Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Recesszió szék

Recesszió szék

2019. november 25. - Darqo

recession_chair01.jpg

Frank Tjepkema holland designer és az általa létrehozott Studio Tjep készítette a képeken látható úgynevezett "Recesszió szék"-et még 2011-ben, a 2008-ban kirobbant gazdasági világválságra reflektálva. Az alapanyagot sorozatgyártott IKEA székek biztosították, melyeket csontvázszerűen lecsiszolt, némelyiket pedig bronzos formába öntötte, hogy teljes legyen az ambivalencia.

Úgy tűnik, hogy az eredményül kapott, szoborrá nemesült ex-lakberendezési kiegészítők alig vagy csak félve használhatóak. Már nem látják el eredeti formájukban és kikezdhetetlen magabiztossággal azt a funkciót, amit nekik szántak, még úgy sem, hogy ez a meggyengült állapot bronzba van öntve. Olyan, mintha nem tudnák megtartani azoknak a személyeknek a súlyát, akiket elvileg támogatniuk kellene, de a látszat csal, hiszen meggyengülve bár, de mégis biztosítják a szükséges tartóerőt.

Érdekes szimbólum, és a riasztó hírek miatt még aktuális is lehet! Vajon meddig bírja a terhet a kigyönyörűzött szék?

A Studio Tjep elérhetőségei

Weboldal

Facebook

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1015065942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása