartva sikerült izgalmassá tenni az új verziókat, ezzel pedig észrevétlenül és ügyesen örökítik tovább az újabb generációk számára ezt lakberendezési kiegészítőt. Mondhatjuk, hogy szó szerint feje tetejére állították az eredeti elképzelést, elkészült egy inverz változat, valamint új funkciókkal is ellátták az egyik variációt, így már könyvtárolásra is alkalmassá tették az órát.

Oki Sato, a Nendo alapítója és vezető designere az órákat forgalmazó, különböző tervezőkkel is előszeretettel együttműködő japán Lemnos számára készítette el a ezeket a cukiságokat.

Nem tudnék kedvencet választani, mindegyiket elfogadnám!

A Nendo-val kapcsolatos korábbi bejegyzéseinket ide kattintva olvashatjátok el.

Fotók: Akihiro Yoshida

cuckoo-collection02.jpg

cuckoo-collection03.jpg

cuckoo-collection04.jpg

cuckoo-collection05.jpg

cuckoo-collection06.jpg

cuckoo-collection07.jpg

cuckoo-collection08.jpg

cuckoo-collection09.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4814090677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása