Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az élet nagy ötöse, avagy a jó vezető titka

Az élet nagy ötöse, avagy a jó vezető titka

2020. július 08. - Darqo

strelecky_azeletnagyotose_72dpi_02.jpg

Az életem folyamán rengeteg rossz főnökkel kerültem kapcsolatba, gyakorlatilag 99%-os ez az arány, és rajtuk keresztül mindig formálódott bennem a kép, hogy én milyen főnök szeretnék lenni, ha egyszer úgy alakulnak a dolgok.

A sok tapasztalat viszonylag teljesnek mondható képet rajzolt bennem, de persze ez nem jelenti azt, hogy nincs hová fejlődni, úgyhogy kifejezetten örülök, amikor olyan, témába vágó cikkel vagy könyvvel találkozom, amely segít tovább csiszolni a megszerzett tudást.

Ilyen például John P. Strelecky Az élet nagy ötöse című könyve, amelyben a vezetői képességek fejlesztését tűzte ki célul, és amely feladatot maradéktalanul el is végez az olvasmányos, informatív és érdekes formában.

Korábban már elolvastam a szerző Miért kávézó című könyvét, és mivel olyan történetet írt, amely elolvasása után máshogy láttam a környezetemet és az életemet, nem volt kérdés, hogy ezt a szerzeményt is el fogom olvasni.

A Miért kávézóval elért bravúrt sikerült megismételnie, és olyan, hasznos gondolatokkal segített, amelyek segítségével szintén egy kicsit másképp tekintek a bennem rejlő, fejlődő vezetői képességekre, a világomra, és máshogy formálom azt.

A szóban forgó könyv a jó vezető bemutatásával foglalkozik egy fikciós történeten keresztül, mégis sokkal többet ad ennél, a megszerzett tudást otthoni környezetünkben, családunkban, párkapcsolatunkban és a baráti körünkben is használni tudjuk. Nem valamiféle manipulációról van szó, hanem sokkal inkább önmagunk megfelelő képviseléséről.

Segít az önbizalomhiány leküzdésében, a képességeink kibontakoztatásában, a megfelelő hivatás és a flow állapot megtalálásában, megtartásában és fejlesztésében, és persze nem utolsósorban a bennünk rejlő vezetői képességek előbányászásában, képzésében és kivirágoztatásában.

A tanácsok maximális betartásával olyan életet teremthetünk saját magunk, szűkebb és tágabb környezetünk, sőt vállalkozásunk számára, amilyenre vágyunk, úgyhogy simán hivatkozhatunk kötelező olvasmányként Az élet nagy ötösére.

 

strelecky_azeletnagyotose_72dpi.jpg
John P. Strelecky - Az élet nagy ötöse

Vezetői szerepedet is egyszer és mindenkorra tisztábban látod. Nemcsak a munkában, de otthon, a közvetlen környezetedben és abban is, ahogyan az életedet irányítod. Minden egyes pillanatban szükségünk van vezetői képességeinkre. Ha másért nem, hát azért, mert önmagunkról döntünk.”

Ki ne vágyna arra, hogy a munkát, amivel napjai jó részét tölti, szeresse is? Hogy úgy érezze, segíti képességei kibontakoztatásában? Melyik főnök ne szeretné, hogy a beosztottjai motiváltak legyenek, kedvvel és jól végezzék a munkájukat? John P. Strelecky könyvében ezeknek az igényeknek a fontosságáról ír, és arról, hogyan hozhatók összhangba életünkben a munkahelyi és személyes célok. Milyen a jó vezető? Milyen az ideális munkakörnyezet? Milyen szempontokat kellene előnyben részesítenünk akkor, amikor munkahelyet keresünk? Biztos, hogy a motiváció leghatékonyabb eszköze a pénz?

Az Élet Nagy Ötöse segít végiggondolni, mi az, ami az életünkben igazán számít, és hasznos tanácsadó vezetőknek vagy vezetői szerepre készülőknek.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.


A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9115645878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása