Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A Várnegyed titkai

A Várnegyed titkai

2020. május 07. - Darqo

tittelk_avarnegyedtitkai_cover.jpg

Bár a COVID-19 világjárvány nem igazán teszi lehetővé a városnézést, de muszáj hinnem abban, hogy egyszer úgyis újra lesz lehetőségünk a szabadban lenni, sétálgatni, meginni egy kávét a barátokkal, úgyhogy az előretervezés jegyében ma Tittel Kinga A Várnegyed titkai című zsebkönyvét ajánlom figyelmetekbe.

Ahogy korábban is írtam a szerző Mesélő Budapest című könyvével kapcsolatban, ha városnézésről van szó, számomra a legideálisabb évszak a tavasz és az ősz, mert a kellemesen meleg időjárásban vagyok csak képes órákig bóklászni bármilyen városban, megnézve minden apró érdekességet, vagy csak ücsörögni egy kávézó teraszán egy jó könyv társaságában, vagy világmegváltó eszmecseréket folytatva a barátokkal.

Olyan szürreális, hogy ebben a helyzetben az a szürreális, hogy az ember egyszerűen csak kilép a lakása ajtaján és nekiindul a városnak különböző célokkal, de hamarosan újra lesz lehetőségünk erre. Mivel a korlátozások lépcsőzetes feloldása várható és egyelőre valószínűleg csak idehaza lehet majd egyre szabadabban közlekedni, felértékelődnek majd a helyben és könnyedén átélhető programok, akár az is, hogy sétálhatunk egyet a Várnegyedben valamelyik szombat délelőtt.

És ekkor fog nagyon jól jönni a közgazdász, idegenvezető, író új könyvsorozatának első darabja, ugyanis olyan, valóban egy táskában is könnyen magunkkal hordható, olvasmányos, informatív, remek képekkel és illusztrációkkal díszített kiadványról van szó, amelyből minden hasznos dolgot megtudhatunk a választott helyszínről. Nem is árt a tudásunk bővítése, hiszen magamon is gyakran tapasztalom, hogy idegenként közlekedek abban a városban, ahol az eddigi életemet éltem.

Azért szeretem Tittel Kinga könyveit, mert sokkal személyesebb kapcsolatba kerülhetek Budapesttel. Az utcakövek, a terek, a házak megtöltődnek tartalommal és történelemmel, pozitív és negatív érzésekkel olyannyira, hogy képes vagyok arra is, hogy újra és újra szerelembe essek vele, minden kiábrándultság ellenére.

És ha ez még mindig nem volna elég, hogy felkeltse a kíváncsiságotokat a zsebkönyv iránt, külön ki kell emelnem, hogy ennek a remek kis kiadványnak elkészült az angol változata is, úgyhogy külföldi barátoknak is érdemes küldeni belőle, hogy a következő találkozás alkalmával ők is felkészültek legyenek, mikor elcibáljuk őket a várnegyedbe, egy kiadós kirándulásra.

 

tittelk_avarnegyedtitkai_72.jpg

 

Tittel Kinga - A Várnegyed titkai / Mesélő Budapest zsebkönyvsorozat

 

Tudod-e, honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert?

A Várnegyed titkaiból mindezt, és még rengeteg érdekességet tudhatsz meg. Ha szeretnéd megismerni fővárosunk ékszerdobozának kevésbé ismert részeit is, és a mögöttük rejlő lebilincselő történeteket, ha részt vennél egy játékos kincskeresésben, ez a könyv épp neked való!

A nagysikerű Mesélő Budapest zsebkönyv-sorozatának első kötete a már ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében. Akár családdal, akár osztállyal, akár barátokkal indulsz útnak, vágd zsebre a Várnegyed titkait, és csodálkozz rá közös értékeinkre!

 

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

 

tittelk_fabulousbudacastle_72.jpg

 

Kinga Tittel - Fabulous Buda Castle / English Pocket Edition

 

Did you know that Count Dracula was imprisoned in Buda by King Matthias for over a decade? Are you curious about the secret nuclear bunker’s ventilation shaft that’s disguised as a chimney?If you would like to discover the less well-known parts of the Hungarian capital’s treasure chest, along with the gripping stories behind them, then this book is for you! The first pocket guidebook of the series from the highly successful Fabulous Budapest guides the reader down winding streets, along the top of the castle wall and through the Royal Palace’s garden. So, put Fabulous Buda Castle into your pocket and enjoy the treasures of the district that you already know as well as those waiting for you to explore!

 

Tudtad-e, hogy Drakula gróf több mint tíz éven át Mátyás király foglyaként raboskodott Budán? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert? A Várnegyed titkainak angol nyelvű változatából mindezt, és még rengeteg érdekességet tudhatsz meg. Ha szeretnéd megismerni a magyar főváros ékszerdobozának kevésbé ismert részeit is, és a mögöttük rejlő lebilincselő történeteket, ha részt vennél egy játékos kincskeresésben, ez a könyv épp neked való!A nagysikerű Fabulous Budapest zsebkönyvsorozatának első angol nyelvű kötete a már ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében. Akár egyéni, akár csoportos turistaként indulsz útnak, vágd zsebre a Fabulous Buda Castle-t, és csodálkozz rá Budapest mesés Várnegyedének egyedülálló értékeire!

 

You can buy the book by clicking here.

 

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8315628312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása