Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Könyvek, amelyekből minden részletet megtudhatsz Az utolsó Jedikről

Könyvek, amelyekből minden részletet megtudhatsz Az utolsó Jedikről

2017. december 22. - Darqo

sw06_boritokep.png

Azok táborába tartozom, akik már látták a Star Wars - Az utolsó Jedik című filmet, és akiknek tetszett is, sőt! A meglepően megosztó epizód részleteiről semmilyen infót nem találtok a posztban, úgyhogy nyugodtan tovább olvashatjátok!

Régóta próbálok minden filmet és sorozatot előzetes információk, és ebből kifolyólag elvárások nélkül megnézni, rábízni magamat a készítők fantáziavilágára. Nem kérdőjelezem meg a hozzáértésüket, nem feltételezem, hogy jobbat tudnék készíteni, nem gondolkodom azon, hogy a szereplőknek milyen sorsot szánnék, és nem fantáziálok azon, hogy szerintem milyen irányba kellene haladni a történetnek.

Nekem sem megy mindig prekoncepció nélkül közelíteni a kedvencekhez, de képes vagyok elfogadni, hogy a történetmesélő a főnök, és azt próbálom megérteni, hogy miért úgy mesélte, ahogy. Ha rábízom magam az alkotókra, sokkal könnyebb átélni a varázslatot. Ebből az alapállásból kiindulva imádtam a film minden pillanatát, még akkor is, amikor nem annyira, és csak hálás lehetek a készítőknek azért, hogy újra gyerek lehettem.

Annyi részletet pakoltak bele ebbe a 2 és fél órába, hogy akkor is kívánnám az újranézést, ha nem lennék rajongó, de mivel nem tudok állandóan a moziba járni, így egy tökéletes alternatív megoldást találtam magamnak az elmúlt években: összegyűjtöm az aktuális filmhez kiadott, rengeteg apró részletet tartalmazó képes albumokat, és ezek böngészése közben élem újra és értelmezem a történetet és alkotóelemeit.

A rendszeres olvasók már találkoztak a blogon a könyvek ajánlójával, de most nagyon aktuális, hogy felelevenítsem őket, hiszen végre nem csak előrendelhetőek, hanem megjelentek, és van még némi idő elszaladni valamelyik könyvesboltba. Garantáltan lefoglalja a teljes ünnepi időszak alatt a kicsiket és nagyokat egyaránt, inkább csak amiatt lehet némi feszkó, hogy mikor olvassa már ki őket az aktuális rokon, aki éppen lecsapott rájuk.

Ha szereted a Star Wars világát és Az utolsó Jedik is bejött neked, a Képes útmutató és a Fantasztikus keresztmetszetek című albumokat is imádni fogod. Mint ahogy a közelmúltban megjelent, George Lucas életéről szóló könyvet is, amelynek szerzője, Brian Jay Jones több mint 600 oldalon keresztül avatja be az olvasókat a Star Wars édesapjának történetébe.

sw03_star-wars-az-utolso-jedik-kepes-utmutato.jpg

Star Wars – Az utolsó jedik – Képes útmutató

Az utolsó jedik teljes képes útmutatójaként ez a könyv a Star Wars-galaxis új karaktereit, járműveit és helyszíneit tárja az olvasók elé. Tanulmányozhatjuk az Ellenállás flottájának cirkálóit, Snoke legfőbb vezér halálos Praetorianus Gárdáját, a Crait bolygó kopár sómezőit, az Első Rend hatalmas harci lépegetőit. Megismerhetjük az Ahch-To elfeledett romjait, Luke szigetének furcsa élővilágát, a cantonicai versenyhátasokat. Felfedezhetjük a craiti bányabázis sötét alagútjait, az első jedi templom titkait, Canto Bight pompás utcáit, és még sok más érdekességet!

A kiadványt a kiadó oldalán 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg.

 

...és az alábbi könyvesboltokban is beszerezheted:

Libri

Bookline

Líra

 

sw04_star-wars-az-utolso-jedik-fantasztikus-keresztmetszet.jpg

Star Wars – Az utolsó jedik – Fantasztikus keresztmetszetek

Tizenhárom fantasztikus keresztmetszet mutatja be a Star Wars: Az utolsó jedik járműveit. A részletgazdag képeken és átfogó leírásokon keresztül megismerheted a Star Wars-univerzum legújabb gépeit! Tanulmányozhatjuk a Raddust, Organa tábornok zászlóshajóját és az Ellenállás büszkeségét, az Ellenállás flottájának cirkálóit, az Ellenállás bombázóját pusztító rakományával együtt, az A-szárnyú elfogóvadászt bevetés közben. Megismerhetjük Snoke óriási főhadiszállását, az Első Rend sötéten lüktető szívét, a Supremacyt, Kylo Ren halálos TIE-lopakodóját, a Canto Bight-i rendőrség siklóit, a hátborzongató AT–M6 csatalépegetőt. Felfedezhetjük a strapabíró AT–HH ostromágyú-vontatót, a fényűző Libertine-t, a Crait bolygó sísiklóit, és még sok más érdekességet!

A könyvet a kiadó oldalán 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg.

 

...és az alábbi könyvesboltokban is beszerezheted:

Libri

Bookline

Líra

 

sw05_george_lucas_galaxisokon_innen_es_tul.jpg

Brian Jay Jones / George Lucas - Galaxisokon innen és túl

1977. május 25-én, mindössze harminckét amerikai filmszínházban bemutattak egy független science-fiction filmet, amely szűkös anyagi keretből, komoly nehézségek árán született. Egy jóformán névtelen rendező álmodta meg, vetette papírra és forgatta le, akit George Lucasnak hívtak. A Csillagok háborúja pillanatok alatt világszerte tömegeket vonzott, és megdöntött minden korábbi bevételi rekordot. Az űrmítosz generációkon átívelő népszerűsége azonban nem Lucas egyedüli filmtörténeti érdeme: neki köszönhetjük Indiana Jones ikonikus alakját, valamint hogy a filmipar forradalmasította a speciális effektusokat, a mozifilmek hangzásvilágát, és út nyílt egy újfajta forgalmazás irányába. A hírhedten zárkózott, öntörvényű és kontrollmániás rendező életrajzi kötete hol felemelő, hol provokatív magánéleti és szakmai eseményeken keresztül mutatja be, hogyan bontakozott ki ez a korszakalkotó karrier, és miként formálták Lucas jellemét olyan alkotó- és pályatársak, mint Francis Ford Coppola, Steven Spielberg vagy Harrison Ford. Halhatatlan hőseihez hasonlóan George Lucasnak a filmvilágra gyakorolt hatása a mai napig töretlen. Egyedülálló karrierje és az a bizonyos messzi-messzi galaxis most végre kézzel fogható közelségbe kerül.

 

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Libri

Bookline

Líra

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4613516967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása