Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A megkerülhetetlen Izland

A megkerülhetetlen Izland

2024. április 03. - Darqo

tiboscope_a_book_on_the_ground_in_the_wilds_of_iceland_captured_cd202bbb-4e6f-4181-acb0-6a5a95bfdfee.png

Amióta az eszemet tudom, Izland egy olyan hely, ahová mindenképpen szeretnék eljutni valamikor az életben. Mondhatni bakancslistás. Gyakorlatilag minden vonz, ami vele kapcsolatos, még a holdbéli tájak, a fura időjárás és az élethez teljesen egyedi formában közelítő helyiek is. Az alapján, amit idáig megtapasztaltam belőle, teljesen azonos hullámhosszon rezgek mindennel, ami vele kapcsolatos.

Így ha például olyan könyv jelenik meg, ami ami Izlandról szól, mindenképpen megpróbálom beszerezni, hogy kielégítsem csillapíthatatlan kíváncsiságomat. Egill Bjarnason "A megkerülhetetlen Izland" című könyve már a megjelenésekor kiviláglott a többi könyv közül, kérdés nem volt, hogy szeretném elolvasni. Szerencsére, mint mindig, ezúttal is olyan tudás birtokába kerültem, amely csak tovább fokozta a múlhatatlan rajongásomat Izlanddal kapcsolatban.

Egill Bjarnason izlandi újságíró, aki Reykjavíkban él és dolgozik. Első nem-fikciós könyve, a “Hogyan változtatta meg Izland a világot” címmel jelent meg a Penguin Books kiadónál 2021-ben.

A sajnos nagyon hamar kiolvasható, idehaza "A megkerülhetetlen Izland - Hogyan változtatta meg egy kis sziget a világ történelmét" címmel megjelent könyve elképesztő mennyiségű információval szolgál a terjedelméhez képest. Egyedülálló stílusban megfogalmazott olvasmány, egy különleges szemszög, amely Izland szigetének történelmi és kulturális hatását vizsgálja a világtörténelemben. Részletesen bemutatja, hogyan járult hozzá ez a kis szigetország számos globális eseményhez és folyamathoz, az amerikai kontinens felfedezésétől kezdve a Holdra szállásig, valamint a modern irodalom és politika alakulásához.

Bjarnason műve tele van érdekes történetekkel és anekdotákkal, amelyek Izland szerepét emelik ki a világ színpadán. Az élvezetes és könnyen olvasható, ugyanakkor komoly és gondolatébresztő könyv olyan eseményeket is feldolgoz, mint az izlandi vulkánkitörés hatása a francia forradalomra, vagy hogy az első megválasztott női államfő, Vigdís Finnbogadóttir is izlandi volt. A szerző éles szemmel figyeli az izlandi társadalom és kultúra sajátosságait, és bemutatja, hogy ezek miként befolyásolták a szigetország történelmét és annak globális hatását.

“A megkerülhetetlen Izland” könyv ajánlott mindazoknak, akik szeretnének mélyebb betekintést nyerni Izland gazdag történelmébe és annak hatásába a világ színpadán. Bjarnason írása nem csupán egy történelmi áttekintés, hanem egy olyan mű, amely inspirálja az olvasót, hogy gondolkodjon el a kis nemzetek nagy hatásán a világ eseményeire. A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy az olvasók megértsék, hogyan formálódhat egy kis szigetország identitása és hogyan válhat globális jelentőségűvé a történelem folyamán.

Ha neked is felkeltette az érdeklődésedet ez a remek kis könyv, ide kattintva tudod beszerezni.

a_megkerulhetetlen_izland.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr118369881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása