Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bolygók, helyszínek és rohamosztagosok, no meg utolsó Jedik / Star Wars könyvek karácsonyra

Bolygók, helyszínek és rohamosztagosok, no meg utolsó Jedik / Star Wars könyvek karácsonyra

2017. november 28. - Darqo

sw00.jpg

Az ébredő erő hype-jához képest meglepően visszafogott marketingkampány kíséri az új Star Wars film érkezését. Nem zavart a két évvel ezelőtti őrület sem, de azért nekem ez most sokkal szimpatikusabb. Már csak azért is, mert egyre inkább próbálom tudatosan kontrollálni vagy akár távol tartani magamtól a megnézésre kerülő filmekről szóló információkat, trailereket. Szeretnék a moziban meglepődni a történeteken, a látványvilágon, a zenén, amit az előzetes, feltüzelt, irreálissá váló elvárások nélkül könnyebben meg lehet élni.

Persze azért nehéz feladat ennek a kivitelezése, de igyekszem olyan tartalmakkal kielégíteni a várakozás időszakát, ami jelen esetben nem Az utolsó Jedikkel kapcsolatos. Ilyenek például azok a kiadványok, amelyek a Star Wars világával foglalkoznak, a messzi-messzi galaxis legtávolabbi pontjának legapróbb részleteiről rántják le a leplet. A közelmúltban a filmekben néha csak pillanatokra mutatott bolygókról és helyszínekről, valamint a rohamosztagosok titokzatos világáról jelentek meg albumok.

Mind a két kiadvány képes arra, hogy egy varázsütésre újra gyerekké varázsoljon bennünket és órákra magába szippantson. Információmorzsák milliói rejtőznek bennük, tágítják a történetet, olyan kisebb és nagyobb alkotóelemek kerülnek a helyükre, amelyekről idáig semmit nem tudtunk, amit soha nem láttunk, mert nem volt idő és tér a a kifejtésükre a filmekben. Sokan vádolják azzal az ilyen filmek, sorozatok tulajdonosait, hogy az utolsó fillért is kisajtolják a tulajdonukból, de akárhány ilyen vagy ehhez hasonló kiadvánnyal találkoztam idáig, sosem éreztem azt, hogy felesleges lenne a létezésük. Mindig kapunk valami újat, valami izgalmasat.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

sw01_bolygok-es-helyszinek.jpg

A Star Wars – Bolygók és helyszínek című könyvben több mint 50 elképesztően részletes keresztmetszet kelti életre a Star Wars történetének ikonikussá vált színtereit Mos Espa Nagy Arénájától kezdve a coruscanti Jedi Templomon át a Lars-farmig és Jabba palotájáig. A Star Wars VII.: Az ébredő Erő legfontosabb helyszíneire nyolc, különleges gondossággal készült művészi ábra kalauzol el, bepillantást engedve a Jakku sivatagos világába, Maz Kanata kastélyába és a Csillagpusztító Bázis felépítésébe.

A kiadványt ide kattintva vásárolhatod meg 20% kedvezménnyel.

sw02_rohamosztagosok.jpg

Star Wars – Rohamosztagosok című könyv az első, amely mélységeiben tárgyalja ezeknek a híres katonáknak a történetét és a létrehozásuk körülményeit. Nyomon követhetjük a rohamosztagosok megtervezését és megalkotását az eredeti trilógiától kezdve a rajzfilmeken, képregényeken, regényeken és a piacon fellelhető kísérőárukon keresztül! Megtudhatjuk, miként fonódott össze alakjuk a Star Wars iránti rajongással, és hogyan alakult ki motivikus, központi szerepük. Ez a fényképekkel, illusztrációkkal, storyboard részletekkel és művészi alkotásokkal teli könyvnem utolsósorban kivehető részeket is tartalmaz: koncepciórajz, képregénycsík és más hasonló ajándékok is találhatóak a hátsó borítóhoz erősített borítékban. Olyanok, amelyk keretbe kívánkoznak.

A kiadványt ide kattintva vásárolhatod meg 20% kedvezménnyel.

Végül pedig mindenképpen szeretném kiemelni, hogy szerencsére nem törik meg a sorozat, a Kolibri Kiadó elhozza számunkra a képes album és a keresztmetszeteket bemutató albumok új részért is, amelyek már Az utolsó jedik világába enged részletes betekintést.

sw03_star-wars-az-utolso-jedik-kepes-utmutato.jpg

Star Wars – Az utolsó jedik – Képes útmutató

Az utolsó jedik teljes képes útmutatójaként ez a könyv a Star Wars-galaxis új karaktereit, járműveit és helyszíneit tárja az olvasók elé. Tanulmányozhatjuk az Ellenállás flottájának cirkálóit, Snoke legfőbb vezér halálos Praetorianus Gárdáját, a Crait bolygó kopár sómezőit, az Első Rend hatalmas harci lépegetőit. Megismerhetjük az Ahch-To elfeledett romjait, Luke szigetének furcsa élővilágát, a cantonicai versenyhátasokat. Felfedezhetjük a craiti bányabázis sötét alagútjait, az első jedi templom titkait, Canto Bight pompás utcáit, és még sok más érdekességet!

A december 15-én megjelenő kiadványt ide kattintva 20% kedvezménnyel lehet előrendelni.

sw04_star-wars-az-utolso-jedik-fantasztikus-keresztmetszet.jpg

Star Wars – Az utolsó jedik – Fantasztikus keresztmetszetek

Tizenhárom fantasztikus keresztmetszet mutatja be a Star Wars: Az utolsó jedik járműveit. A részletgazdag képeken és átfogó leírásokon keresztül megismerheted a Star Wars-univerzum legújabb gépeit! Tanulmányozhatjuk a Raddust, Organa tábornok zászlóshajóját és az Ellenállás büszkeségét, az Ellenállás flottájának cirkálóit, az Ellenállás bombázóját pusztító rakományával együtt, az A-szárnyú elfogóvadászt bevetés közben. Megismerhetjük Snoke óriási főhadiszállását, az Első Rend sötéten lüktető szívét, a Supremacyt, Kylo Ren halálos TIE-lopakodóját, a Canto Bight-i rendőrség siklóit, a hátborzongató AT–M6 csatalépegetőt. Felfedezhetjük a strapabíró AT–HH ostromágyú-vontatót, a fényűző Libertine-t, a Crait bolygó sísiklóit, és még sok más érdekességet!

A december 15-én megjelenő kiadványt ide kattintva 20% kedvezménnyel lehet előrendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5313378457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása