Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kalandozások az édességek birodalmában - Márk Szonja szakácskönyvei

Kalandozások az édességek birodalmában - Márk Szonja szakácskönyvei

2019. június 21. - Darqo

mark_szonja.jpg

Márk Szonja cukrász finomságaival 2017 karácsonyán, az Édes ajándékok című könyvön keresztül kerültem kapcsolatba, ugyanis elhatároztam, hogy a jövőben ilyen-olyan bolti ajándékok helyett több saját készítésű finomsággal próbálom majd meglepni a különböző ünnepek alkalmával a szeretteimet. Persze ez egy lassabb folyamat, nagyon nehéz átállni erre a szeretetteljes és nem utolsósorban költséghatékonyabb ajándékozási típusra, de apró lépések már ezen a területen is vannak.

Imádtam olvasgatni karácsonykor az Édesem blog és cukrászda tulajdonosának remek, de sajnos rövidke könyvét, és inspirálódni karácsonykor a sok sütemény, mámorosan édes különlegesség között. Aztán később felfedeztem, hogy a Főzz be és süss! című, hasonló felépítésű és szerkesztésű könyve tekinthető az első résznek, és ahogy a cím is elárulja, ebben a befőzés és ennek eredményét alkalmazó receptek kapták a főszerepet. Idén januárban pedig örömmel tapasztaltam, hogy folytatódik a sorozat, ezúttal a Kekszek témakörében osztotta meg íncsiklandó receptjeit a szerző.

Így együtt már egy terjedelmes, közel 350 oldalt felölelő szakácskönyv-sorozattal van dolgunk az édességek világából, amely természetesen minden édességkedvelő könyvespolcán ott kell, hogy legyen. Szonja kedvenc, könnyen elkészíthető receptjeit osztott meg az olvasókkal, amelyek a különböző étel allergiával küzdők igényeire is odafigyelnek, mindamellett, hogy egytől egyig megvalósításért kiáltanak.

Bizakodva várom az esetleges folytatást, bár a közelmúltban kiadott díszdobozos változat arra enged következtetni, ha lesz is még könyve Márk Szonjának a Boook Kiadónál, az már ezen a sorozaton kívül esik. Ez persze nem baj! Sőt, mivel nagyon megkedveltem a szerző könnyed stílusát és remek receptjeit, kíváncsi vagyok, hogy témától függetlenül milyen szakácskönyv jöhet még a jövőben.

mark_szonja-1.jpg

Márk Szonja: Főzz be és süss!

Nem kell ahhoz nagymamának lenned, hogy lekvárt tegyél el télire. Nem kell hozzá több tonna termés, több hét szabadság és kémiai Nobel-díj sem. Ha szereztél szép, friss gyümölcsöt, indulhat a móka, készülhetnek a lekvárok, hogy aztán amikor vége a nyárnak, legyen mivel feldobni a süteményeidet, függőségbe taszítani a családod és a barátaidat. Márk Szonja, az Édesem cukrásza legújabb könyvében bebizonyítja neked, hogy a lekvárt nemcsak kenyérre kenheted, hanem izgalmas tortákat, pitéket, kekszeket is süthetsz vele, gyorsan, egyszerűen és változatosan. A kötetben 10 különböző gyümölcsből készült lekvár- és ezekhez kapcsolódó 30 süteményrecept várja, hogy előbb befőzd, aztán megsüsd őket!

A könyvet ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen.

 

mark_szonja-2.png

Márk Szonja: Édes ajándékok

Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepjük meg a barátainkat. Néhány nemes alapanyagból, komolyabb szakértelem nélkül, pár mozdulattal, rövid idő alatt is kreatív ajándékok születhetnek a kezeink között. Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa legújabb ötlet- és receptgyűjteményében, az Édesem-sorozat 2. részében 41 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét írta meg, hogy egész évben senkit se érhessenek felkészületlenül az ünnepeink.

A könyvet ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen.

 

mark_szonja-3_kicsi.png

Márk Szonja: Kekszek

Kekszet sütni mindenki tud! Kicsik, nagyok, még nagyobbak, fiúk, lányok, anyukák, apukák, sőt, még az ő apukájuk és anyukájuk is. Nem kell hozzá más, csak egy klassz recept, egy kis önbizalom, és néhány jó alapanyag a mennybe repítheti az embert. Készíthetünk pofonegyszerű összekeverős vagy izgalmas töltött változatot, kicsit, nagyot, sósat, édeset, csak a kreativitáson múlik a végeredmény. A Kekszek Márk Szonja Édesem-sorozatának a 3. része. Az Édesem Tortaműhely tulajdonosa 40 legkedvesebb kekszreceptjét válogatta össze, köztük különlegeseket és villámgyorsan elkészíthetőeket is.

A könyvet ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen.

A díszdobozos változatot ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen.

A díszdobozt könyvek nélkül ide kattintva szerezhetitek be.

 

edesem_sutemenyei02.jpg

+1 bónusz, Márk Szonja első könyve, az Édesem süteményei

Csurog a karamell, olvad a csokoládé, lágyan omlik a tejszínhab, a sütemény szaftos, a habcsók roppan. Mintha a nagymamád konyhájába lépnél, érzed az otthon melegét. A jól ismert illatok, ízek… vagyis várjunk csak! Ott mikor készülne olívaolajjal a pite, mascar­ponéval az ökörszem vagy kínai ötfűszerrel a csokis puffancs? Péksütemények, kekszek, piték, brownie-k, torták, sajttorták és jégkrémek – 60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Az Édesem Cukrászda jól bevált, tökéletesen működő és otthon is könnyen elkészíthető receptjeiben mindezt megtalálod, a villámgyorstól a lassúig, a kezdőtől a haladóig. Minden jó minőségű alapanyagokkal, friss gyümölcsökkel, valódi csokoládéval, vajjal és tejszínnel elkészítve; ételfesték és mesterséges adalékanyag nélkül!

A könyvet ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8214636016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása