Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Burgerek és BBQ-falatkák

Burgerek és BBQ-falatkák

2021. augusztus 06. - Darqo

burgerek_es_bbq_falatkak00.jpg

Covid ide vagy oda, még mindig van jó pár nyári, nyárias hetünk, amikor (remélhetőleg óvatosan, és az elvileg jól betanult szabályokat követve) bandázhatunk a barátainkkal a kertben egy-egy laza kerti sütögetés keretén belül, bár manapság már nem feltétel a nyár (vagy sosem volt az?), bátrabbak ezt egészen télig, vagy tél közben, amikor lazán felszökik a hőmérséklet 20 fokra, szoktak spontán grillpartikat rendezni.

Akármilyen az időjárás, Jord Althuizen  sütögetéssel kapcsolatos remekművei pedig mindig jó, ha kéznél vannak. A többes szám annak szól, hogy nemrégiben jelent meg idehaza a BBQ-világbajnok legújabb szakácskönyve, amely a grill, burger, barbecue vonalon tovább mozogva még mélyrehatóbban vizsgálja a témát az ízlelőbimbóink legnagyobb örömére. Az első könyv ajánlóját itt olvashatjátok el.

A legelső pillanatban összefutott a nyál a számban, amikor megláttam a Burgerek és BBQ-falatkák című könyv borítóját, átlapozva pedig teljesen kikészültem, ami nem csak annak köszönhető, hogy ebéd előtt olvasgattam az elsőhöz hasonlóan vaskos kiadványt, hanem azért is, mert a tartalom minden tekintetben vizuális orgiát váltott ki bennem.

A laza, közvetlen stílus, a könnyen befogadható és memorizálható, gyakorlatias receptek és leírások kombinálva a profi fotókkal, ezúttal is könnyen levesznek bárkit a lábairól olyannyira, hogy sokan azonnal kerti sütögetést akarnak majd szervezni, bemutatva frissen megszerzett tudásukat. A kettéosztott, először burgereket, majd az ínycsiklandó grill falatkákat bemutató rész közben pedig ráláthatunk a BBQ témakörének szerteágazóságára, bepillanthatunk a téma jelenébe, és egy kicsit sajnálkozhatunk, hogy a BBQ-kultúra jelenleg még mindig csak gyerekcipőben jár idehaza.

Ez a kiadvány önmagában is megállja a helyét, nem szükséges a szerző első könyvét megvásárolni, de mindenképpen teljesebb képet kaphatunk a BBQ-ról, ha mindkét szakácskönyvet beszerezzük. Összességében olyan könyveknek lehetünk a birtokosai, amelyek alapművek a témában, minden grillezés iránt érdeklődő ember polcán ott a helyük.

"Jord Althuizen holland séf, a 2014-es év BBQ-világbajnoka, valamint a Smokey Goodness nevű BBQ catering és étterem vezetője. Egy amerikai tanulmányutat követően hazájában, Hollandiában bevezette a grillezés és barbecue-zás amerikai iskoláját, rendezvénysorozatokat indított útjára, és sokat tett az újhullámos sütési eljárások európai népszerűsítésért. Több mint 40 fősre duzzadt csapatának köszönhetően mára akár egy több ezer fős vendégsereget is ki tudnak szolgálni."

 

burgerek_es_bbq_falatkak.jpg

Jord Althuizen - Burgerek és BBQ-falatkák

Ideje, hogy a burgerimádóknak tüzes lökést adjunk!

A grillezésért rajongó olvasó végre kézbe foghatja azt a könyvet, amely útmutatót ad a tűzrakáshoz, a kilazított rágóizmok beizzításához és a gömbölyded pocakokhoz. Kezdjünk el élni, nézzünk be a tömött hűtőnk mélyére, töltsük fel a fészert faszénnel, a haverok pedig álljanak készenlétben, hiszen amikor kialszik a tűz, a tányérokon hívogatóan gőzölög majd az étel! Kezdjünk is bele az olvasásba és a grillezésbe, de legfontosabb, hogy élvezzük is.

Jöjjenek hát a szaftos burgerek, forró, sistergő szendvicsek, snackek kis nyársakon vagy a ragacsos cupákok – mindezen recepteket Jord Althuizen, pirokulináris kalandozó, BBQ világbajnok adja közre az olvasónak! E csodás könyv témáját hallva, burgerek és BBQ-falatkák, talán felsóhajt mindenki a megkönnyebbüléstől. Igen, megkönnyítjük a dolgát, ha most úgy dönt a dugóban hazafelé, hogy alágyújt vacsorához. Lehet, hogy most a tűzgyújtás követően hamarabb lehet asztalhoz ülni, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak az ízek és az ételek.

Ugyanis gyorsan is készülhetnek csodás finomságok a BBQ-sütőn. És micsoda finomságok! Hajrá!

Ezt a könyvet ide kattintva szerezheted be. A szerző első könyvét pedig ide kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4316650150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása