Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of Manzárd Café 2019 - Design és művészet

Best of Manzárd Café 2019 - Design és művészet

2019. december 23. - Darqo

best_of_2019.png

Ismét itt az év vége, mi pedig szokásunkhoz híven összegyűjtöttük nektek az idei év favorit témáit. Ebben a "Best of Manzárd Café 2019" posztban 15 kedvencet mutatunk meg nektek újra, olyan művészeket, designereket és alkotásaikat, akik és amik felkeltették a figyelmünket, inspiráltak minket, felkavarták bennünk az állóvizet, érzelmeket váltottak ki pro és kontra. Sorrendet nem állítunk, mert mindegyik témát ugyanannyira szeretjük. Nekünk jó volt visszaidézni őket a válogatás közben, reméljük hogy számotokra is izgalmas lesz a böngészés! Ja, és persze nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden édes, drága, kedves olvasónknak!

01amauryguichon.jpg

Amaury Guichon francia/svájci cukrászmester és művész minden egyes alkotásától elakad a lélegzetünk. Az elején nagyon nehezen hittük el, hogy bármit látunk a műveiről készített fotókon, azok biztos, hogy csokibázisú ehető finomságok. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

02hugh_hayden01.jpg

Hugh Hayden bútorokat készít, amelyeket nem használatra terveztek, sokkal inkább olyan szobrokról van szó, amelyek gondolkodásra sarkallnak a környezetünkön és ennek védelmén. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

03dawidplaneta01.jpg

Dawid Planeta lengyel művész Mini People in the Jungle című sorozatában gigantikus lényekkel találkoznak az emberek. A csodálatos és elgondolkodtató alkotások a depresszióról szólnak. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

04pau_buscato01.png

Pau Buscató páratlan fotói az élet apró, gyakran észrevétlenül tovaillanó, mégis zseniálisan sokatmondó pillanatait, "véletleneit" örökítik meg. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

05nora-fok01.jpg

Nora Fok brit művésznő majdnem minden alkotása olyan, mintha másik univerzumból érkezett élőlény lenne. A tudomány és matematika ihlette lélegzetelállító, éteri ékszereit minden esetben manuálisan készíti, szövéssel, kötéssel, csomózással. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

06jeka_kotenko01.png

Jeka Kotenko a leghétköznapibb dolgokban is megtalálja a különlegességet. Egyik kedvenc témája a parkban található padokon megszülető élethelyzetek. Részegek fetrengek, lányok drámáznak, szerelmek születnek vagy múlnak el, bulik színhelyei lesznek, a legmagányosabb pillanatokban nyújtanak egy kis megnyugvási lehetőséget. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

07claudia_fontes01.jpg

Claudia Fontes Argentínában született és nevelkedett, korábban Hollandiában, jelenleg Nagy-Britanniában élő és alkotó művész a "Foreigners" című sorozatában arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen érzés idegennek lenni egy új környezetben? Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

08rozsdabutor01.jpg

A "Rust Harvest" egy kísérleti anyagprojektből kifejlődött bútorkollekció, amely a japán Studio Yumakano jóvoltából látott napvilágot. Yuma Kano, a tervező, a munkafolyamat során a fémlemezeket különböző természeti hatásoknak teszik ki, a kialakuló mintákat pedig akrilgyantával tartósítja. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

09sakirgokcebag18_05.jpg

Şakir Gökçebağ török vizuális művész egyik kedvenc művészeti alapanyaga a használt cipő, amelyek segítségével emberi sorsokról, láthatatlan összetartóerőről, a környezetvédelem fontosságról, a szimmetria nyugtató hatásról és még számtalan másik fontos érdekességről beszél. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

10nika-zupanc01.jpg

Nika Zupanc szlovén designer 44 fiókot tartalmazó szekrénye még a jó memóriával megáldott embereket is kihívás elé állíthatja. A két méter magas, komplex bútordarabot a tervező nem viccből készített el, hanem teljesen komolyan, hétköznapi használatra. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

11gyva_grafika03.jpg

Soha nem gondoltunk úgy a panelházak lehangoló homlokzatára, hogy azt egyszer az életben érdekesnek, de ez is bekövetkezett. Igaz, kellett hozzá a litván Gyva Grafika dizájnstúdió, aki egy hirtelen ihlettől vezérelve csempeként kezdte látni és árulni az egyes blokkokat. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

12matthias_pliessnig01.jpg

Matthias Pliessnig bútortervező és szobrász olyan, szédületes, kanyargós padokat készít mérhetetlen precizitással és türelemmel, csónaképítési technikákat alkalmazva, amelytől elakadt a lélegzetünk. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

13christy_lee_rogers02.png

Christy Lee Rogers művész álomszerű alkotásai olyanok, mintha gyönyörű hiperrealisztikus festmények lennének, de ha jobban megfigyeljük a képeket, észrevehetjük, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a kijelentéssel. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

14uli_kirchler02.gif

Uli Kirchler faszobrász többszintes és összecsukható kastélyszobrainak működését órákig tudnánk nézegetni, kézbe véve pedig biztos, hogy hamar elkoptatnánk az állandó játékkal. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

15recession_chair01.jpg

A Studio Tjep elkészítette az úgynevezett "Recesszió szék"-et, amely a 2008-ban kirobbant gazdasági világválságra reflektál látványos és elgondolkodtató formában. Ide kattintva még többet megtudhatsz a témáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8715328654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása