Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Téli feltöltődés a Bioenergetic Kiadóval

Téli feltöltődés a Bioenergetic Kiadóval

2022. december 01. - Darqo

man-1207687_960_720.png

Az elmúlt hónapokban gyakorolt, közéleti események iránya helyett a saját életemre és jövőmre való fókuszálás stratégiája beválni látszik, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, több energiám van olyan dolgokat csinálni, amik előre visznek az életben. Igaz, ennek mellékhatása, hogy mikor saját döntés alapján beleolvasgatva a hírekbe, vagy ilyen-olyan csatornákból mégis beszüremkedik az életembe a külvilág, sokkal drámaibb és megterhelőbb figyelni, hogy mennyire hülye a nagy átlag, és mennyire hülye döntéseket hoznak úgy általában az emberek.

Nem tudom ép ésszel felfogni, hogy miért nem látják és érzik az emberek, hogy a vesztükbe rohannak, ha csak a gyűlölet irányából közelítenek meg bármit?! És miért gondolják a világ vezetői, hogy a legtöbbször mesterségesen generált feszültségeket a végtelenségig tudják kontrollálni, és soha nem fog kicsúszni a kezük közül az irányítás?!

Csupán egy gombnyomáson múlik az emberiség kihalása. Ez nem üres és valótlan félelem, ez a valóságunk. Ide jutottunk. A gyűlölet ide juttat. A butaság ide juttat. Mind a kettő kontrollálhatatlan, csak az a kérdés, hogy melyik pillanatban szakad át a gát, nem az, hogy átszakad-e. Az emberiség történelme a bizonyíték, hogy soha nem tanulunk a hibáinkból.

Amióta az eszemet tudom éreztem a lényegét, de Ne nézz fel! című filmben szembesültem igazán azzal, hogy semmi másnak nincs értelme, mint magunkra és a szeretteinkre figyelni, ameddig még van időnk, és el nem sodor a megállíthatatlan pusztulás. Ahhoz pedig, hogy épp ésszel átvészeljük az addig tartó időszakot, muszáj minden lehetőséget megragadni, ami segíthet ebben.

Számomra az egyik kapaszkodó, amiben mindig megbízhatok, az önsegítő/-fejlesztő könyvek olvasgatása a szabadidőmben. Ezekben még soha nem csalódtam, sőt, olyan mélységeket és magasságokat sikerült általuk megélnem, amelyek nélkül végtelenül szegény lennék. Ha ezek nincsenek, és ha nincsenek a szeretteim, már nem lennék, mert a világ amúgy túl borzalmas ahhoz, hogy egy olyan "túlérzékeny" ember mint én, el ne sorvadjon a borzalmak nyomása alatt.

És ha önfejlesztő könyvek, akkor az egyik legmegbízhatóbb forrás a Bioenergetic Kiadó, aminek őszi/téli kínálatából választottam ki azokat a kedvenceket, amelyeknek sikerült pozitív energiával feltöltenie az elmúlt időszakban.

Bár úgy tűnik, hogy semmi értelme az empátia és a szeretet irányába mozogni, mégis ez egy pillanatnyi fénycsillanás az alagút végén, ami még mindig reménnyel tölt el. Szeretnék hinni abban, hogy nagyobb pofonok nélkül tudja az emberiség felfogni, hogy a gyűlölködésnek semmi értelme nincs a világon. Megszámlálhatatlan ember megszámlálhatatlan alkalommal próbálta és próbálja most is felhívni ennek fontosságára a figyelmet, és nem tudom, hogy mi lehetne az, ami végül hatékonyan billenti ki az embereket.

smiley-2979107_960_720.jpg

 

A megkeseredett világban sajnos az olyan, hittel átfűtött írások, mint például Sebastián Blaksley Csak a szeretetet válaszd című könyve hitetlenkedést, mosolygást, elhatárolódást, vagy ezek kombinációját váltja ki, de azok, akik képesek ítélkezéstől mentesen olvasni, és csupán az üzenetek lényegét megragadni és beépíteni az életükbe, minőségi változást érhetnek el. Talán ez a könyv segíthet kibillenteni sok embert.

Én nem tartom magam vallásosnak, de kíváncsi vagyok minden vallásra és hitrendszerre, a mondanivalók lényegét átengedem a saját szűrőmön, az életigenlő, empátiát, feltétlen szeretetet, tiszteletet és megbecsülést hirdető gondolatokat pedig megtartom magamnak, mert ettől árnyaltabb lesz az érzelemvilágom. Sebastián Blaksley különleges energiájú könyve sok-sok ilyen gondolattal van tele. Karácsony közeledtével kevés felemelőbb könyvet tudnék ajánlani.

 

csak-a-szeretetet-valaszd.jpg

Csak a szeretetet válaszd - Sebastián Blaksley

Sebastián Blaksley angyalok sugallatát és jelenéseit írta meg 144 látogatásból álló sorozatban, amelyet Rafael és Gabriel arkangyal irányított. Az angyalok arra kérték, írja le a tőlük, valamint Jézustól és Szűz Máriától származó üzeneteket. Így született a Csak a szeretetet válaszd című, hét könyvből álló sorozat, melynek első kötetét már magyar nyelven is olvashatjuk. Akárcsak egy valaha szeretett, de elfeledett dallam meghallgatásakor, újraéled a kapcsolat az igazi énünkkel, amely közvetlen, személyes és magával ragadóan csodálatos. A Csak a szeretetet válaszd, tudatos visszatérést kínál a mindenekelőtti Első Szeretethez.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Franklin Veaux Nyitott szívvel több kapcsolatban című könyve a poliamoria, azaz többszerelműség világába enged betekintést, de nem kifejezetten csak azok érdeklődésére tarthat számot, akik nyitottak erre a dologra, hanem azokéra is, akik képesek nyitottan szemlélni az élet sokszínűségét, amelybe az is beletartozik, hogy emberek sokasága nem a monogámiában találja meg a kiteljesedést és a boldogságot, hanem abban, hogy több embert enged be az érzelemvilágába.

A lényeg itt is a szeretet, ami mindennél többet ér a gyűlöletnél. Ha furcsa számodra a poliamoria, tedd fel magadnak a kérdést: az, aki szeret, akár több embert is az életében, vajon teljesebben éli meg a szeretet szó lényegét, mint az, aki gyűlölettel szemléli ezeket az embereket?

 

nyitott_szivvel.jpg

Nyitott szívvel több kapcsolatban - Franklin Veaux

Többféleképpen is lehet több embert szeretni. A Nyitott szívvel több kapcsolatban rávilágít, hogyan növekszik az emberekben a monogámia biztonságos, felelősségteljes alternatívái iránti igény.

Sokak számára a többszerelműség, azaz a poliamoria nyújt élhető megoldást. Franklin Veaux és Eve Rickert kutatásukat személyes élmények alapján szerzett tapasztalataikkal színesítik, tanító jellegű magyarázataikat pedig nehezen megszerzett bölcsességgel ötvözik. A sikereikről és kudarcaikról készült szívszorító beszámolók egyaránt felbecsülhetetlen értékűek kezdők és veteránok számára. A poliamoria személyes és interperszonális küzdelmekkel jár. Hogyan működik a bizalom és az átláthatóság olyan kapcsolatokban, ahol egy vagy több ember a jelenlegi kapcsolatán kívül aktívan keresi a szexet és/vagy a romantikát? Hogyan adjunk hangot a bizonytalanság és a féltékenység érzésének anélkül, hogy akaratlanul akadályoznánk partnerünk más kapcsolatait?

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Dr. Raj Balkaran A jógaászanák mitológiája című könyve az 50 legfontosabb jógapóz mitológiai rejtelmeibe enged betekintést, és hát keresve sem találhat jobb könyvet az, aki jógázik, már amennyiben szeretné megérteni a lényegüket és nem csak nap mint nap gyakorolni őket.

Hosszú ideje kacérkodom a jógával, de még nem jutottam el arra a pontra, hogy belevágjak, de az is igaz, hogy a szóbanforgó könyv nagyot és erősen lökött rajtam a jógázás irányába. A benne olvasható tanítások hatására mélyebb megértéssel és tisztelettel fordulhatunk az ősi gyakorlatok irányába, sőt, úgy általában a testünk irányába; sőt, úgy általában az élet irányába is, amire szintén nagy szükségünk van manapság.

 

a_jogaaszanak_mitologiaja.jpg

A jógaászanák mitológiája - Dr. Raj Balkaran

E csodálatos utazás közelebb visz a jóga valódi eredetéhez, a tanítások hatására mélyebb megértéssel és tisztelettel fordulunk az ősi gyakorlatok szellemisége felé. Az 50 legfontosabb póz mitológiai rejtelmeibe dr. Raj Balkaran tudós, tanító és történetmesélő vezet be. Ez a könyv azoknak íródott, akik kedvelik a történeteket, megértik üzenetüket. Kezdő jógázóknak és lelkes gyakorlóknak nyújt segítséget, hogy elmélyítsék tudásukat.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A boszorkányság témaköre mindig valami érdekes bizsergést vált ki bennem, ami persze lehet, hogy csupán Harry Potter hatásának köszönhető, de ettől még valós érzés. Kíváncsiság kerít hatalmába, ha szóba kerül, vagy olyan film, sorozat vagy olvasmány kerül elém, ami ezzel foglalkozik. Lindsay Squire Természetmágia című könyve pedig egyből felkeltette a figyelmemet, amikor elolvastam borító hátulján olvasható szöveget, miszerint segítségével modern boszorkányéletet alakíthatunk ki magunknak.

Bár sokan mosolyognak inkább az imént mondaton, de a boszorkánykodás mindenféle filmes túlcsordulás nélkül is a mindennapjaink része, már ha te is olyan vagy, aki például különböző gyógyhatású teákat főzöl kisebb-nagyobb egészségügyi gondjaidra. Vagy mondjuk ilyen-olyan illóolajokkal illatosítod a lakásodat, remélve, hogy jó hatással lesz a mindennapos stresszre és társaira, esetleg egyszerűen csak jobb hangulatba akarod varázsolni magadat a kedvenc illatod segítségével. Vagy mondjuk minden nap magaddal cipelsz valami kabalát, hogy akármiben segítsen. És akkor még csak néhány dolgot említettem, amely a valóságban is kapcsolódik az úgynevezett "boszorkánykodás" témaköréhez. Egy szórakoztató olvasmányról van szó, amelynek tippjeit és trükkjeit akkor is könnyen tudod alkalmazni, ha egyébként nem hiszel a bosorkányokban.

 

termeszetmagia.jpg

Természetmágia, Lindsay Squire - Lindsay Squire

Az Erdei Boszorka útmutatója bevezet a titkos mesterségbe, egyszerű varázslásokkal, ötletekkel, trükkökkel és rituálékkal segítve a kezdők első lépéseit.

A gyakorláshoz szükséges eszközök és alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók, vagy könnyen beszerezhetők. Fedezd fel a természetmágiában rejlő gazdagságot, és szabadítsd fel a varázserődet. Tanuld meg, hogyan változtatja meg a mágia az életedet, élj modern boszorkányéletet! A mágia erejével képes vagy megváltoztatni az önmagadhoz, a többi emberhez és a természethez fűződő viszonyodat.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A pánikbetegség megjelenésének idején gondolkodtam rengeteget azon, hogy az évek óta magammal hordozott, különböző történések okozta negatív érzelmek milyen terheket helyeznek a vállaimra, amelyekkel nem tudok megküzdeni. Tudatosan kellett dolgoznom azon, hogy feldolgozzam és elengedjem ezeket, hogy megváltoztassam az énképemet, hogy értékes embernek tartsam magamat még akkor is, ha nem vagyok tökéletes.

Ha a birtokomban lett volna az Emotion Code című könyv, biztosan gyorsabban haladtam volna a gyógyulás útján, hiszen olyan felemelően és megértően támogatja a negatív érzelmek által hosszú ideje sújtott olvasót, amelyre minden földi halandónak szüksége van. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki valaha is volt bármilyen trauma az életében.

 

emotion_code.jpg

Emotion Code - Dr. Bradley Nelson

Mindannyian átéltünk már hosszabb-rövidebb ideig tartó szomorúságot, csalódottságot, önbizalomhiányt, reménytelenséget, de aggodalmat, haragot és félelmet is. Annak azonban nem mindig vagyunk tudatában, hogy az átélt negatív érzelmeink, bármilyen régen is érzékeltük ezeket, a mai napig problémát okozhatnak számunkra. Ezen érzelmek leküzdését segíti Dr. Bradley Nelson világhírű könyve. A több százezer példányban elkelt könyv, Emotion Code címet viselve, napról napra változtatja meg emberek ezreinek sorsát szerte a világon.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

"Több dolgok vannak földön és egen,

Horatio, mintsem bölcselmetek

Álmodni képes."

Ez az idézet mindig eszembe jut, amikor például olyan támával kerülök kapcsolatba mint amit Dr. Sági Mária dolgoz fel a Távgyógyítás című könyvében. Pro és kontra vannak vélemények mindennel kapcsolatban, tudományos megerősítések és cáfolatok sokasága bizonytalanítja el az embert. Én mindig a tudomány hitelesítését keresem, de kíváncsi és nyitott vagyok arra, ha valamit új szemszögből vizsgálnak meg, hiszen maximum egy szórakoztató alternatív verzióval gyarapszik a tudástáram.

Miért is ne lehetne a távolból gyógyítani? Dr. Sági Mária meggyőző érvekkel szolgál izgalmas könyvében, ami képes arra, hogy új szemszögből is megvizsgáljuk az egészség/betegség szerteágazó témakörét.

 

tavgyogyitas.jpg

Távgyógyítás - Dr. Sági Mária

Kiemelkedő teljesítmény, hogy egy magyar szerző könyve először angol nyelvterületen jelenjen meg, méghozzá a legnívósabb nemzetközi szakemberek méltatásával, ajánlásával.

Dr. Sági Mária több mint két évtizede gyakorolja a távgyógyítás tudományát, így méltán érdemelte ki ezt az elismerést. Az Információs gyógyítás – a Körbler módszer (Bioenergetic, 2018) sikerét követően legújabb könyvében esettanulmányokkal gazdagítva mutatja be a távgyógyítás technikáját és az általa kidolgozott módszert. Felismerései az egész társadalom számára kiemelkedően fontosak, és nemcsak az orvostudomány és a gyógyítás, hanem életünk minden fő területén új lehetőségeket biztosítanak számunkra.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Jó ideje szemlélem a tendenciát, hogy az egyre gyorsuló világ, és benne a brutális mennyiségű és naponta hatványozódó információmennyiség milyen szinten tépázza meg a figyelmemet, a koncentrációmat, a fókuszálás képességét, a memóriámat. Az agyam nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, ezért örülök minden olyan dolognak, amely segít visszahozni a korábbi képességeimet.

Ilyen például Jonathan Hancock Turbózd fel a memóriádat! című könyve is, amely mindenféle könnyű feladattal, játékkal segíti az elménket újra a régi fényében tündökölni. Csak néhányat próbáltam ki közülük a nagy karácsonyi rohanás közepette, de örömmel tapasztaltam, hogy tényleges hatással vannak a figyelmemre és a memóriámra. Én például hajlamos vagyok azonnal elfelejteni, hogy mit is akartam vásárolni, amikor belépek a bolt ajtaján. Nos, legutóbb már sikerült könnyebben előbányásznom az információt a memóriámból. Tudom, erre a legtöbben a mobilban található jegyzettömböt ajánlanák, de tudatosan próbálom nem delegálni az összes feladatot valami külső eszköznek. Hogy miért? Egyszerű és vicces a válasz: a Wall-E című animációs filmben látható, eltunyulást segítő eszközök mélyen belevésődtek a retinámba, és megfogadtam, hogy soha nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy bármilyen kényelmet biztosító eszköz hatására megszűnjek aktív és cselekvőképes ember lenni.

 

turbozd_fel_a_memoriadat.jpg

Turbózd fel a memóriádat! - Jonathan Hancock

Több mint 50 különböző memóriafejlesztő gyakorlat, hogy könnyedén, játékosan és kreatívan emlékezz mindenre! Fejleszd a memóriád hatékony eszközzé, fedezd fel, milyen nagy segítséget nyújt a mindennapokban és kitűzött céljaid elérésében.

Az elismert memóriakutató, Jonathan Hancock sikerbiztos gyakorlatainak köszönhetően bármilyen információt pillanatok alatt előhívhatsz a memóriádból.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Lantos Mihály Hogyan vizsgázz sikeresen? című könyve nem csak tanulók számára nyújt segítséget, hanem mindenki számára, aki szeretne elérni valamit az életben. Megtanít tanulni úgy, ahogy azt az iskolában általában nem tanítják meg, tehát hogy élvezetes, érdekes, sőt akár izlamas is legyen a folyamat, amin keresztül megyünk, és bár felnőttként az iskolai vizsgákhoz hasonló helyzetekbe ritkán kerülünk, de számtalan esetben kell helyt állnunk, prezentálnunk az életünben. Mindezt önbizalommal, bátorsággal telve, mert akkor lesz meggyőző a végeredmény. Nos, Lantos Mihály mindent megtesz, hogy képesek legyünk előhívni magunkból ezeket az érzéseket is.

 

hogyan-vizsgazz-sikeresen.jpg

Hogyan vizsgázz sikeresen? - Lantos Mihály

Életem során rengetegszer vizsgáztam, és talán még ennél is többször vizsgáztattam, így jól ismerem a barikád mindkét oldalát. Az, hogy a vizsga szereplői közül ki melyik oldalon ül, csak szerep, de sokszor mégis nagyobb jelentőséget tulajdonítunk ennek, mint a tartalomnak. Éppen ezért segítek most abban, hogy a tanulás egy izgalmas, felfedező játék legyen, a vizsgázás pedig egy produktív, bátorsággal telített és sikeres esemény. Beszélni fogok arról, hogyan érdemes felkészülni a vizsgára, hogyan tanuljuk meg az anyagot, hogyan hozzuk magunkat vizsgára kész testi és lelki állapotba, illetve milyen trükköket érdemes és nem érdemes használni a szóbeli és írásbeli vizsgán.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Miután a kerámiaműhelyünkben töltött idő egyre inkább ráébreszt, hogy a valódi tanulást, munkát és alázatot nem lehet megspórolni, ha valamit szeretnénk elérni az életben, egyre inkább kétkedve nézem azokat az ajánlatokat, amelyek azt hitetik el az emberrel, hogy instant okosságokat alkalmazva célhoz érhetnek. Ilyen volt például a Jobb agyféltekés rajtolás is, amely csodás végeredményekkel nyűgözi le a nézőt, de valójában nem tanít meg rajzolni. Azonban Betty Edwards új könyvei, a A domináns szem szerepe a jobb agyféltekés rajzolásban, valamint a Színes jobb agyféltekés rajzolás az alapoknál mélyebbre visz a témában.

Elvitathatatlan tény, hogy bár a rajzolást továbbra is egy jó rajztanár fogja megtanítani, a szerző könyveinek segítségével azonban rábírjuk magunkat arra, hogy igenis foglalkozzunk a rajzolás témájával. Megdolgoztatjuk az agyunkat, a látásunkat, a látásmódunkat. Megláthatjuk a kontrasztot, a színeket, a mélységet, a fény és árnyék állandó harcát. Amennyire csak lehet, belehelyezkedünk a rajzolásba, tehát végső soron alázatra tanít, úgyhogy érdemes kézbe venni ezeket a könyveket. És aztán továbbfejlődni akarni.

 

a_dominans_szem_szerepe_a_jobb_agyfeltekes_rajzolasban.jpg

A domináns szem szerepe a jobb agyféltekés rajzolásban - Betty Edwards

A Jobb agyféltekés rajzolás című könyv, illetve technika önmagunk felfedezéséről szól, arról, hogy a rajzolás milyen módon segíthet az elme kreatív részének megnyitásában. A folytatás, A domináns szem szerepe a jobb agyféltekés rajzolásban már kiterjeszti az önfelfedezés határait. A képzőművészeti alkotások, ismert és kevésbé ismert portrék segítségével megismerhetjük a két szemünk közötti különbséget, és azt is megtudjuk, hogy ez a különbség milyen módon viszonyul a látás és a rajzolás művészetéhez.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

szines_jobb_agyfeltekes_rajzolas.jpg

Színes jobb agyféltekés rajzolás - Betty Edwards

Milliók tanultak meg rajzolni dr. Betty Edwards sikerkönyve, a Jobb agyféltekés rajzolás, valamint a hozzá tartozó munkafüzet segítségével. Új könyvében gyakorlati módszerekkel mutatja be a harmonikus színösszeállítások megalkotását.

A könyv átfogó részletességgel foglalkozik a színek szerkezetével, s megtanít bennünket, hogy azt lássuk, ami tényleg előttünk van, nem pedig azt, amit egy színes tárgyról gondolunk.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2017992118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása