Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Könyvajánló tavaszi kitárulkozáshoz

Könyvajánló tavaszi kitárulkozáshoz

2024. április 04. - Darqo

tiboscope_a_woman_is_reading_a_book_in_nature_after_a_huge_thun_ceb62b9f-1331-4fb9-a946-376415ce5a1c.png

Nagyon furcsa volt ez a tél, mintha nem is lett volna igazán. Az megvan, hogy volt Halloween, meg karácsonyi készülődés, sőt még hó is esett errefelé december 23-án, aztán ünnepeltünk, majd újra indult az év és ezzel a feladatok is megszaporodtak a szokásos módon, közben kettőt pislogtam és tavasz lett.

Rügyeznek a fák, virágillat terjed a levegőben, miközben a nap máris égeti az arcomat, ami csodálatos, csak valahogy a szokásos téli, borongós, hideg idő, a bekuckózás és átalakulás maradt el. Vagyis maradt volna el, ha nem próbálok az időjárástól függetlenül magam megtenni az ilyenkor szokásos lépéseket, felkutatni és elolvasni a fejlődési folyamathoz éppen passzoló könyveket.

Bár a természet mintha kihagyta volna a csendespihenőt, és pár röpke pillanat után újra berobbant, hogy menthetetlenül itt legyen a nyár. Bár a tempó kicsit gyorsnak tűnik, nem késő még most sem egy kicsit elmélyülnie minden nyitott embernek, hogy érzelmileg, lelkileg erősebben rohanjon bele az év közepi kitárulkozásba. Ahogy mindig, ezúttal is a Bioenergetic kiadó remek könyvei közül válogattam ennek a folyamatnak a megtámogatására.

 

01tobb_vagy_mint_gondolod.jpg

Kimberly Snyder - Több vagy, mint gondolod - Gyakorlati megvilágosodás a mindennapokban

Kimberly Snyder könyve, a “Több vagy, mint gondolod - Gyakorlati megvilágosodás a mindennapokban” egy inspiráló útmutató, amely arra ösztönzi az olvasót, hogy felfedezze és támogassa igazi énjét. A szerző, aki spirituális vezető, meditációs tanító és holisztikus wellness-szakember, ötvözi Paramahansza Jógánanda tanításait saját személyes történeteivel és a legfrissebb tudományos kutatásokkal.

A könyv azt hirdeti, hogy sokan hisszük, nem vagyunk elég jók, elég csinosak, elég gazdagok vagy elég boldogok, és ezek a hitrendszerek akadályoznak minket abban, hogy beteljesítsük álmainkat és sikeres, inspiráló életet éljünk. Snyder célja, hogy segítsen az olvasónak legyőzni ezeket a korlátozó hiedelmeket egyszerű gyakorlatokkal, hatásos ősi módszerekkel és mélyreható meditációkkal, így felszabadítva valódi énünket, amely megingathatatlan, szerető, őszinte, bátor, békés és kreatív intelligencia.

A könyv Deepak Chopra és Drew Barrymore ajánlásával is büszkélkedhet, akik mindketten dicsérik a szerzőt és annak tanításait. Snyder háromszoros New York Times-bestseller-író, és ez a könyv is az ő korábbi műveihez hasonlóan mély spirituális betekintést nyújt az olvasóknak.

A “Több vagy, mint gondolod” egy olyan könyv, amely arra inspirálja az embereket, hogy felfedezzék és öleljék magukhoz saját belső isteni részüket és váljanak eggyé vele, és hogy a mindennapi életben is megvalósítsák a gyakorlati megvilágosodást.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

02agytakaritas.jpg

Dr. Julia Ravey - Agytakarítás - Tudományos útmutató az egészséges szokások kialakításához és céljaink eléréséhez

Dr. Julia Ravey “Agytakarítás - Tudományos útmutató az egészséges szokások kialakításához és céljaink eléréséhez” című könyve egy rendkívül hasznos olvasmány mindazok számára, akik szeretnék jobban megérteni gondolkodásmódjukat és irányítani életüket. A könyv azt a célt szolgálja, hogy segítsen az olvasóknak megváltoztatni szokásaikat, elérni céljaikat és olyan életet élni, amilyet szeretnének.

A szerző, aki a BBC tudományos rádiós műsorvezetője és producere, valamint a Mental Muscle podcast házigazdája, PhD-fokozatot szerzett idegtudományból a londoni University College-ban. Könyvében Dr. Ravey az agy működését és viselkedésünk mögötti okokat tárja fel, valamint olyan gyakorlatokat mutat be, amelyek segítenek bármilyen nagy célt apró, kezelhető lépésekre bontani.

Az “Agytakarítás” abban segít, hogy az olvasók megértsék, miért viselkednek bizonyos módon, és hogyan alakíthatják át ezt a viselkedést, hogy jobban megfeleljen céljaiknak és vágyaiknak. A könyvben szereplő gyakorlatok és tanácsok könnyen beilleszthetők a mindennapi életbe, és segítenek az olvasóknak abban, hogy megtalálják a változáshoz szükséges motivációt és erőt.

Dr. Julia Ravey könyve egy értékes forrás azok számára, akik szeretnének tudatosabban élni, és jobban kihasználni agyuk képességeit a boldogabb és teljesebb élet elérése érdekében.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

03az_agresszio_mint_esely.jpg

Ruediger Dahlke - Az agresszió mint esély

Rudiger Dahlke “Az agresszió mint esély” című könyve egy mélyreható és provokatív mű, amely az agresszió pozitív aspektusait és annak életünkben betöltött szerepét vizsgálja. A szerző azt állítja, hogy az agresszió nem csupán erőszakos cselekedetekre korlátozódik, hanem egy dinamikus erő, amely elősegítheti a személyes és társadalmi változást.

A könyv három fő témakörön keresztül mutatja be az agresszió őselvének működését: a fertőzéses megbetegedések, az allergia és az autoagressziós betegségek vizsgálatán keresztül. Dahlke szerint az agresszió megértése és helyes kezelése segíthet az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében. Az immunrendszerünk például harcot vív a kórokozókkal, ami az agresszió egy formája, de ez létfontosságú az egészségünk védelme szempontjából.

A könyvben szereplő esettanulmányok és elméleti magyarázatok segítenek az olvasónak megérteni, hogy az agresszió nem feltétlenül negatív jelenség, hanem lehetőség a növekedésre és fejlődésre. Dahlke arra ösztönzi az olvasót, hogy ismerje fel és fogadja el az agresszió természetes részét, és tanuljon meg konstruktívan kezelni azt.

Az agresszió mint esély egy olyan könyv, amely új perspektívát nyújt az agresszió megértéséhez, és praktikus útmutatást kínál annak pozitív irányba történő átalakításához.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

04tudatos_teremtes_kristalyokkal.jpg

Judy Hall - Tudatos teremtés kristályokkal - A bőség, a jólét és a boldogság bevonzása

Judy Hall “Tudatos teremtés kristályokkal - A bőség, a jólét és a boldogság bevonzása” című könyve egy átfogó útmutató, amely bemutatja, hogyan használhatjuk a kristályokat a pozitív változások előidézésére életünk minden területén. A szerző, aki a kristálygyógyászat egyik legismertebb szakértője, részletesen ismerteti a vonzás törvényének alkalmazását, és azt, hogyan segíthetnek a kristályok a kívánt dolgok megteremtésében.

A könyv segítséget nyújt az olvasónak a kristályok energiájára való ráhangolódásban, és tanácsokat ad arra, hogyan válasszuk ki a céljaink szempontjából legmegfelelőbb követ. Inspiráló vizualizációs gyakorlatok, megerősítések, rituálék és kristályelrendezések segítségével Hall arra ösztönzi az olvasót, hogy belső terükbe lépve felkészüljenek a teremtés folyamatára.

Hall hangsúlyozza, hogy a tudatos teremtés nem csupán a kívánt dolgok bevonzásáról szól, hanem arról is, hogy felismerjük és elfogadjuk önmagunkat mint az öröm mindenható forrását. A könyv arra buzdít, hogy helyettünk arra összpontosítsunk, mi hiányzik az életünkből, inkább értékeljük és legyünk hálásak azért, amink van, és egyesítsük a teremtés erejét a kristályok varázslatos energiáival.

Ha hiszel benne, a Tudatos teremtés kristályokkal egy praktikus és inspiráló olvasmány, amely segíthet abban, hogy megvalósítsd az álmaidat és javítsa életminőségedet a kristályok és a pozitív gondolkodás erejével.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

05a_tarot_mesei.jpg

Alison Davies - A tarot meséi - Ismerd meg a kártyalapok mögött rejlő történeteket

Alison Davies “A tarot meséi - Ismerd meg a kártyalapok mögött rejlő történeteket” című könyve egy igazán különleges útmutató a tarot kártyák világához. A szerző, aki tarot-szakértőként ismert, a könyvben életre kelti a kártyalapok alakjainak történeteit, és misztikus meséken keresztül mutatja be a kártyák alapvető jelentését.

A könyv két fő részre oszlik: a Nagy Arkánumra és a Kis Arkánumra. A Nagy Arkánumon át vezető út során a Bolondot kísérhetjük el, aki az élet ösvényét járja be, és közben olyan ikonikus személyiségekkel találkozik, mint a Remete, a Halál vagy a Főpapnő. A Kis Arkánumban pedig a négy elem történetét ismerhetjük meg; például az Érmék meséjében három lánytestvér képességeinek kibontakozását, vagy a Botok lapjain egy világmegváltó idea születését.

Davies könyve nem csak a tarot kártyák jelentésének megértésében nyújt segítséget, hanem a kártyavetés technikájának elsajátításában is. A történetek segítségével könnyebben megjegyezhetjük és értelmezhetjük a lapok üzenetét, így a könyv hasznos segédeszköz lehet mind kezdő, mind tapasztalt tarot-használók számára.

A könyv 224 oldalon keresztül kalauzolja az olvasót a tarot kártyák szimbolikus és sokrétű világában, színes képekkel illusztrálva, ami még inkább gazdagítja az élményt. A “A tarot meséi” tehát egyaránt ajánlott azoknak, akik mélyebben szeretnének elmerülni a tarot kártyák jelentésében, és azoknak is, akik csak most ismerkednek ezzel a misztikus eszközzel.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

06sulyproblemak.jpg

Ruediger Dahlke - Súlyproblémák

Rüdiger Dahlke “Súlyproblémák” című könyve a túlsúly és az alacsony súly mögött rejlő lelki és szellemi tartalmakat vizsgálja. A szerző a nyugati világban elterjedt helytelen táplálkozás problémáját elemzi, és alternatív terápiás lehetőségeket kínál a súlyproblémák kezelésére. A könyv segítségével az olvasók megérthetik a túl- és alultáplálkozás tudatos és önkéntelen okait, valamint a túlsúly pszichoszomatikus aspektusait, mint például a “védőpáncél” vagy a “bánatháj” jelenségét.

Dahlke a könyvben bemutatja a súlyproblémák különböző jelentéssíkjait, és új szemléletű gyógymódokat ismertet, amelyekkel a valódi okokat lehet kezelni. A kötet segít az olvasónak saját problémájának megértésében és az egészséges testsúly helyreállításában, rámutatva, hogy testünk ideális súlyához személyiségünk egyensúlyán keresztül vezet az út.

Korábban is olvastam már ezt a könyvet, ami az évek alatt sok rajongót és persze kritikust is szerzett magának, mindenesetre szerintem hasznos gondolatokat és tippeket tartalmaz az életmódváltáshoz, értékes betekintést nyújt a súlyproblémák mögötti mélyebb pszichológiai és spirituális okokba.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

07whole_body_reset.jpg

Stephen Perrine és Heidi Skolnik - Whole body reset - A test visszafiatalítása

Stephen Perrine és Heidi Skolnik “Whole Body Reset - A test visszafiatalítása” című könyve egy forradalmi megközelítést kínál az életkorral járó súlygyarapodás és izomvesztés kezelésére. A szerzők a “fehérjeidőzítés” módszerét javasolják, amely a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztásával segít az idősebb szervezetnek a zsírnövekedés visszaszorításában és a sovány izomszövet megtartásában.

A könyv nem csak a súlycsökkenésre összpontosít, hanem az általános egészség és jólét javítására is, beleértve a vérnyomás pozitív befolyásolását és a krónikus betegségek kockázatának csökkentését1. A szerzők hangsúlyozzák, hogy a program nem igényel kalóriaszámlálást vagy koplalási időszakokat, és nem tilt meg egyetlen élelmiszert sem, ami azt jelenti, hogy a követői változatos és kiegyensúlyozott étrendet tarthatnak fenn.

A könyv 352 oldalon keresztül vezeti végig az olvasót a test és az életmód átalakításának folyamatán, számos receptet és étkezési tanácsot kínálva az olvasóknak. A szerzők ígérete szerint a módszer segítségével jelentős súlycsökkenést érhetünk el, miközben megőrizzük izomtömegünket és fenntartjuk anyagcserénket.

A “Whole Body Reset” a hozzám hasonló, középkorú olvasóknak kínál praktikus és tudományosan megalapozott módszereket a súlyproblémák kezelésére és az egészségesebb életmód elérésére. A könyv nem csak a testi, hanem a szellemi és érzelmi egészség fontosságát is hangsúlyozza, ami hozzájárulhat a hosszú távú jólét és életminőség javításához.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

08vilagjaro_vegan_szakacskonyv.jpg

Niki Webster - Világjáró vegán szakácskönyv

Niki Webster “Világjáró vegán szakácskönyv” című könyve egy igazi kulináris utazásra invitálja az olvasót. A szerző, aki maga is vegán topséf, a világ számos pontján szerzett gasztronómiai tapasztalatait osztja meg a könyvben, olyan receptek formájában, amelyek nem csak finomak, de könnyen elkészíthetőek is.

A könyv több mint 75 növényi alapú receptet tartalmaz, amelyek között megtalálhatóak a klasszikusok újragondolt változatai, mint például a lencsés bolognai vagy az ugandai zöldségtekercs. Webster azt ígéri, hogy receptjei segítségével bárki képes lesz felidézni a nyaralások ízeit, és akár egy családi összejövetelen, vagy egy nyáresti bulin is elkápráztathatja vendégeit.

A “Világjáró vegán szakácskönyv” nem csak a vegán ételek iránt érdeklődők számára nyújt inspirációt, hanem azoknak is, akik szeretnének új ízeket felfedezni, és kísérletezni a növényi alapú ételek készítésével, úgyhogy érdemes egy próbát tenni és beszerezni a könyvtárunkba.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

09evszakok_a_vegan_konyhaban.jpg

Niki Webster - Évszakok a vegán konyhában

Niki Webster “Évszakok a vegán konyhában” című könyve szintén inspiráló útmutató a növényi alapú táplálkozáshoz, azonban ebben végigvezeti az olvasót az év minden szakaszán, miközben hasznos tanácsokkal és több mint 50 könnyen elkészíthető recepttel segíti a szezonális alapanyagok felhasználását.

Bemutatja, hogy hogyan lehet a téli, tavaszi nyári és őszi terményeket is ízletesen és változatosan beépíteni a mindennapi étkezésbe. Webster praktikus ötleteket ad az ünnepi étkezésekre is, a gyümölcsök és fűszernövények begyűjtésére, és arra, hogyan lehet ezeket az alapanyagokat kreatívan felhasználni.

Az “Évszakok a vegán konyhában” egy remek választás lehet azok számára, akik fenntartható és egészséges ételeket szeretnének fogyasztani, miközben tiszteletben tartják a természet ciklusait.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

 

10vegan_kencekonyv.jpg

Lénárt Gitta - Vegán kencekönyv

Lénárt Gitta “Vegán kencekönyv” című könyve egyedülálló útmutató a növényi alapú szendvicskrémek és pástétomok világába. A szerző, aki a vegán gasztronómia egyik ismert alakja Magyarországon, megosztja olvasóival azt a sokszínűséget és kreativitást, amelyet a vegán konyha kínálhat.

A könyvben található receptek nem csak egészségesek és táplálóak, hanem rendkívül változatosak is. Gitta bemutatja, hogyan készíthetünk kenhető finomságokat olyan alapanyagokból, mint a kesudió, köles, rizstej vagy tofu, és hogyan variálhatjuk ezeket az ízeket és textúrákat, hogy mindenki megtalálhassa a saját ízlésének megfelelőt.

A könyv célja, hogy inspirálja az olvasókat a tudatos és változatos táplálkozásra, miközben bemutatja, hogy a vegán étrend nem csak egészséges, hanem izgalmas és ízletes is lehet. A “Vegán kencekönyv” tökéletes választás mindazok számára, akik szeretnének új ízekkel kísérletezni, és felfedezni a növényi alapú ételek gazdag világát.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2018369893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása