Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A kert konyhája

A kert konyhája

2019. március 19. - Darqo

kert_konyhaja.jpg

Nem lehet elégszer kiemelni az egészséges táplálkozás/egészséges életmód fontosságát, hiszen még mindig döbbenetesen sokan vannak azok, akik semmit sem törődnek ezzel a témával. Egy darabig én is közéjük tartoztam, aztán a testem és lelkem szépen, apránként benyújtogatta a maga kis számláit. Amikor kényszerből elindultam az egészségesebb úton, még nem láttam, hogy a szervezetem csak a legjobbat akarja a számomra, de mára már tudom, hogy az először szükségből, majd később örömből meghozott döntések csak a javamat szolgálták és szolgálják mind a mai napig.

Minden egészség irányába mutató változtatás a környezetem megrökönyödését váltotta ki, nyilván én voltam az ufó, a nevetség tárgya, a visszahúzható egyén, akit kiröhögnek, mert zöldséget eszik reggelire, akinél újra és újra bepróbálkoznak egy-egy kupica pálinkával, aki csak viccel és majd minden visszatér a "normális" élethez; a tükör, amiben sokan nem akarták látni magukat, és ez a tendencia mára sem változott, de szerencsére a folyamatos megkülönböztetés megtanított a kitartásra, önmagam és az egészségem megbecsülésére.

Az, hogy például az étkezési szokásaim egyre inkább a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának irányába tolódnak, nem tekinthetőek pusztán hóbortnak, hiszen ha egyszerűen ettől érzem jól magam, ettől jó az emésztésem és a közérzetem, miközben bár finomak, de a műanyag ételek fogyasztásától vagy a mérhetetlen mennyiségű húsfogyasztástól nem érzem magam olyan jól, akkor nyilvánvaló, hogy mi mellett döntök. Hogy egy egyszerű példát mondjak, az autónkba sem a hitvány minőségű benzint tankolunk, hanem a legjobbat, amivel hosszútávon és a legoptimálisabban lehet működtetni. Sajnos a legtöbb embernek fontosabb a kocsija, mint az egészsége...

Folyamatosan keresem azokat a könyveket, amelyek segítenek ezen az úton, legyen szó akár önsegítő könyvekről vagy éppen szakácskönyvekről, a blog rendszeres olvasói már számtalan remek példával találkozhattak nálunk. Beh Mariann A kert konyhája című szakácskönyve pedig az idei tavasz egyik kedvence lett, mert majdnem pontos tükörképe az étkezéssel kapcsolatos jelenlegi hozzáállásomnak. A zöldségek és gyümölcsök dominálnak, a hús pedig egzotikus kiegészítőként kap csak szerepet.

Ügyes és izgalmas ötvözése a füveskönyvnek és a szakácskönyvnek. A különböző fűszernövények és ehető vadon élő növények részletezésével kezdődik, megismerjük az alapokat, a növények jótékony hatásait, feldolgozási-és tárolási lehetőségeiket, a könyv második felében pedig évszakokra bontva számos íncsiklandó receptet találunk, amelyek maximális mértékben az előzőekben bemutatott növényeken és a leírásokon keresztül megszerzett tudáson alapszanak.

Olyan könyvről van szó, amely minden évszakban tanulmányozásra késztet, tehát fontos szereplője lehet a hétköznapoknak. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki egy kicsit is érdeklődik a növényvilág kincsei és az egészségesebb táplálkozás iránt! Biztos vagyok abban, hogy ha a könyv alapján alakítjuk át az étkezési szokásainkat, testünk és lelkünk egyaránt hálás lesz!

a_kert_konyhaja.jpg

Beh Mariann: A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel

Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. Kedvenc növényeit Szendeff Lőrinc fotós örökítette meg, akinek köszönhetően különleges képi világ született. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is.

A könyvet ide kattintva szerezhetitek be kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr114636798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása