Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A csend ereje / Sylvia Löhken

A csend ereje / Sylvia Löhken

2017. június 06. - Darqo

a_csend_ereje01.JPG

Introvertált ember vagyok, nehezen barátkozom és nehezen nyílok meg a külvilág számára. Ez persze furcsa lehet, hiszen közben egy közléskényszeres blogger is vagyok, de számomra ez a két dolog teljesen jól megfér egymás mellett, sőt abszolút kiegészítik egymást. Valószínűleg földönkívüli lehetek.

Olyan csendes, megfigyelő típus vagyok, aki szereti jól átgondolni és precízen megfogalmazni a szövevényes mondanivalóját, a megértést így könnyebbé téve. Ritkán beszélek, nem nyomulok, sőt inkább háttérben maradok. Saját bőrömön tapasztalom, hogy egy ilyen személyiség nehezebben tud érvényesülni az extrovertált világban, de ez persze nem jelenti azt, hogy zárkózott emberek ne lehetnének sikeresek az általuk választott területen. Sylvia Löhken írónő A csend ereje című felemelő könyve ezt a gondolatmenetet boncolgatja és elemzi.

Szerencsére nem akar lehetetlent, vagyis extrovertált embert varázsolni belőlünk, hanem a legfrissebb pszichológiai kutatások alapján, sok gyakorlati példával szemlélteti, hogy mi a különbség az introvertált és az extrovertált emberek között, és különböző praktikák ismertetésével megtanítja, hogy hogyan érvényesíthetjük a saját erősségeiket a szakmai-és magánéletben, egyszerű hétköznapi helyzetekben, tárgyalások vagy viták alkalmával, és hogy hogyan győzhetőek le a gyakran saját magunk számára gyártott akadályok.

A PhD fokozatú nyelvész és kommunikációs szakértő gondolatai és tanácsai segítenek nekünk, befelé fordulóknak, hogy ráérezzünk, egyáltalán nem rossz dolog, hogy olyanok vagyunk, amilyenek, pláne nem nevezhető hibának, és bizony ki lehet hozni magunkból a legtöbbet, fejleszteni lehet a képességeinket és hatalmas sikereket lehet elérni. Az én lelkemet hájjal kenegette a szerző!

Szerintem egyébként nemcsak az introvertált embereknek lenne érdemes elolvasnia A csend erejét, hanem azoknak is, akiknek az életében van ilyen típusú ember, mert segíti a megértést és boldogabbá, hatékonyabbá teheti számukra az együttélést és támogatást.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban vásárolhatod meg:

Libri

Bookline

 

a_csend_ereje02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7212566829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása