Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fényjeti, Albert a vak uborka, Klári a sziklalány és barátaik – Ritter Ottó

Fényjeti, Albert a vak uborka, Klári a sziklalány és barátaik – Ritter Ottó

2011. augusztus 01. - Darqo

Tipikus kezdőmondat, de tényleg így volt...Ritter Ottó már gyerekkorában is szeretett rajzolni, mára pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amivel mindig is szeretett volna: rajzol. A Képző és Iparművészeti Gimnázium élvégzése után, 18 évesen már a Varga Stúdióban (mai nevén Stúdió Baestarts) dolgozott szupervigyorként és karakterhackerként. Többek között például ők készítették az angolok számára a Mr. Bean animációs sorozatot. A MoME animációs rendező szakán végzett művész azóta is itt dolgozik, igaz, mint art director, a fennmaradó időben pedig különböző kiadványokat (köztük például a Dörmögő Dömötör) szokott szabadúszóként illusztrálni.

 

Diplomamunkája, a Rejtekes című interaktív játék volt amit a stúdió felvállalt, hogy legyárt. A játék 2007-ben az Europrix Multimedia – Top Talent Fesztiválon bekerült Európa 21 legjobb számítógépes grafikájába, és ugyanebben az évben az e Festival - Multimédia versenyen, junior kategóriában nyert, mint „a legjobb multimédia adaptáció”. Tavaly pedig már a mese sorozattervével, a Sopronban megrendezett és a szakmában jelentős szerepet betöltő Cartoon Fórumon is jelen voltak, ahol lehetőséget kapott a Rejtekes (angol címe: HUSH-HUSH WOOD) prezentálására a tévétársaságok felé. Több broadcasternek is felkeltette az érdeklődését, remélhetőleg lesz is belőle valami, már csak az kérdéses, hogy hol.

 

Ugyanis itthon nem annyira érdekli a befolyásos pozícióban lévő embereket az a fajta tartalmi, illetve stílusirányzat, mint a Rejtekes világa bemutat. A legtöbben túl bizarrnak találják a karaktereket, amelyek egyébként 2005-ben, Ottó Görögországban töltött Erasmusos időszaka alatt pattantak ki a fejéből. Albert a vak uborka, Klári a sziklalány, a lukas hasú Óvó néni vagy akár a Fényjeti szélsőségesnek hathatnak. Állítólag. Igaz, hogy eltérnek az átlagos, unalomig ismételt és fazonírozott figuráktól, de én személy szerint odáig vagyok értük. Meg vissza is, úgyhogy remélem hamarosan viszont láthatom őket valamelyik neves külföldi csatorna kínálatában. Mert megérdemlik! Mint ahogy az is, hogy megnézzétek egyéb munkáit a honlapján.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr563110042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása