Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Miért kávézó

Miért kávézó

2020. január 09. - Darqo

miert-kavezo00.jpg

Az életünk folyamán számtalan olyan remek, kiemelkedő és lélekemelő könyvel találkozunk, amely megváltoztatja az életünket. Az egyetlen probléma csak az, hogy a bennük foglalt lényeget a hétköznapok sodrásában újra és újra elfelejtjük.

Elfelejtjük megvalósítani magunkat, elfelejtünk fantáziálni, elfelejtjük megálmodni a jövőnket és elfelejtünk tenni a céljainkért, helyette marad az életen át tartó énsorvasztó küzdelem a hétköznapokkal és a munkánkért kapott fillérekkel, hogy mire nyugdíjas korba érünk sem kedvünk, sem energiánk ne legyen ahhoz, hogy végre szabadon megvalósítjuk őket. A kérdés, amit időről időre felteszünk, miután például ismét bevonzottunk egy olyan önsegítő/ spirituális könyvet, amely fel nyitja a szemünket, hogy “Mikor kezdünk el élni, ha nem most?”

John P. Strelecky Miért kávézó című könyve nálam a sokadik ilyen kiadvány. Azt hittem az elején, hogy semmi újat nem mond majd nekem a szóban forgó témában, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Ahogy haladtam előre a sajnos meglehetősen rövid történetben, egyre izgalmasabb lett a benne foglalt filozofikus kérdések feszegetése, és mire kiolvastam, a flow állapotában egyértelműen láttam, hogy mit csinálok az életemmel és mit kellene helyette csinálni.

Ebben a világos, éles kontrasztokkal és vibráló színekkel teli pillanatban csak egyetlen dolgot sajnáltam ismét, hogy mennyi időt elvesztegetek/elvesztegetünk arra, hogy olyan dolgokat csináljunk, ami nem érdekel minket, olyan emberekkel foglalkozzunk, akik nem érdemlik meg a figyelmünket, és a fáradt estéken csak arra maradjon energiánk, hogy agyzsibbasztó baromságokat nézzünk a tévében, lehetőleg pár doboz cigivel, némi/sok alkohollal, nyugtatókkal, esetleg más droggal karöltve, és/vagy ezek segítségével kirántsuk magunkat az állandó szenvedésből, felszínes “barátok” társaságában valami random helyen.

Nem csak jól hangzó, de valódi tartalomtól mentes marketing duma az, hogy ennek a könyvnek az elolvasása után nem fogsz tudni ugyanúgy nézni az életedre, mint azelőtt, hanem izgalmas és egyben félelmetes tény. Jó szívvel ajánlom mindazok számára, akiket foglalkoztatnak azok a kérdések, hogy mi az élet értelme, mi az életünk célja, és hogyan valósíthatják meg az álmaikat.

miert-kavezo.jpg

John P. Strelecky Miért kávézó

Az állandóan rohanó, túlterhelt menedzser, John egyhetes szabadságra indul, de útközben autójával eltéved. Betér egy kávézóba, hogy egyen valamit – és sorsfordító élményben lesz része. Az étlap címoldalán három kérdéssel szembesül: „Miért vagy itt?”„Félsz a haláltól?” „Elégedett vagy az életeddel?” Miközben a pincér, a konyha séfje és az egyik vendég segítségével megpróbál választ adni ezekre a kérdésekre, egyre inkább új szemszögből tekint az életére, és rájön, hogy milyen fontos dolgokat tanulhat meg a zöld levesteknőstől…

„Néha, amikor a legkevésbé várjuk és a legnagyobb szükségünk van rá, új helyen találjuk magunkat új emberekkel, és új dolgokat tanulunk. Ez történt velem is egy éjszakán, egy sötét, elhagyatott úton. Ha belegondolok, az a helyzet az akkori életemet szimbolizálta. Ahogyan akkor eltévedtem utazás közben, ugyanúgy vesztem el az életben is – nem tudtam pontosan, merre tartok, és miért haladok abba az irányba.

Napjaim nagy részében minden másnál többet tépelődtem azon, hogy az életnek többnek kellene lennie egy kalitkában napi tíz-tizenkét, munkával töltött óránál…”

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2414721647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása