Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Grill, burger, barbecue - A BBQ világbajnok receptjei

Grill, burger, barbecue - A BBQ világbajnok receptjei

2018. június 29. - Darqo


grill.JPG

Imádok grillezni a barátokkal. Ilyenkor a legtöbbször rám bízzák a feladatot, hogy készítsek valami finomat, de mivel csak két receptet ismerek fejből, így nem igazán van választási lehetőségük. Bár legalább ezt a kettőt jól készítem; állítólag.

Sokszor gondolkodtam azon, hogy néhány új recepttel érdemes volna feldobni a repertoárt, de ez a gondolat sosem volt annyira erős, hogy további lépésekre inspiráljon. Látszólag. Merthogy a belül formálódó gyenge vágyacska is bevonzotta a megoldást "A" könyv formájában, amelyből úgy tanulhatom meg a grillezés csinját-bínját, mintha valami könnyed délutáni pingpongozáson vennék részt.

"A" könyv, azóta megváltoztatott mindent, amit ezzel a témával kapcsolatban gondoltam és tudtam. Jord Althuizen - Grill, burger, barbecue - A BBQ-világbajnok receptjei című testes szakácskönyvéről van szó, amely számomra az első ilyen kiadvány, úgyhogy kérlek, nézzétek el az elfogultságomat.

Mivel tapasztalatom nincs, így csak arról tudok nyilatkozni, hogy ez a könyv a remek felépítésével, olvasmányosságával, minden íncsiklandó és izgalmas receptjével és képeivel, lazaságával, egyértelműségével és egyszerűségével, valamint gyakorlatias tanácsaival azonnal levett a lábaimról. A szerző beavat minket az amerikai stílusú grillezés minden rejtelmébe és apró részletébe, hogy minden vendégünket elvarázsolhassunk a megszerzett tudásunkkal és a gyakorlás által megszülető hozzáértésünkkel.

A barbecue egy speciális sütési eljárás, amely valódi és egyedi füstös ízt ad a húsoknak és köreteknek. Mi pedig megkapjuk az összes hasznos tippet, hőmérséklettől kezdve a sütési módokon át a legegyszerűbb trükkökig, hogy a legtökéletesebb ételt készíthessük. De ez még nem minden!

Részletesen tárgyalja a különböző eljárásokat, megtudhatunk mindent a szükséges eszközökről, az egyes BBQ-régiókról, miközben természetesen a különböző húsok, burgerek, szószok, saláták receptjeit is megtaláljuk az egyes témák csúcspontjaként, valamint kiderül az is, hogy milyen italok illenek az egyes finomságokhoz. Ha pedig mindez nem lenne elég, a szerző arra is felkészíti az olvasót, hogy mit és hogyan kell csinálni, ha esetleg BBQ-versenyen szeretnénk elindulni. Így lesz teljes a gyönyör.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

Jord Althuizen - Grill, burger, barbecue - A BBQ világbajnok receptjei

A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi füstízt ad az így készült húsoknak és köreteknek. Füstös, lassú, parázsló és istenien finom: ilyen az igazi barbecue! És a BBQ még ennél is több: saját fesztiváljaival, magazinjaival és versenyeivel méltán hívhatjuk nemzetközi mozgalomnak.

Grill, burger, barbecue című könyvében Jord Althuizen BBQ-világbajnok beavat az amerikai stílusú sütés minden titkába. Rengeteg hasznos tippet ad tűzről, hőmérsékletről, sütési módokról és minden fortélyról, ami csak a lassú tűz mesterét teszi. Burgerek, szárnyak, grillezett côte de boeuf, pulled pork szendvics, a versenysláger brisket, nyárson sült malac és az autentikus, hihetetlen összetevőkből álló szószok és kísérő saláták receptjei – függők lettünk, még, még, még!

"Szakácskönyvrajongóként, vendéglátóként, és a bbq/grill műfajra specializálódott szakácsként mindig kíváncsian várom a legújabb megjelenéseket. A témához kapcsolódó külföldi szakirodalom nagyon gazdag, de egy kezemen meg tudnám számolni a magyar nyelvű kiadásokat. Ezt a hiányt pótolja ez a szórakoztató és szakmailag is mértékadó, gyönyörűen kivitelezett kötet. Jó szórakozást és jó étvágyat kívánok hozzá!"

Serényi Zsolt, BpBARbq

"A BBQ tudománya három módon sajátítható el: sütéssel, olvasással vagy tanfolyamon való részvétellel. Ez a könyv mindezt egyesíti: receptjei azonnal alkalmazhatók, rendkívül olvasmányos, egyben olyan gyakorlatias, akár egy BBQ-kurzus. Friss és korszerű kiadvány, amely segítheti a hazai barbecue-rajongókat az alapok megerősítésében és látókörük szélesítésében."

Adorjányi Máriusz, Nyárspolgár BBQ

 

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg kedvezményesen:

Scolar Kiadó

Libri

Bookline

Líra

grill_burger_barbecue.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2114064111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása