Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kína „legkirobbanóbb” művésze

Kína „legkirobbanóbb” művésze

2012. április 02. - Darqo

Volt már sör, bor, sajt, korom és korom, égetés és Molotov-koktél, szmog, porszívóból származó por, a változatosság kedvéért ebben a posztban pedig a lőpor lép elő főszereplővé, mert festeni tényleg bármivel lehet. Kína „legkirobbanóbb” művészének is nevezik Cai Guo-Qiang-ot, ami az előző mondatban tett kijelentés alapján abszolút érthető!

 

Cai Guo-Qiang 1989-ben kezdte használni alapanyagként a lőport egyedi műalkotásaihoz, amelyek a felhajtás kedvéért általában közönség előtt készülnek. Az elmúlt 23 évben természetesen sokat fejlesztett a kezdeti technikán, így alkotásai is egyre részletesebb formák „megfestését” tették lehetővé, illetve látványvilágában is lenyűgözőbb attrakciókkal próbálja elvarázsolni a nagyérdeműt az 1957-ben született művész.

 

Legközelebb éppen ebben a hónapban, pontosabban április 7-én, helyi idő szerint 19 és 21 óra között lehet megtekinteni Cai Guo-Qiang legújabb produkcióját Cai Guo-Qiang: Sky Ladder címmel a Los Angeles-i Kortárs Művészeti Múzeum Mystery Circle című eseményén.

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr974344129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása