Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kerámiaégetés szabad ég alatt - RAKU Kurzus Hónap 2024 tavasz

Kerámiaégetés szabad ég alatt - RAKU Kurzus Hónap 2024 tavasz

2024. április 16. - Darqo

photo-output.jpg

Itt a RAKURZUS. Vagyis indul a raku kerámiázás kurzus hónap!!!! Ezúttal egy teljes kurzushónapot tartunk, de választhatsz “RAKU MINI 1” és “ RAKU MINI 2” csomagból is. Eddig nem használt technikákat és mázakat is kipróbálhatsz. Érdekel a lószőrrel égetés vagy szeretnéd megtudni mi az az úgynevezett obvara technika? Szeretnéd kipróbálni ezúttal a legkülönlegesebb arany és ezüst mázainkat is a többi - türkiz, fehér repedezős, tengerkék, moha zöld, narancs, napsárga mellett? Magyarország legtapasztaltabb raku égető mesterei avatnak be a rejtelmekbe, Szabó Kata és Szili Feri keramikusművészek, ők a mázak rejtelmeinek és az égetés tudásának őrzöi, sokat fogsz tanulni tőlük. A tárgyalkotásban pedig Antal Baantal Balázs designer, művész fog segíteni neked.

 

De mi is az a RAKU?

 

Röviden: Egy ősi japán kerámiaégetési technika ami a szabad ég alatt zajlik. Az 1000 C-os égetés során, ezen a hőfokon a kerámiákat kivesszük a kemencéből és az izzó tárgyakat szerves közegbe helyezzük (falevél, forgács, papír) amit aztán befedünk és ezáltal ún. redukciós közeget teremtve “égetjük” tovább a kerámiát amíg az le nem hűl. Ennek a folyamatnak a nagy részében te is aktívan fogsz részt venni.

 

Mi ez a kurzushónap? Mikor és hol fogsz alkotni?

 

A kerámiákat április 26-án, május 3-án és május 10-én tudod elkészíteni a Manzárd Showroomban, (1093 Budapest, Ráday u. 55.) 16:00-20:00-ig (ebben az intervallumban jöhetsz bármikor, de legalább 2 órát szánj az alkotásra). Az első alkalommal japán kurinuki kerámiákat készíthetsz. Ez az érdekes technika nagyon illik a rakuzás rusztikus tárgyaihoz. Második alkalommal a figura készítés kerül előtérbe (pl. cica, kutya, fóka), hiszen ez a téma rengeteg lehetőséget rejt a raku égetés különleges mázainak kipróbáláshoz. Harmadik alkalommal lakberendezési tárgyakat, pl. kaspó, váza, tároló, kínáló edényeket vagy ékszereket hozhatsz létre. Minden alkalommal szabadon alkothatsz a kézzel építés technikájával. Ezenkívül egy alkalommal a raku mestereink ellátnak mindenféle érdekes és hasznos információval a rakuzás kultúrtörténetéről, a mázak fontosságáról, amik segítséget nyújthatnak abban, hogy melyik kerámiád legyen pl. obvara, vagy lószőr mintás, vagy éppen melyiket mázazd. Az égetés kapacitását figyelembe véve kb. 8 db közepes méretű kerámiát készíthetsz illetve velem egyeztetve akár nagyobb méretet és más darabszámot is. Mivel minden tárgyadat ki kell égetni száradás után, ezért a konkrét raku égetés május 25-én, reggel 9:00-től kb. 16:00-ig tart, ez lesz a kurzus hónap negyedik alkalma.

Helyszín: Cinkota, a HÉV megállótól kb. 5 perc sétára.

Az elkészült kerámiákat mi szállítjuk oda.

 

Nincs időd ennyi alkalmat bevállalni?

 

Akkor válaszd a RAKU MINI csomagokat, ami azt jelenti, hogy a felsorolt dátumok közül 1 vagy 2 napot választhatsz tárgyalkotásra. Az égetés napja természetesen nem változik.

Mennyibe kerül, és mit tartalmaznak az árak?

Az árak tartalmazzák a raku mestereink profi szakmai segítségét az én szakmai támogatásomat a teljes programsorozat alatt, a helyszínek (showroom, műhelyek égetési helyszín) többszöri használatát, a rengeteg alapanyagot, kismillió eszközt, gyönyörű és izgalmas mázakat, az általad elkészített tárgyakat, ezek helyszínre szállítását, az első égetéseket és raku égetéseket, és remélhetőleg feltöltődést, interaktív kikapcsolódást, jókedvet és sok-sok nevetést.

 

Mennyibe kerül?

 

A teljes RAKURZUS 129.000 Ft

A RAKU MINI 1 nap: 39.900 Ft

A RAKU MINI 2 nap: 77.900 Ft

 

Jelentkezni a “manzard.workshop@gmail.com” címen tudsz.

A helyedet a teljes összeg átutalásával biztosítod, melyet jelentkezésed után legkésőbb 24 órával meg kell tenned. Mi történik, ha befizetted az összeget, de mégsem tudsz eljönni? Ebben az esetben 2024. december 31-ig a teljes összeget felhasználhatod bármelyik programunkra, a nyári alkotótáborunk árába is beszámítjuk akár, vagy általunk készített tárgyakra, vagy természetesen a soron következő rakuégetésre (ennek időpontjáról később kapsz értesítést).

 

Mi történik, ha rossz idő miatt elmaradnak az égetések?

 

Ilyenkor szervezünk egy másik égetési napot, rendszerint közösen egyeztetve.

A befizetett összeg visszautalására nincs mód. Minden esetben a program kezdete előtt a GDPR nyilatkozatunkat alá kell írni, ezt a helyszínen is elmondjuk neked. Bármilyen kérdés felmerül benned a programmal kapcsolatban, írj bátran.

img_5124.jpg

raku_20221016_01.jpg

raku_20221016_04.jpg

raku_20221016_06.jpg

raku_20221016_03.jpg

raku_20221016_02.jpg

raku_20221016_05.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9018382173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása