Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Nagy őszi képregényajánló - Star Wars, Alien, Stranger Things

Nagy őszi képregényajánló - Star Wars, Alien, Stranger Things

2019. október 15. - Darqo

comic-2340467_1280.png

A zseniális Rick and Morty képregényeket leszámítva idén tavasszal volt utoljára nagyobb képregényajánló a blogon. Ekkor a Szukits Kiadó jóvoltából megjelenő Star Wars képregényekre hívtam fel a figyelmeteket, és most sincsen másképp, hiszen az elmúlt hónapokban jó néhány új és kihagyhatatlan gyöngyszem jelent meg náluk. Ráadásul nem csak a Star Wars háza táján van mozgolódás, hanem az Alien, illetve a Stranger Things világából is hoztam egy-két érdekességet.

A legutóbbi Star Wars képregényajánló óta eltelt időszakban 6 új képregény is megjelent, valamint 4 képregény előrendelhető státuszban van, ez utóbbiak előreláthatólag október és november folyamán, tehát még az új Star Wars film előtt elérhetőek lesznek, bár a képregénysorozat rajongói már tudják, hogy általában mindig van egy kis izgatott várakozással teli csúszás a megjelenésekben. Reméljük a legjobbakat!

A Star Wars képregényekben természetesen kedvenc hőseink újabb történeteit olvashatjuk, de jó néhány új szereplővel is megismerkedhetünk, így tovább tágul a messzi-messzi galaxisról alkotott képünk. Újra nyomon követhetjük Darth Vadert, Han Solot, Luke Skywalkert, Leia hercegnőt a szédítő és izgalmas történetekben. Bár nagyon szeretem az új sorozatot és izgatottan várom a trilógia decemberben érkező befejező részét is, de őszintén bevallom, az igazi Star Wars hangulatot ezek a képregények adják vissza. Nagyon jó visszatérni az eredeti szereplőkhöz, és mindig új kalandokban látni őket. Ezek a képregények adják meg a kielégülést azoknak, akik az eredeti trilógia lezárása óta vágytak arra, hogy ennek főszereplőivel, gyerekkorunk kedvenc hőseivel folytatólagosan készüljenek filmek, és ne csak a megöregedett énjükkel találkozzunk, illetve temessünk el közülük minden egyes részben valakit.

Nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a Szukist Kiadó folytatta és idén még be is fejezi a második Alien képregénysorozatát, amely az Élet és halál főcímet kapta, és ami a Prometheus, Aliens és az Alien vs. Predator alcímmel érkezett/érkezik a rajongók/érdeklődők könyvespolcára. A Prometheusban egy maroknyi ember újabb, véres összeütközésbe keveredik magával a Tervezővel, az Aliensben természetesen a mindent elpusztító xenomorfokkal, az Alien vs. Predatorban pedig minden bizonnyal egy (vagy több) Ragadózóval is szembe kerülnek. Hogy aztán ki kerül ki végül győztesként, az a novemberben megjelenő utolsó részből derül majd csak ki...vagy nem...

Végére hagytam az egyik új kedvencemet, a Stranger Things képregényt. A Netflix kultsorozat engem még csak idén nyáron tarolt le a három évadával, a Rick and Morty sorozathoz hasonlóan, de egyből a kedvenc sorozataim között kapott helyet. A közelmúltban megjelent képregényben visszatérhetünk Hawkinsba (amelyet valószínűleg már nem igazán, vagy nem teljes valójában élhetünk meg a 4. évadban, legalábbis a 4. évad teaseréből erre következtethetünk), ráadásul Tótágasba. A képregény remek kiegészítése az első évadnak, hiszen a Tótágasban ragadt Will Byers szemszögéből mutatja be a történéseket. Végigkövethetjük kétségbeesett bolyongását és menekülését egy demogorgon elől. Kihagyhatatlan élmény a rajongóknak!

01.jpg

Star Wars: Lázadás a Mon Calán

A lázadók Mon Cala felszabadítására törnek: Luke, Han és Leia ismét együtt veszik fel a harcot a zsarnoki Birodalommal!

 A Lázadók Szövetsége napról napra nő, de a sereg gyarapodásával a gondok is sokasodnak. Képes lesz Leia hercegnő Han Solo és Luke Skywalker segítségével valódi egységbe kovácsolni a különböző frakciókat?

A Mon Cala felszabadításáért indított műveletben Leia szinte lehetetlen feladat előtt áll: meg kell nyernie a lázadás számára a megszállt bolygó lakóit – ebben a küldetésben a diplomácia és a protokoll mestere, C-3PO lesz a segítségére! Miközben Han, Luke és Leia egy veszélyes mentőakciót hajtanak végre, C-3PO új szerepet kap. A Birodalom átmeneti meggyengülése vajon lehetővé teszi, hogy a lázadók megszerezzék a végső győzelmet?

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

02.jpg

Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura: Lángoló tengerek

Ha lázadás üti fel a fejét a galaxisban, az uralkodó Darth Vadert küldi a zendülés leverésére! A rettegett Darth Vader tudja, hogy a rendet bármi áron fenn kell tartani. Az ő feladata a remény elfojtása, amelyben az inkvizítorok mellett Wilhuff Tarkin támogatására is számíthat. Együttesen kell térdre kényszeríteniük Mon Cala lakóit, hogy megtaláljanak egy Jedit, aki lázadást szít a bolygón. Miközben Mon Cala tengereinek mélyén egyre hevesebb ellenállás bontakozik ki, Tarkin úgy véli, hogy ideje rendezni egy régi adósságát Vader felé – és ezért jóval nagyobb árat kell fizetnie, mint azt valaha is képzelte. Vajon meddig hajlandó elmenni a Sith sötét nagyura a küldetés végrehajtása során? Képes lesz kiismerni a Birodalom sötét titkait, és legyőzni ellenségeit?

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

03.jpg

Star Wars: Múló remény

A felkelők megsemmisítették a Halálcsillagot, megerősítették csillagflottájukat, és új támaszpontot alakítottak ki. Felcsillan a Birodalom feletti győzelem esélye – ám Darth Vader bosszút esküszik és megfogadja, hogy az utolsó szálig megsemmisíti a lázadókat! A felkelők azonban korántsem állnak még készen a mindent eldöntő ütközetre. Leia hercegnő veszélyes küldetésre indul, amely során be kell szivárognia Darth Vader csillagrombolójának fedélzetére. Mindeközben a Millenium Falcon egyedül kerül szembe az ellenséges flottával, amelyet a sötét nagyúr személyesen parancsnokol! A szerencse megfordulni látszik, a tegnap még diadalmas felkelők vesztes helyzetben találják magukat – és ha a remény meghal, vajon mi marad számukra?

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

04.jpg

Star Wars: Doktor Aphra: Újratöltve

Kedvenc régészünket egykori droidja, Triplazéró zsarolással arra kényszeríti, hogy az általa vezetett bűnszindikátus számára dolgozzon. Doktor Aphra kelepcébe kerül, de így is rengeteg lehetőséget talál rá, hogy széltében-hosszában felforgassa a galaxist, és rengeteg galibát okozzon. Ám egy alkalommal komoly bajba kerül: be kell szivárognia a Felkelők Szövetségének egyik titkos támaszpontjára, amelynek Hera Syndulla a parancsnoka. Nem elég, hogy a tábornok hajszát indít utána, feltűnik régi ellensége is: Tolvan százados, a Birodalom tisztje, aki bosszút esküdött ellene. Doktor Aphra híres róla, hogy mindig kijátssza az ellenfeleit – de meglehet, hogy ez alkalommal ő marad alul!

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

05.jpg

Star Wars: Darth Vader: A Sith sötét nagyura: Vader erődje

Miután egykori mestere, Obi-van Kenobi legyőzte Anakin Skywalkert a Mustafar bolygó fortyogó tűzkatlanjában, megszületett Darth Vader, a Sith sötét nagyura. Vader alkut kötött a sötétséggel, ám sorsát ő sem láthatja előre, ezért tovább folytatja a harcot a Jedik örökségével. A nagyúr a Mustafaron emel magának egy hatalmas erődöt, amely a sötét oldal hatalmának szimbólumaként szolgál. A bolygó őslakosai mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák a gonosz erőd megépülését, Vadert azonban semmi sem tántoríthatja el céljától – bármibe kerül, a Sith nagyúr végrehajtja a tervét!

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

06.jpg

Star Wars: Kanan, az utolsó padavan

A klónháború és a Star Wars: Lázadók animációs sorozat között játszódó történet főszereplője, Caleb Dume túlélte a 66-os parancsot. A Birodalom létrejöttét követően felveszi a Kanan Jarrus nevet, és megfogadja, hogy sohasem adja fel a sötét erőkkel vívott harcot. Kanan fiatal és tapasztalatlan, ugyanakkor elszánt és tettre kész. Szellem nevű űrhajójával bejárja a galaxist, és kalózként száll szembe a Birodalommal. Bár ő sem tudja, hogy merre veti a szeszélyes sors, a Jedi Rend túlélőjeként igyekszik elrejtőzni a Sithek bosszúja elől – a végzetét azonban ő sem kerülheti el!

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Alien

 

07.jpg

Prometheus: Élet és halál

A Tartaruson lezajlott öldöklés után egy maroknyi tengerészgyalogosnak sikerül megszereznie és elindítania a bolygón talált titokzatos idegen űrhajót. Még csak nem is sejtik, hogy a fedélzeten újabb, véres összeütközésbe keverednek magával a Tervezővel, aki egy különös planétára, az LV-223-ra irányítja a hajót. Hamarosan az is kiderül, hogy a hely minden szerves élet forrása, ám egyben a vérengző pusztítás és halálos veszedelmek világa is. Így amikor megjelennek a mindent elözönlő xenomorfok, kilátástalan helyzetükből csak két ember mentheti meg a katonákat, a jó ideje itt rekedt Angela Foster kapitány és társa Galgo...

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

08.jpg

Aliens: Élet és halál

Néhány gyarmati tengerészgyalogos és az LV-223-on korábban kudarcba fulladt expedíció túlélői csapdába kerülnek a mindent elpusztító xenomorfok és egy dühöngő Tervező között. Amikor egyik társukat elragadják és a fészkükbe viszik az idegen lények, a katonáknak dönteniük kell: inkább visszatérnek a Föld biztonságába, vagy vállalják a küldetést ezen az ellenséges világon, és megpróbálnak megmenteni valakit, aki talán már nem is él...

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Stranger Things

 

09.jpg

Stranger Things: Túloldalon

A túloldal egy halálos veszélyekkel teli, baljós és hátborzongató másik dimenzió, amely csak távolról emlékeztet a jól ismert biztonságosnak tűnő valóságra. Will Byers családja és barátai, mindent elkövetnek, hogy kimentsék innen a fiút, mielőtt túl késő lenne. De mi is történt Willel kétségbeesett bolyongása során? És hogyan kereste a kiutat, miközben folyamatosan menekült és bujkált a félelmetes demogorgon elől? A válaszok ijesztőbbek, mint gondolnánk...

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

Előrendelhető képregények

 

10.jpg

Star Wars: Hősök és Gonosztevők: A Köztársaság kora: Gonosztevők

A sötét harag által tüzelt Darth Maul a Coruscanton rejtőzik, várva a megfelelő pillanatot, hogy lesújthasson a gyűlölt ellenségre. Dooku gróf szövetséget köt Darth Sidious Sith mesterrel, miközben Grievous tábornok Jedikre vadászik egy távoli bolygón. A galaxis leghíresebb fejvadásza, Jango Fett pedig, miután elmenekült a Kamino bolygóról, alámerül a bűnözők és gyilkosok világába, hogy fia, Boba Fett megfelelő kiképzést kaphasson... Ez a kötet a Köztársaság korának leghatalmasabb gonosztevőiről szól; olyan történeteket tár elénk, amelyekben megmutatkozik a Sithek és csatlósaik valódi ereje, gátlástalansága és céltudatossága.

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

11.jpg

Star Wars: Hősök és Gonosztevők: A Köztársaság kora: Hősök

Qui-gon Jinn egy különös bolygóra utazik, ahol megkísérti a Sötét Oldal – vajon képes lesz a Jedi mester ellenállni a delejes csábításnak? Yoda javaslatára Obi-van Kenobi magával viszi fiatal padavanját egy veszélyes küldetésre, amelyre a fiú még nem áll készen. Anakin fontos csapást mér a szeparatista erőkre, mestere mégis bizonytalan a jövőjét illetően... Padmé Amidala titokban hagyja el a Coruscant bolygót, hogy rávegyen egy bolygórendszert a Köztársasághoz való csatlakozásra – ám a diplomáciai tárgyalás életre-halálra szóló harccá fajul...Ez a kötet a Köztársaság hőseinek kalandjait meséli el; olyan történeteket, amelyekben megmutatkozik a hősök valódi nagysága, bátorsága és állhatatossága.

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

12.jpg

Star Wars: Kanan: Első vér

Kanan padavan Depa Billaba Jedi mester oldalán harcol a klónháborúban! A klónháborúban megváltozik a Jedik szerepe, így Depa Billaba és tanítványa, Caleb Dume is klóncsapatok parancsnokaként harcol. Az ifjú padavan és mestere a Mygeeto bolygón csap össze a szeparatista droidsereggel, amelyet Grievous tábornok vezet. A Jedi lovagokkal szemben engesztelhetetlen gyűlöletet érző kiborg már jó néhány fénykardot begyűjtött legyőzött ellenfeleitől – ez alkalommal Kanan és Depa Billaba fegyverét szeretné megkaparintani!

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

13.jpg

Star Wars: A szökés

A Birodalom súlyos csapást mért a felkelőkre – de mi lesz a túlélők sorsa? Trios királynő árulását követően a Birodalmi Csillagflotta elsöprő erejű támadást indított a lázadók ellen. A katasztrofális következményekkel járó űrcsatában a felkelők hadereje felmorzsolódott, a túlélők pedig menekülni kényszerültek. Luke, Leia és Han a galaxis egy távoli zugában próbálnak elrejtőzni a birodalom kémei elől. Igyekeznek kapcsolatba lépni a felkelők flottájának szétszóródott maradványaival, de váratlanul régi ellenségek bukkannak fel, és búvóhelyük csapdává válik…

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

14.jpg

Alien vs. Predator: Élet és halál

A veszélyekkel teli világűrben a baj hármasával jár, és ezt Paget kapitány és fogyatkozó számú csapata a saját bőrén tapasztalta meg. Először ismeretlen eredetű, földönkívüli vadászokkal kellett szembenézniük, majd seregnyi xenomorf lény indított ellenük támadást, végül egy istenszerű Tervezővel is összeütközésbe kerültek Nem kérdés, a háború megkezdődött, és a katonáknak a csökkenő morál és muníció mellett már csak célpontból maradt bőven... És mégis, ebben a kilátástalan helyzetben, a túlélőknek maradt még egy, utolsó esélye: egy nő, aki testében hordoz valamit. Valamit, amivel véget vethetnek a háborúnak örökre...

Ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9215213238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása