Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Őszi könyvajánló feltöltekezéshez

Őszi könyvajánló feltöltekezéshez

2024. október 15. - Darqo

resize_image_project.png

Egyre inkább értem annak a gondolatnak a lényegét, hogy a folyamatos változás, és az ehhez való alkalmazkodóképesség elengedhetetlenül fontosak az életben. Hiába hiába tudjuk, hogy a változások az események és a fejlődés természetes velejárói, mégis sokszor érezzük úgy, hogy túl gyorsan jönnek, nehéz őket feldolgozni, és az új helyzetekhez való felnövés valódi kihívást jelent. Ez különösen igaz, amikor az életünk egy olyan időszakába érkezik, ahol a változások szinte lavinaként zúdulnak ránk, és alig van időnk magunkhoz térni az egyik esemény után, máris itt a következő. Nekem az elmúlt fél évem ilyen volt, csak kapkodtam a fejelmet, és egy idő után már erre sem volt időm, csak pislogni, és hagyni magam sodródni az eseményekkel.

A legutóbbi könyvajánló megírása óta eltelt fél évben annyi minden történt körülöttem és bennem, hogy az idő konkrétan elrepült mellettem, mintha sosem létezett volna. A változások sorra következtek egymás után: új projektek indultak, új emberekkel kezdtünk együtt dolgozni, és egyre több feladat zúdult rám, mert mindent helyre kellett billenteni, ami idáig kilengésben volt. A szétszórt építőkockákat össze kellett szedni, és tudatosan, hatékony ragasztóanyaggal összeilleszteni, hogy biztosan biztos izé legyen belőle. Merthogy még mindig nem tudom, hogy mi lesz, csak sejtem, hogy valami nagyon jó jön, hiszen megdolgoztunk érte. És mire kettőt pislogtam, már ősz lett.

Most, hogy itt tartunk, elérkeztem ahhoz a pillanathoz, amikor muszáj megálljt parancsolni magamnak. A múlt tapasztalatai, szorongásai, pánikrohamai alapján világossá vált, hogy nem lehet a végtelenségig feszíteni a húrt. Bár az év eleje és a nyár elképesztő intenzitással robbant be, szó szerint megállás nélkül dolgoztunk, most ősszel itt az idő arra, hogy egy kicsit visszavegyek a tempóból, sőt megálljak. A feladatok persze ettől még nem fogynak el, de arra már most oda kell figyelnem, hogy időt szánjak a pihenésre, a regenerálódásra és az elmúlt időszak feldolgozására. Merthogy erre egyáltalán nem volt időm.

Szerencsére az évből hátralévő rész tökéletes alkalmat kínál arra, hogy újra fókuszba helyezzem magamat. Az őszi és téli időszak mindig is arról szólt számomra, hogy kicsit befelé forduljak, elmélyüljek a gondolataimban, és tudatosan odafigyeljek arra, hogy az elmúlt hónapok tapasztalatait hogyan tudom feldolgozni és beépíteni az életembe. Most is ezt tervezem: elmélyülni a saját érzéseimben, elgondolkodni az elmúlt időszak változásain, és tudatosan készülni a téli, karácsonyi időszakra, amely persze szintén sok új kihívást tartogat.

Ahogy az elmúlt években, úgy most is a Bioenergetic kiadó könyvei nyújtottak nekem segítséget az elmúlt fél évben. Ebben a felgyorsult, sodró eseményekkel teli időszakban hű társaim voltak a könyveik, amelyekből mindig erőt és tudást meríthettem, még akkor is, ha éppen semmi köze nem volt az olvasott könyvnek ahhoz, ami éppen velem történik. A megszerzett tudás azonban minden szempontból rengeteget fog segíteni abban, hogy helyesen elemezzem a velem történteket, és képes legyek felkészülni az előttem álló időszakra. Szerintem veletek is így lesz, ha elolvassátok őket.

 

01az_osi_osveny_tarot_konyvkartyacsomag_600rgb.jpg 

Howard Rodway: Az ősi ösvény tarot

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/az-osi-osveny-tarot

 

Howard Rodway: Az ősi ösvény tarot című könyve egy igazi kincs azok számára, akik mélyebben szeretnék megérteni a tarot misztikus világát és az ősi vallások szimbólumait. Ez a könyv nem csupán egy egyszerű tarot útmutató, hanem egy kapu a múlt és a jelen spirituális bölcsességeihez.

Rodway könyve az ősi vallások és a wicca hagyományok tiszteletére íródott. A tarot kártyák szimbólumai nem csupán képek, hanem mély jelentéssel bíró jelképek, amelyek az ősi varázslók és beavatottak tudását hordozzák. A könyv részletesen bemutatja ezeket a szimbólumokat, és segít megérteni azok jelentését és alkalmazását a mindennapi életben.

A könyvben található szertartások és versek egy nyolcfős varázslócsoport közreműködésével készültek. Ezek a szertartások nem csupán a tarot kártyák használatát segítik, hanem mélyebb spirituális élményt is nyújtanak. A versek pedig még inkább elmélyítik az olvasó kapcsolatát a tarot világával.

Rodway könyve nem csupán elméleti tudást nyújt, hanem gyakorlati tanácsokat is ad a tarot kártyák használatához. A könyv segítségével megtanulhatod, hogyan alkalmazd a tarot kártyákat a jövő feltárására és a sorsod megértésére. A tarot kártyák érzékeny médiumok, és a könyv segít abban, hogy tisztelettel és megfelelő módon használd őket.

Tele van gyönyörű illusztrációkkal és magyarázó rajzokkal, amelyek még inkább segítenek megérteni a tarot kártyák szimbólumait és jelentését. Ezek az illusztrációk nem csupán esztétikai élményt nyújtanak, hanem mélyebb betekintést is adnak a tarot világába.

Az ősi ösvény tarot nem csupán egy könyv, hanem egy útmutató a spirituális fejlődéshez. A könyv segítségével mélyebb kapcsolatot alakíthatsz ki önmagaddal és a körülötted lévő világgal. A tarot kártyák használata segít abban, hogy jobban megértsd önmagad és a sorsodat. A könyv gyakorlati tanácsai és útmutatói révén fejlesztheted önismeretedet és önbizalmadat.

A könyvben található szertartások és versek pedig akár közösségi élményt is nyújthatnak. A témára nyitott barátaiddal vagy családtagjaiddal együtt is felfedezhetitek a tarot világát, és közösen élhetitek át a spirituális élményeket.

Az ősi ösvény tarot című könyv egy igazi mestermű, amely mélyreható szimbolikájával, gyakorlati útmutatóival és gyönyörű illusztrációival bárkit könnyedén elvarázsolhat. Ha érdekel a tarot világa, és szeretnél mélyebb kapcsolatot kialakítani önmagaddal és a spirituális világgal, akkor ez a könyv kihagyhatatlan számodra. Érdemes elmerülni ebben a varázslatos világában, különösen most, amikor a természet és az időjárás is segít az elmélyülésben és az elmúlt pörgős hónapok feldolgozásában!

 

02urald_az_elmed_borito_600rgb.jpg

Szentes Róbert - Urald az elméd!

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/urald-az-elmed

 

Szentes Róbert Urald az elméd című könyve egy tökéletes útmutató a belső béke és a jóllét eléréséhez. Nem csupán egyszerű önsegítő írásról van szó, hanem egy mélyreható, gyakorlati kézikönyvről, amely segít legyőzni a félelmeket és a negatív érzéseket, amelyek gyakran akadályozzák életünket. Az enyémet és a szeretteimét például igen, úgyhogy végtelenül boldog vagyok, hogy ez a könyv a kezembe került!

A könyv alapgondolata, hogy a problémáink nagy része nem a külső körülményeinkből fakad, hanem az elménkben zajló konfliktusokból. Szentes Róbert mestercoachként és terapeuta tapasztalatait felhasználva mutatja be, hogyan lehet ezeket a belső konfliktusokat megoldani. Az író saját életéből merítve, agyvérzése utáni felépülése során szerzett felismeréseit osztja meg, amelyek segítettek neki megérteni az érzelmi zűrzavarok gyökereit.

A könyvben bemutatott ötlépéses módszer rendkívül hatékony. Az első lépés az, hogy megértsük és dolgozzunk a negatív érzelmeinken. Ezután következik a hasznavehetetlen vagy korlátozó hiedelmek megváltoztatása, majd a belső konfliktusok megoldása. A negyedik lépésben felfedezzük és átalakítjuk a negatív énképet és az önmagunkkal kapcsolatos negatív meglátásokat. Végül pedig összetett célokat tűzünk ki, és jó értelemben, de elvárjuk a pozitív eredményeket. Nincs mese, ennek kell történnie, hiszen különböző szinteken rengeteg energiát fektetünk a megvalósulásukba.

Szentes Róbert könyve tele van gyakorlati tanácsokkal és útmutatókkal, amelyek segítenek az olvasónak a mindennapi életben alkalmazni a tanultakat. Nem csupán elméleti tudást nyújt, hanem konkrét gyakorlatokat is bemutat, amelyek segítségével előrelépést érhetünk el a romboló hiedelmeink feloldásában.

Az Urald az elméd! nem csupán egy könyv, hanem egy konkrét eszköz a személyes fejlődéshez és a belső béke eléréséhez. Az olvasó megtanulhatja, hogyan fegyelmezze az elméjét, hajtsa el a negatív gondolatokat, és hogyan használja a gondolatait a saját javára. A könyv segít abban, hogy jobban megértsük önmagunkat és a körülöttünk lévő világot, és hogy pozitív változásokat érjünk el az életünkben.

Ha szeretnél mélyebb kapcsolatot kialakítani önmagaddal, és szeretnéd megtapasztalni a belső béke és a jóllét érzését, valamint sikereket elérni a céljaid megvalósításában, akkor mindenképpen olvasd el Szentes Róbert könyvét. Egyike azoknak, amelyeket tankönyvként kellene forgalmazni!

 

03verbalis_onvedelem_borito_nyomda_600rgb.jpg

Barbara Berckhan - Verbális önvédelem

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/verbalis-onvedelem

 

Barbara Berckhan Verbális önvédelem című könyvét mindenképpen vedd fel a karácsonyi listádra, ha valaha bántottak már szavakkal! Az én figyelmemet azonnal felkeltette ez a könyv, és nem csak azért, mert valamilyen okból kifolyólag sokan nem kedvelnek,hanem azért is, mert nem találkoztam még olyan emberrel, akit nem ért még szóbeli (és/vagy másmilyen) támadás az élete során. Sőt, egyre inkább azt tapasztalom, hogy eljutottunk abba az állapotba, amik elég csak hangosan venni a levegőt, és valaki biztosan beszól miatta...

A Verbális önvédelem nem csupán egy egyszerű útmutató, hanem egy átfogó kézikönyv, amely segít abban, hogy magabiztosan és intelligensen reagáljunk a bántó megjegyzésekre és kritikákra. A könyv alapvető üzenete nem meglepő módon, hogy a szóbeli támadások ugyanolyan sérüléseket okozhatnak, mint a fizikai bántalmazás. Sőt, néha maradandóbbat is, elég csak arra gondolnom, hogy édesanyámnak egy suttyó beszólás olyan terhet rakott a vállára, amit még 74 évesen is nyög.

Általában szóhoz sem jutunk a megdöbbenéstől, amikor valaki beszól, és csak később gondoljuk végig, mit kellett volna mondanunk. Berckhan könyve pontosan ezekre a helyzetekre kínál megoldásokat, 12 hatékony stratégiát mutatva be, amelyek segítségével intelligensen és hatékonyan reagálhatunk a jövőben, ahelyett, hogy csípőből reagálnánk.

A könyvben bemutatott stratégiák között találhatunk olyan technikákat, amelyek segítenek elhárítani a támadásokat, összezavarni az ellenségeskedőt, vagy éppen bókokkal lefegyverezni a támadót. Ezek a módszerek nem csupán elméleti tanácsok, hanem gyakorlati útmutatók is, amelyek segítségével könnyedén alkalmazhatod őket a mindennapi életben.

Berckhan könyve különösen hasznos azok számára, akik gyakran találják magukat szóbeli támadások célpontjában, legyen szó munkahelyi konfliktusokról, családi vitákról vagy baráti összetűzésekről. A könyv segít abban, hogy ne pazaroljuk az energiánkat a dühöngésre vagy a sértődésekre, hanem inkább magabiztosan és higgadtan kezeljük ezeket a helyzeteket.

Ha szeretnél ezen a területein is magabiztosabbá válni, és megtanulni, hogyan védd meg magad, akkor mindenképpen olvasd el Barbara Berckhan Verbális önvédelem című könyvét!

 

04az_elet_kezikonyve_borito_600rgb.jpg

Jo Bowlby - Az élet kézikönyve

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/az-elet-kezikonyve

 

Jo Bowlby Az élet kézikönyve című könyve egy különleges és elgondolkodtató útmutató a spirituális szabadság, a tiszta elme és a tartós boldogság eléréséhez. Segít megtalálni a belső békét és a kreatív erőt, amely mindannyiunkban ott rejtőzik.

Jo Bowlby, aki sámán, oktató és mentor, harminc éven át tanulmányozta világszerte az ősi tanításokat. Az Andok hegyeiben élő sámánoktól, az Amazonas esőerdőiben gyógyító javasemberektől-és asszonyoktól, indiai buddhista tudósoktól, misztikus guruktól, filozófusoktól és pszichológusoktól szerzett tapasztalatait osztja meg ebben a könyvben. Könyve egyértelművé teszi, hogy a jelen kihívásai és mérhetetlen zaja közepette is megtalálhatjuk a belső nyugalmat és a boldogságot, ami nem olyan rossz ajánlat egy könyvtől.

Az Az élet kézikönyve tízlépéses folyamaton keresztül vezet végig a spirituális intelligencia kifejlesztésének és teljes megértésének útján. A könyv gyors és egyszerű gyakorlatokat kínál arra az esetre, ha úrrá lenne rajtad a szorongás, a stressz, túlterhelt lennél, vagy mentálisan zaklatott. Apró lépésekkel vezet vissza a természettel való kapcsolat mély érzéséhez, ha magányosnak, üresnek, elveszettnek vagy elkeseredettnek érzed magad.

Bowlby könyve különösen hasznos azok számára, akik gyakran érzik magukat túlterheltnek vagy stresszesnek. A könyv segít abban, hogy ne pazaroljuk az energiánkat a negatív érzelmekre, hanem inkább magabiztosan és higgadtan kezeljük ezeket a helyzeteket.

Ha szeretnél mélyebb kapcsolatot kialakítani önmagaddal, és szeretnéd megtapasztalni a belső béke és a jóllét érzését, akkor mindenképpen olvasd el Jo Bowlby Az élet kézikönyve című könyvét.

 

05az_anyag_titkos_termeszete_borito_600rgb.jpg

Richard Gordon - Az anyag titkos természete

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/az-anyag-titkos-termeszete

 

Richard Gordon egy izgalmas utazásra hív minket Az anyag titkos természete című könyvében, ahol az anyag és a tudat kapcsolatát vizsgálja, és megmutatja, hogyan befolyásolhatjuk a fizikai világot a gondolatainkkal és szándékainkkal.

A könyv központi témája az, hogy a tudatunk milyen hatással van az anyagra. Gordon számos kísérletet mutat be, amelyek tudományos alapossággal vannak leírva, de mégis könnyen érthetőek. Az egyik legérdekesebb rész a Spontán Testtartás-Kiigazítás (SPA) technika, amely azt bizonyítja, hogy egy energiával és szándékkal feltöltött tárgy másodpercek alatt képes fiziológiai hatást gyakorolni ránk.

Gordon stílusa könnyed és közérthető, ami különösen fontos egy ilyen komplex témánál. Az anyag titkos természete nemcsak azoknak szól, akik mélyebb tudományos ismeretekre vágynak, hanem mindenkinek, aki nyitott az új felismerésekre és szeretné jobban megérteni a világot és önmagát. A könyv olvasása közben az ember folyamatosan újabb és újabb aha-élményekkel gazdagodik, amelyek inspirálják és motiválják a mindennapi életben való alkalmazásra.

Gordon stílusa annyira közvetlen és barátságos, hogy könnyen olyan érzésed támadhat, hogy egy közeli jó ismerősöd, vagy akár barátod beszélne neked a legújabb felfedezéseiről. Szinte észre sem veszed, mennyi új információt sajátítasz el. A könyv tele van olyan felismerésekkel, amelyek segítenek jobban megérteni saját identitásunkat és képességeinket.

 

06gregg_braden.jpg

Gregg Braden - A bölcsesség kódja

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/a-bolcsesseg-kodjai

 

Képzeld el, hogy egy olyan könyvet tartasz a kezedben, amely nemcsak információval lát el, hanem valódi inspirációt is nyújt. Gregg Braden könyve, A bölcsesség kódja egy szokatlan  és különleges utazásra hív minket, ahol az ősi szavak és a modern tudomány találkozásán keresztül mutatja be, hogyan hangolhatjuk újra az agyunkat és gyógyíthatjuk meg a szívünket.

Sokan nem is gondolnák, hogy a szavaknak milyen mélyreható hatása van az agyunkra és a szívünkre. Braden számos ősi szöveget és imát elemez, amelyek évszázadok óta segítik az embereket a gyógyulásban és a lelki fejlődésben. Ezek a szavak nemcsak spirituális jelentőséggel bírnak, hanem tudományosan is alátámasztott hatásuk van az idegrendszerünkre.

Lenyugtathatnak, feltölthetnek energiával, és ellenállóbbá tehetnek a hétköznapok viszontagságaival szemben. Támogathatják a testi és lelki gyógyulást. Segíthetnek a pozitív gondolkodás és a szándék megerősítésében. Ezek különösen hasznos lehetnek célok kitűzésekor és azok elérésében, mivel a pozitív szavak és gondolatok erősítik az önbizalmat és a motivációt.

A könyvben bemutatott technikák segíthetnek a kommunikáció javításában és a konfliktusok megoldásában, mivel a szavak ereje képes harmonizálni és összekapcsolni az embereket. Braden részletesen tárgyalja, hogyan lehet ezeket a technikákat alkalmazni a mindennapi gyógyító gyakorlatokban, úgyhogy ha nyitott vagy erről az oldalról is megközelíteni az életet, akkor ezt a könyvet neked írta a szerző.

 

07lelekcsemegek_borito_600rgb.jpg

Arató Mónika - Lélekcsemegék

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/lelekcsemegek

 

Képzeld el, hogy minden napod egy apró, de annál értékesebb ajándékkal kezdődik, és a kávé/tea/vagy bármilyen más napindító mellé egy pozitív üzenetet is olvasol, hogy jobb lehessen a napod. Arató Mónika Lélekcsemegék című könyve pontosan ezt kínálja neked, az év első napjától kezdve az utolsóig hűséges társad lehet, hiszen 365 inspiráló üzenettel kísér végig téged az év minden napján.

A Lélekcsemegék egy olyan különleges kötet, amely segít, hogy minden napodat pozitív gondolatokkal és energiával indítsd. Arató Mónika mesterien szövi bele az évkör energiamintázatát az üzenetekbe, így nemcsak a lelkedet, hanem a természet ritmusát is jobban megértheted. A könyv célja, hogy segítsen neked magasabb rezgésszinten tartani magad, és ezáltal átalakítani az életedet olyanná, amilyennek mindig is szeretted volna látni.

A könyv felosztása rendkívül praktikus: minden napra jut egy rövid, de annál mélyebb gondolat, amely segít, hogy a figyelmedet a pozitív dolgokra összpontosítsd. Legyen szó egy nehéz munkanapról vagy egy kihívásokkal teli időszakról, a Lélekcsemegék mindig ott lesz, hogy emlékeztessen arra, mi is az igazán fontos az életben; erővel, hittel és bizalommal tölt fel, és segít, hogy minden napodat a lehető legjobban éld meg.

Ha szeretnél egy olyan könyvet, amely minden napra egy kis lelki táplálékot nyújt, akkor a Lélekcsemegék a tökéletes választás számodra. Engedd, hogy Arató Mónika szavai vezessenek az év minden napján, és tapasztald meg, milyen az, amikor a lelked valóban teljessé válik. A legjobb az egészben, hogy ezek az üzenetek sokkal hosszabb velünk maradnak, mint azt gondolnánk. Az év múltával akkor is összehangolódva maradunk velük, ha nem kezdjük újra olvasni a könyvet, bár az is lehet, hogy egy kis ismétlés majd 2026-ban vagy azután sem árt...

 

08dr_alberto_villoldo.jpg

Dr. Alberto Villoldo - Álmodj bátran!

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/almodj-batran-634

 

Dr. Alberto Villoldo Álmodj bátran! című könyve a sámánizmus és a modern fizika világába kalauzol el minket, ahol a valóság és az álmok határai elmosódnak. Villoldo, aki pszichológus és orvosi antropológus, több mint 25 évig tanulmányozta az Andok és az Amazonas vidékének spirituális gyakorlatait, és ebben a könyvben megosztja velünk az ősi bölcsességeket, amelyek segítenek megérteni, hogyan teremthetjük meg saját valóságunkat.

A könyv központi gondolata, hogy a világot, amelyben élünk, nem csupán passzívan tapasztaljuk meg, hanem aktívan „létreálmodjuk” azt. Ez az elképzelés összhangban van a modern fizika tanításaival, amelyek szerint gondolatainkkal és szándékainkkal formáljuk a valóságot. Villoldo arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk nagyot álmodni, és engedjük el a korlátozó hiedelmeinket és félelmeinket, amelyek visszatartanak minket attól, hogy teljes életet éljünk.

A könyvben Villoldo részletesen bemutatja, hogyan léphetünk kölcsönhatásba a teremtés láthatatlan mátrixával, hogy békés, egészséges és jómódú életet álmodhassunk magunknak. Az indián sámánok tanításai alapján megtanulhatjuk, hogyan használjuk fel ezt az erőt a mindennapi életünkben, hogy pozitív változásokat érjünk el. Villoldo hangsúlyozza, hogy amikor felismerjük, hogy a valóságunk is csak egy álom, képesek vagyunk egy jobb történetet írni, amelyet az univerzum az együttműködésünkkel megjelenít.

Az Álmodj bátran! egy gyakorlatias útmutató, amely segít abban, hogy tudatosan alakítsuk életünket. Villoldo írása tele van inspiráló történetekkel és gyakorlati tanácsokkal, amelyek segítenek abban, hogy elengedjük a múltbeli sérelmeinket és félelmeinket, és bátran nézzünk szembe a jövővel. A könyv olvasása közben úgy érezhetjük, hogy egy valódi bölcs vezet minket az önismeret és a személyes fejlődés útján.

Dr. Alberto Villoldo arra ösztönöz minket, hogy merjünk nagyot álmodni és bátran alakítsuk saját valóságunkat. Ha készen állsz arra, hogy új perspektívából tekints az életedre és felfedezd a benned rejlő teremtő erőt, akkor ez a könyv neked szól.

 

09es_ha_ez_mar_a_mennyorszag_borito_600rgb.jpg

Anita Moorjani - És ha ez már a mennyország?

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/es-ha-ez-mar-a-mennyorszag

 

Anita Moorjani És ha ez már a mennyország? című könyve egy mélyen gondolatébresztő mű, amely arra ösztönöz bennünket, hogy újraértékeljük életünket és a világot, amelyben élünk. Moorjani, aki korábban már nagy sikert aratott a “Meghaltam, hogy önmagamra találjak” című könyvével, ebben a kötetben is személyes tapasztalatait osztja meg, hogy segítsen nekünk megérteni, hogyan élhetünk teljesebb és boldogabb életet.

A könyv központi felvetése, hogy a mennyország nem egy távoli, elérhetetlen hely, hanem egy lelkiállapot, amelyet itt és most is megtapasztalhatunk. Moorjani saját halálközeli élményéből merítve meséli el, hogyan változtatta meg életét az a felismerés, hogy a mennyország valójában bennünk van. Ez az élmény segített neki abban, hogy legyőzze a rákot és újraértékelje az életét, amelyet korábban pokolnak érzett.

A könyv egyik legfontosabb üzenete, hogy a boldogság és a béke eléréséhez le kell rombolnunk azokat a kulturális mítoszokat és tévhiteket, amelyek korlátoznak minket. Moorjani rámutat, hogy sokan azért nem tudják megtapasztalni a mennyországot itt a földön, mert olyan hiedelmek rabjai, mint például “azt kapjuk, amit megérdemlünk” vagy “önmagunk szeretete önzés”. Ezek a hiedelmek generációkon átívelő tévelygéshez vezetnek, és megakadályozzák, hogy teljes életet éljünk.

Tele van személyes történetekkel és gyakorlati tanácsokkal, amelyek segítenek abban, hogy mi is megtaláljuk a saját belső békénket és boldogságunkat. Az olvasó könnyen azonosulhat a szerző küzdelmeivel és felismeréseivel, és inspirációt meríthet abból, ahogyan Moorjani újraépítette az életét a legnehezebb helyzetekben is.

Moorjani üzenete egyszerű, mégis erőteljes: a mennyország itt van, bennünk, és csak rajtunk múlik, hogy megtapasztaljuk-e. Ha nyitott szívvel és elmével olvassuk ezt a könyvet, akkor akár valóban megtapasztalhatjuk, de legalábbis átérezhetjük azt a csodát, amit Moorjani is átélt.

 

10dr_bradley_nelson_body_code.jpg

Dr. Bradley Nelson - Body Code - Fedezd fel tested öngyógyító képességét

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/body-code

 

Ha szeretnéd mélyebben megérteni tested működését és annak öngyógyító képességeit Dr. Bradley Nelson Body Code - Fedezd fel tested öngyógyító képességét című könyve tökéletes választás lehet a számodra. Nelson, aki világszerte elismert holisztikus orvos és előadó, ebben a művében a holisztikus gyógyítás forradalmi módszereit tárja elénk, amelyek segítségével saját kezünkbe vehetjük egészségünk irányítását.

A könyv az Emotion Code nevű módszeren alapszik, amely már korábban is nagy sikert aratott. Az Emotion Code lényege, hogy megtanítja, hogyan kapcsolódjunk rá a tudatalattinkra, és hogyan találjuk meg és távolítsuk el a bennragadt érzelmeket, amelyek akadályozzák a gyógyulásunkat. A szóbanforgó könyv ezt a módszert továbbfejleszti, és még átfogóbb tudásbázist nyújt arról, hogy mi minden romolhat el a testünkben, és hogyan állíthatjuk helyre az egyensúlyt.

Nelson könyve gyakorlati útmutatásokat is ad. A kvantumfizika törvényeit felhasználva segít harmóniát teremteni ott, ahol megbillent az egyensúly. A bemutatott technikák lehetővé teszik, hogy rácsatlakozzunk belső tudásunkra, és megtaláljuk azokat az egyensúlytalanságokat, amelyek fizikai, mentális és érzelmi problémáink gyökerei. Ezek beazonosításával és feloldásával képessé válunk testünk veleszületett gyógyítóerejének aktiválására.

A Body Code különlegessége, hogy nem csak a fizikai tünetekre koncentrál, hanem a mentális és érzelmi egyensúlyra is. Nelson szerint a test és az elme szoros kapcsolatban áll egymással, és a valódi gyógyulás csak akkor érhető el, ha mindkettőt figyelembe vesszük. A könyvben bemutatott módszerek egyszerűek és hatékonyak, így bárki könnyedén elsajátíthatja őket, és alkalmazhatja a mindennapi életben.

A szerző több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a bioenergetikai orvoslás és az energetikai pszichológia területén. Módszereit világszerte oktatja, és több mint hetven országban több ezer okleveles gyakorló alkalmazza a tőle tanultakat. Könyvének olvasása közben érezhetjük Nelson szenvedélyét és elkötelezettségét a gyógyítás iránt, ami még inkább inspirálja az olvasót, hogy saját kezébe vegye egészségét.

Nelson könyve nem csak azoknak szól, akik már jártasak a holisztikus gyógyításban, hanem bárkinek, aki nyitott az új módszerekre és szeretné jobban megismerni önmagát. Ha készen állsz arra, hogy felfedezd tested rejtett képességeit és új szintre emeld egészségedet, akkor ez a könyv neked szól!

 

11tanitasok_a_sulycsokkenteshez_600rgb.jpg

Marianne Williamson - Tanítások a súlycsökkentéshez

Itt veheted meg: https://bioenergetic.hu/konyvek/tanitasok-a-sulycsokkenteshez

 

Marianne Williamson Tanítások a súlycsökkentéshez című könyve nem csak a fizikai fogyásra, hanem a lelki és szellemi megújulásra is fókuszál. 21 spirituális leckén keresztül vezeti az olvasót egy olyan úton, amely a tudatos fogyás és az önelfogadás felé vezet.

Williamson, aki már számos inspiráló könyvet írt, ebben a művében arra ösztönöz bennünket, hogy ne csak a testünket, hanem a gondolatainkat és érzelmeinket is átalakítsuk. Az író szerint minden gondolatunk formát ölt valamilyen szinten, és ha nem változtatjuk meg az evéskényszerünkkel kapcsolatos gondolatmintáinkat, akkor a fogyásunk sem lesz tartós.

A könyv egyik legfontosabb üzenete, hogy a fogyás nem csupán a kalóriák és az edzés kérdése, hanem egy holisztikus folyamat, amely magában foglalja az elménk, érzelmeink és testünk együttes átalakulását. Williamson szerint az a súly, amely csak a testünkről tűnik el, de a lelkünkről nem, nagy valószínűséggel visszatér, ezért fontos, hogy a fogyás során a megfelelő gondolatformáktól is megszabaduljunk, amelyek eredetileg életre hívták és most a helyén tartják túlsúlyunkat.

A könyvben található leckék mély utazásra hívnak bennünket, lépésről lépésre megtanuljuk, hogyan változtassuk meg az önmagunkkal és a testünkkel való kapcsolatunkat. Williamson hangsúlyozza, hogy az ítélkezés és a hibáztatás a legnehezebb gondolatok, mivel hiányzik belőlük a szeretet. A megbocsátás és az önelfogadás viszont gyógyító erejűek, és segítenek abban, hogy a kényszeres evés helyett a szeretet és az önelfogadás vezéreljen bennünket.

A könyv nem csupán az étellel való kapcsolatunkról szól, hanem a szeretethez fűződő viszonyunkról is. Williamson szerint az igazi gyógyítónk a szeretet, és amint megtanuljuk elengedni a félelmet, a testünk is szélnek ereszti a felesleges kilókat. Ez a kurzus tehát nem csak a fizikai, hanem a lelki és szellemi megújulásról is szól. A karácsonyi időszak előtt pont nem, de jövő évtől ki fogom próbálni az írónő által javasolt lépéseket.

 

Diana Richardson könyvei

 

Diana Richardson könyvei az intimitás, a kapcsolatok és a tudatos szexualitás világába kalauzolnak el minket, és Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, különösen a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent új kiadványai. Ezek a könyvek nem csupán praktikus útmutatók, hanem mély, érzékeny, átgondolt tanítások, amelyek alapjaiban változtathatják meg a szerelmi életünket.

Richardson könyveiben nem egyszerűen a fizikai intimitás van a középpontban, hanem az emberi kapcsolat mélyebb rétegei. Könyvei kiemelten foglalkoznak a lassítás, a figyelem és a jelenlét fontosságával. Olyan kérdéseket tesz fel, amelyek nem csupán a hálószobára vonatkoznak, hanem az egész életre: hogyan lehetünk jobban jelen a kapcsolatainkban? Hogyan lehet a szexualitás az érzelmi intimitás egy természetes kifejeződése, nem pedig egy célorientált, siettetett tevékenység?

 

12lassu_szex.jpg

„Lassú szex – Az intimitás művészete” című könyve az egyik legkiemelkedőbb alkotása, amely sokat segíthet azoknak, akik a rohanó életükben elvesztették a kapcsolatot a testi érzékelés és az intimitás örömeivel. Richardson itt arra bátorít bennünket, hogy lassítsunk le, lélegezzünk mélyebben, és hagyjuk, hogy a szexualitás ne csupán fizikai élmény legyen, hanem egyfajta meditáció, amelyben valóban találkozunk a partnerünkkel. Ez a könyv azok számára is érdekes lehet, akik hosszú távú kapcsolatokban élnek, és szeretnék újra felfedezni a szeretkezés örömét.

Itt veheted meg:

Lassú szex

https://bioenergetic.hu/konyvek/lassu-szex

 

13noi_orgazmus_a_tantra_szellemeben_borito_600rgb.jpg

A „Női orgazmus a Tantra szellemében” című könyv különleges abban, hogy mélyen bevezet a női szexualitás misztériumába és erejébe, egy olyan perspektívából, amely a mai világban gyakran hiányzik. Richardson nem a hagyományos, gyors, célorientált szexuális élményre fókuszál, hanem arra, hogy a női test és lélek hogyan nyílik meg igazán a lassú, szeretetteljes figyelem által. A tantra tanítása szerint a női orgazmus nem egy egyszerű „végcél”, hanem egy folyamatos, érzéki utazás, amelyben a test minden részét bevonhatjuk, és amely mélyebb kapcsolatot teremt önmagunkkal és a partnerünkkel.

Itt veheted meg:

Női orgazmus a tantra szellemében

https://bioenergetic.hu/konyvek/noi-orgazmus-a-tantra-szellemeben

 

14tantrikus_szex_ferfiaknak_borito_600rgb.jpg

A „Tantrikus szex férfiaknak” című könyv egy lenyűgöző útmutató a férfiak számára, akik mélyebb és tudatosabb kapcsolatot szeretnének kialakítani a szexualitásukkal és partnerükkel. A könyv egyik alapvető üzenete az, hogy a férfiak is képesek megtapasztalni egy sokkal mélyebb, tartósabb és kevésbé célorientált szexualitást, mint amit a modern társadalom diktál. A tantrikus tanítások szerint a férfiaknak is megvan a lehetőségük arra, hogy „lelassítsanak”, és ne a gyors kielégülésre fókuszáljanak, hanem a szexualitás folyamatos áramlására, amely során a partnerükkel való kapcsolódás sokkal mélyebb, intim és tudatos lehet. Richardson rámutat, hogy a férfiak gyakran „teljesítménykényszer” alatt érzik magukat, ami szorongáshoz vezethet – e könyv célja, hogy ezt a nyomást oldja, és új utakat mutasson az örömteli, felszabadító szexualitáshoz.

Itt veheted meg:

Tantrikus szex férfiaknak

https://bioenergetic.hu/konyvek/tantrikus-szex-ferfiaknak

 

Diana Richardson könyvei nem szimpla tanácsadók, hanem mélyreható, gyakorlati és spirituális útmutatók egyaránt. Az író olyan univerzális igazságokat oszt meg, amelyek minden kapcsolatban működhetnek – legyen az új, évtizedes, vagy éppen megújulásra vágyó. Minden könyve tele van gyakorlati tanácsokkal, de Richardson stílusa egyszerre érzékeny és támogató, ami különösen barátságossá teszi az olvasást. Az olvasó nem érzi magát megítélve, hanem sokkal inkább útmutatást és bátorítást kap egy újfajta, mélyebb és tudatosabb kapcsolódásra önmagával és partnerével.

Ezeket a könyveket azoknak ajánlom, akik készek arra, hogy új szintre emeljék az intimitást, hogy elmélyítsék a kapcsolatukat, és akik vágynak arra, hogy ne csak a testükkel, hanem a lelkükkel is valódi összhangba kerüljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9018708364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása