Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Édesség minden mennyiségben, mindenkinek

Édesség minden mennyiségben, mindenkinek

2017. december 20. - Darqo

boook01_boritokep.png

Most már a sokadik alkalommal tapasztalom, hogy egy délután alatt kiolvasom a BOOOK Kiadó gondozásában megjelent könyveket, és nem tudom csak arra fogni, hogy a DIY, kreativitás és a gasztronómia témáit, receptjeit könnyű átnyálazni, sőt arra sem, hogy a blogoszférából kiemelt szerzők érintettségem okán nyilván közel állnak a szívemhez.

Persze ezek is hozzájárulnak, de ahhoz, hogy ne tegyem le a könyveiket, nem lenne elég csupán csak ennyi. Miközben a könyveket nézegettem és a megoldáson gondolkodtam, rájöttem hogy arról van szó, hogy a tehetséges szerzők könnyed stílusban és érdekesen megírt témáit izgalmas és fiatalos szerkesztéssel, rengeteg igényes és vibrálóan színes fotóval összemixelve tálalják az olvasóknak. A végeredmény mindig valami kifinomult és felemelő ajándékcsomag lesz.

boook02_glutenmenteselet_webshop.png

Laktózérzékenységem figyelmessé tett az ételekkel kapcsolatos allergiák témakörére, és mivel a szeretteim között vannak gluténérzékenyek is, nagyon kíváncsi lettem Kiss Dóri Életem gluténmentesen című könyvére. Azon kívül, hogy a saját oldalamon tudom, hogy mit szabad enni/inni és mit nem, és hogy a többi hasonló probléma sem csak valami időszakos hóbort, valamint látom, hogy a gluténérzékenyeknek is mennyire oda kell figyelni az étkezésükre, mélységeiben nem ismerem a témát. Egészen idáig.

Merthogy a gluténérzékeny blogger könyve viszont olyan közel hozta hozzám, amennyire csak lehetett és ezért nagyon hálás vagyok neki, no meg persze azért, mert érdekesen, őszintén, lazán és felemelően közelíti meg ezt a komoly témát, amitől letehetetlenné vált számomra a könyve. Rengeteg információt megtudhatunk erről az autoimmun betegségről, miközben csomó íncsiklandó recepttel és a róluk készült étvágygerjesztő fotókkal van tele a kiadvány, ami gluténérzékenyeknek és családtagjaiknak egyaránt hasznos olvasmány lehet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Boook Kiadó

Libri

Bookline

Líra

boook03_mark_szonja-2.png

Ugyanilyen izgalmas Márk Szonja blogger, cukrász Édes ajándékok című könyve, amely szintén minden receptjével odafigyel a különböző étel allergiával küzdőkre. Az Édesem blog és cukrászda tulajdonosa ünnepi hangulatú receptkönyvében bárki által könnyedén elkészíthető sütiajándék-tippek találhatóak, ami számomra azért különösen izgalmas, mert régóta kacérkodom a gondolattal, hogy ilyen ajándékokkal lepem majd meg az ünnepeken a szeretteimet és barátaimat, mindenféle kütyü vagy más személytelen ajándék helyett.

Persze ez nem jelenti azt, hogy egy olyan jó könyv, mint akár ez is, ne kerülhetne bele a csomagba, de ha emellett mondjuk olyan, saját készítésű finomságokkal lehet finomhangolni a személyességet szeretetátadást és a közelség érzetét, mint például egy kirobbanóan gyümölcsös szedres-levendulás gyümölcszselé, pillekönnyű pálcikás forró csokoládé, fura külsejű, ám nagyon ízletes gyömbéres-narancsos csokoládészalámi, a sok apró huncutsággal teli Rocky Road, vagy éppen az "úristen" kategóriába tartozó mangótrüffel, akkor tökéletes lehet a gyönyör!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Boook Kiadó

Libri

Bookline

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2113513513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása