Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Inspiráció természetesen / Kollár Borbála és Kollár Franciska

Inspiráció természetesen / Kollár Borbála és Kollár Franciska

2017. október 31. - Darqo

inspiracio.jpg

Nem gondoltam volna sohasem, hogy felnőttként majd visszavágyom a gyerekkoromba, hiszen gyerekként inkább a "lúzerek" táborát erősítettem minden kiközösítésével és fenyegetettségérzésével együtt, és menekültem volna a felnőttségbe, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy szívesebben töltöttem az időmet a felnőttek társaságában, mint a korosztályoméban.

Ahogy viszont telik az idő, egyre többször köszön vissza a múlt és annak pozitív részletei, kedvenc gyerekkori témák felelevenítése, filmek, sorozatok nézegetése, a gondtalanság és a szabadság semmi máshoz nem hasonlítható felemelő érzése, amelyekből táplálkozni lehet a jelenben.

Erre a múltidézésre erősített rá bennem a BOOOK Kiadó legújabb, Inspiráció természetesen – Találj rá a kreativitásodra! című most megjelent könyve is, amelynek szerzői, Kollár Borbála, a Borarti blog szerzője és Kollár Franciska, brand stylist a gyerekkor pozitív emlékeinek, hangulatának gyakori felelevenítésében és a jelenbe történő átültetésben látják a megoldást a most harmóniájának megteremtésével kapcsolatban.

Első átlapozásra úgy tűnhet, mintha egy divattal, gasztronómiával, kézműves technikákkal fűszerezett vérbeli csajos könyvet tartana kezében az olvasó, de egy kicsit jobban belebújva a tartalomba aztán hamar rájövünk, hogy egy szép és ösztönző fotókkal, személyes történetekkel, kreatív ötletekkel és inspiráló gondolatokkal tartalmassá varázsolt, a külső és belső harmónia megteremtését, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot és feltöltődést ösztönző és segítő uniszex kiadványról van szó, amely a slow life dicsérete. Nekem nagyon jól esett elmerülni benne, olyannyira, hogy pár óra alatt kiolvastam, és úgy álltam fel a hintaszékből, hogy jobb hangulatom volt, mint előtte.

A könyv szórakoztat, gyönyörködtet, inspirál, de ami a legfőbb: alkotásra serkent, és arra bátorít, hogy minél több élményt szerezzünk. A szerzők a saját példáikon keresztül, rengeteg személyes történetet elmesélve, gyerekkoruk festői balatoni helyszíneitől a főváros környéki erdőkig mesés hazai tájakat bejárva segítenek egy kényelmesebb, önazonosabb életet berendezni.

A könyv vizuális koncepciója nagyon is modern, mégis a természetességhez, a hagyományok megőrzéséhez és egyfajta gyermeki látásmódhoz nyúl vissza. Bori és Franciska a Stílus, Gyerek, Otthon, Étkezés, Nő, Szokások, Munka, Életmód és Család című fejezeten keresztül kalauzolják az olvasót négy évszakon és azok egyedi szín- és motívumvilágán át. A kiindulási pont minden esetben egy természetből merített matéria, amely többféleképpen is megihleti a szerzőket – az olvasót pedig abba az irányba tereli, hogy továbbgondolja a látottakat a saját ízlése, elgondolása szerint.

A fejezetek életszerű, mindenkit érintő témákra épülnek. Az ötletgazdák munkájuk során folyamatosan tapasztalják, hogy az emberek többsége alig-alig éli meg a kreativitását, a valódi alkotóerejét – pedig motiváló történetekre és iránymutatásra szinte mindenkinek szüksége van. Egyre többen érdeklődnek az egészséges életmód, az önismereti technikák elsajátítása iránt, ahogy a stresszoldás vagy a tudatos életvezetési módszerek is népszerűek, mégis kevesek tudják, mi a számukra ideális út egy fenntartható életmód kialakításához.

inspiracio_kolla_rborba_la_portre_online.jpg

Kollár Borbála, a Borarti blog szerzője, kreatív alkotó

Divattervezőként végzett a Budapesti Divatiskolában, később elvégezte a Dekoratőr és Kirakatrendező Iskolát Budapesten. Bár kislány kora óta érdekelte a divat világa, már fitala korában megtapasztalta, mennyire inspiráló a divatiparban dolgozni, fotózásokat szervezni és stylistként közreműködni, mégis dekoratőrként talált igazán magára. Az esküvőktől a múzeumi kiállításokig a mai napig installációkat, rendezvénydekorációt tervez, egyedi ötleteivel fejezi ki belső világát. Kreatív elképzeléseit szerette volna minél több emberrel megosztani, ezért hozta létre saját alkotóműhelyét, a Borarti Alkotó Tér és Műhelyt is, ahol gyerekeknek segít a szabad alkotásban rejlő erőt és motivációt megtalálni. „Ruhatervezőként és dekoratőrként szerzett tapasztalataim – amelyek az ötleteim, a látásmódom alapjai – alaposan átformálták a gondolkodásomat, és a mostani küldetésemben végre igazán kibontakoztathatom őket.” További információk: www.borarti.hu

inspiracio_kolla_rfranciska_portre_online.jpg

Kollár Franciska, a Francy Design PR Studio vezetője

Egyetemi évei alatt bepillantást nyert gyakornokként az ELLE Dekor nemzetközi dizájnmagazin hazai szerkesztőségének munkájába, ahol a szakmai kihívás mellett megtapasztalta, mennyire lételeme a kreatív környezet. A komplex gondolkodás és a vizuális igényesség már ekkor határozottan jellemző volt rá, későbbi munkái során pedig csak tovább mélyítette e tulajdonságokat. Több kiadónak is dolgozott dizájnújságíróként és enteriőrstylistként, ami az alázatos és precíz munkavégzésre tanította. Három évig részt vett a legjelentősebb hazai dizájnfesztivál szervezésében, ennek hatására mind többen fordultak hozzá szakmai tanácsért. Nem sokkal ezután megalapította saját kreatív stúdióját, a Francy Design PR Studiót: kisebb kreatívipari vállalkozásoknak ad tanácsot a márkaépítés területén. Nap mint nap emberekkel foglalkozik, akik izgalmas történeteikkel folyamatosan inspirálják. „Nem telik el nap, hogy ne érezném ezt a belső tüzet, amely minden alkotói korszakban előbbre visz.” További információk: www.franciskakollar.com

A recenziós példányt a szerzők bocsátották a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A kiadványt az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Boook Kiadó

Libri

Bookline

Líra

 

Kiadó: BOOOK Kiadó

Művészeti vezető: Földi Hajnal

Borító-, könyvterv, illusztrációk: Sólymos Ágnes Eszter

Illusztrációk: Kollár Borbála

Fotó: Batár Zsolt

Food- és enteriőrstyling: Kollár Borbála, Kollár Franciska

Olvasószerkesztő: Fiáth Marianna

inspiracio_cover_press_jpg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5413119932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása