Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kreatív könyvek karácsonyi kikapcsolódáshoz

Kreatív könyvek karácsonyi kikapcsolódáshoz

2018. december 20. - Darqo

himzes_cover.jpg

Titkos képességeimre derül fény a mai könyvajánlóban. Olyannyira titkos, hogy magam is csak akkor szembesültem velük, amikor szembejöttek velem az adott témával foglalkozó könyvek. Például égető vágyat éreztem, hogy megtanuljak kötni vagy éppen jó lenne izgalmas, modern hímzéseket készíteni, utánajárni és gyakorolni a kalligráfia tudományát, hiszen annyi remek alkotás jön szembe velem nap mint nap a témakeresés közben, ami felébreszti a bennem élő kreativitást. 

kotott.jpg

Visszagondolva, a kötéssel kapcsolatban időről időre előkerült pár pillanatra a téma, amikor a legnagyobb igyekezetem ellenére sem találtam olyan kötött árut, ami az ízlésemnek megfelelt és szívesen hordtam volna, de sosem vitt rá a lélek, hogy tényleges lépéseket tegyek az ügyben. Aztán egyszer csak ez a kósza, itt-ott előtűnő gondolat összetalálkozott az Izlanddal kapcsolatos rajongásommal a Cser Kiadó gondozásában közelmúltban megjelent Kötött csodák Izlandról című kiadványának segítségével, és a pillanat tört része alatt összeállt bennem a kép, hogy valóban bele kellene vágni, és megtanulni kötni. A rengeteg képpel teletűzdelt könyv egyébként remek segítség, hiszen elsajátíthatjuk a kötés alapjait, rengeteg minta elkészítésmódját tanulmányozhatjuk, és legnagyobb örömömre számos olyan, hasznos információt is megtudhatunk ezzel a különleges, meseszerű szigettel és népével kapcsolatban, amit csak szétszórva lehet megtalálni az interneten, ha egyáltalán lehet.

himzes-kereten-20-modern-himzesotlet.jpg

A hímzéssel újraértelmezésével kapcsolatban számos remek példát mutattunk már a blogon, és az ugyancsak a Cser Kiadó gondozásában megjelent Hímzés kereten című kiadvány hozzásegíthet mindenkit a hasonló alkotások készítéséhez szükséges alapok megszerzéséhez. Cristin Morgan ebben a könyvében a modern kor hímzéssel kapcsolatos elvárásainak megfelelve tanít meg minket a technika elsajátítására, lépésről lépésre vezeti a kezünket, hogy végül magunk is lélegzetelállító alkotásokat készíthessünk. Modern és izgalmas motívumok, vibráló színek és közérthető magyarázatok, sőt többször is felhasználható sablonok segítik a munkánkat.

kalligrafia-15-feladat-15-technika-15-variacio_1.jpg

A "Tanuljunk 15 perc alatt: Kalligráfia" című kiadványban szereplő feladatok segítségével 15 betűformát ismerhetünk meg, valamint elsajátíthatjuk a profi megrajzolásukat is, továbbá a gyakorlásra kijelölt oldalak használatával tökélyre fejleszthetjük a technikánkat. Gyakorlatilag semmi másra nincs szükségük az élvezetes és közérthető könyvön kívül, csak egy tollra, és máris indulhat a tanulás. Biztos vagyok abban, hogy a könyv végeztével nem csak izgalmas feliratok, faldekorációk készítésére leszünk képesek, hanem a szépérzékünk is újabb fejlődési fokra lép.

illoolajok-enciklopediaja-fedezzuk-fel-az-illoolajok-csodalatos-vilagat_1.jpg

Meglehetősen érzékeny az orrom, és mióta leszoktam a dohányzásról visszakaptam a gyerekkoromhoz hasonló szaglóképességemet. Imádom az illatokat, úgyhogy számomra az "Illóolajok enciklopédiája" című tartalmas és informatív kiadvány maga a megtestesült álom. Segítségével 40 illóolajról, növényről tudhatunk meg minden hasznos információt. Megismerhetjük terápiás és spirituális hatásaikat, tippeket és recepteket is találunk, amelyeknek segítségével például masszázskeverékeket, nyugtató teákat, füstölőket, vagy éppen padlóápolót is készíthetünk házilag.

kortalan-kortarsaink.jpg

A "Kortalan kortársaink" című könyv a kreativitást inkább elméleti oldalról közelíti meg. Kun Zuzsa újságíró, rádiós szerkesztő-műsorvezető művészek, zenészek, tudósok, sportolót társaságába invitálja az olvasót különleges interjúkötetében. Tizennégy kiválóság szólal meg a könyvben, többek között Bálint György, mindenki Bálint gazdája vagy éppen Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész, és a filmbe illő történeteiken keresztül arra is ráláthatunk, hogy mi a boldog és hosszú élet titka.

kotott-csodak-izlandrol.jpg

KÖTÖTT CSODÁK IZLANDRÓL

A Kötött csodák Izlandról régóta időszerű könyv. Első alkalommal mutatjuk be egy kötetben az izlandi kötés és az izlandi gyapjúpulóver múltját, az izlandi gyapjúipar kialakulását, és végül, de nem utolsósorban egy sor mintát teszünk közzé pulóverekhez és izlandi gyapjúból készült egyéb ruhadarabokhoz. A kötés iránt az Izlandon és a világban - más régi kézimunkafajtákkal együtt - nagy az érdeklődés, és a gyapjúholmi ritkán, vagy talán még soha nem volt annyira kedvelt, mint ma.

A könyvet a Cser Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

himzes-kereten-20-modern-himzesotlet_1.jpg

Cristin Morgan - Hímzés kereten

A könyv a mai kor igényeire szabott hímzésötletek gyűjteménye. Segít átlépni a hímzőkeret határait; modern motívumok és merész színhasználat ad ötleteket a saját alkotásokhoz. Az alapöltéseket és -fogásokat közérthető leírások és képek alapján sajátíthatjuk el. A könyvben növényi motívumokat, kalligrafikus feliratokat és sok egyebet ábrázoló, felvasalható, többször is felhasználható sablonokat találunk. A kezdő és a tapasztalt hímzők is örömüket lelik a 20 gyönyörű és praktikus hímzés elkészítésében. 

A könyvet a Cser Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

kalligrafia-15-feladat-15-technika-15-variacio.jpg

William Paterson - Tanuljunk 15 perc alatt: Kalligráfia

15 perces gyakorlatok a betűformák megismeréséhez. Ha szeretnénk szépséges feliratokat, faldekorációt vagy papírholmikat készíteni, ez a könyv kifejezetten nekünk szól! A Tanuljunk 15 perc alatt: Kalligráfia című kötet számos profi tippet vonultat fel, a gyakorlásra kijelölt oldalak pedig segítenek abban, hogy tökéletesítsük saját stílusunkat, továbbá az alap betűtípusoktól a kacskaringókon át segít az összes szükséges tudnivaló elsajátításában. Ahhoz, hogy belevágjunk, nincs is szükségünk másra, csak egy tollra! A szerző, William Paterson grafikus és vlogger, aki a céges arculatok és branding szakértője, az angliai Észak-Yorkshire-ben él.

A könyvet a Cser Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

illoolajok-enciklopediaja-fedezzuk-fel-az-illoolajok-csodalatos-vilagat.jpg

Gill Farrer-Halls - Illóolajok enciklopédiája

A könyv 40 illóolajat mutat be részletesen. Ismerteti 
- a növényt, amelyből az olajat nyerik; 
- az illóolaj terápiás és spirituális hatásait (fájdalomcsillapító, immunerősítő, sebgyógyító, léleknyugtató stb.); 
- melyik más illóolajokkal társítható; 
- hogyan használhatjuk biztonságosan. 
Mindegyik illóolajhoz egy-egy ötlet is tartozik, hogyan készíthetünk magunk is masszázskeverékeket, nyugtató teát, pezsgőfürdőt, füstölőt vagy akár vegyszermentes padlóápolót. 

A könyvet a Cser Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

 

kortalan-kortarsaink.jpg

Kun Zsuzsa - Kortalan kortársak

Kun Zsuzsa újságíró, rádiós szerkesztő-műsorvezető különleges társaságba invitálja olvasóját: művészek, tudósok, zenészek, sportolók és úgymond hétköznapi hősök közé, akiknek élete maga a történelem. Egy kivétellel túl vannak nyolcvanadik életévükön, van, akit egy hajszál választ el a száztól, és amit megéltek, az legtöbbünknek csak regényekből, filmekből ismerős. A könyvben megszólaló tizennégy kiválóság több generáció számára etalon, történetüket olvasva pedig ahhoz a talányhoz is közelebb juthatunk, mi a hosszú élet titka.

A könyvet a Cser Kiadó kínálatában kedvezményesen vásárolhatod meg, kattints ide a részletekért.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2614269015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása