Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Térkép önmagadhoz

Térkép önmagadhoz

2017. március 18. - Darqo

enterkep00.jpg

Néha lehetetlennek tűnik kijutni egy-egy nehezebb életszakaszból. Ha úgy érezzük, hogy csapdába estünk vagy nincsenek kapaszkodók a szakadékban, esetleg kitépték a lábunk alól a talajt és újra kell tanulni járni átvitt értelemben vagy akár szó szerint is, az bizony borzasztóan szorongató érzés. Ilyenkor olyan jó volna egy mágikus térkép és egy iránytű, amelynek segítségével rátalálhatunk a kifelé vezető útra, Colette Baron-Reid pedig azt ígéri, hogy megadja számunkra ezeket az Éntérkép című könyvében.

Nagyon tetszik, hogy az írónő úgy kelti fel a figyelmet és teszi érdekessé sokak számára a könyvet, hogy az énünk felfedezését olyan epikus kalandokhoz hasonlítja, mint amit például a Gyűrűk ura szereplői vagy éppen Harry Potter és barátai élnek át. A főszereplők útnak indulnak, ismeretlen helyeken barangolnak, ismeretlen emberekkel/lényekkel találkoznak, és miközben rengeteg nehézségen, örömöm és bánaton mennek keresztül, teljesebbé, érettebbé, bölcsebbé válnak.

Velük ellentétben mi tulajdonképpen előnyre teszünk szert, hiszen a szerző elmagyarázza, hogy hogyan találjunk rá énünk térképére és a belső iránytűnkre, amelyek segítik az eligazodást a velünk szembejövő helyszínekkel, helyzetekkel és élőlényekkel kapcsolatban. Olyan, mint egy spirituális túlélési kézikönyv.

Az Éntérkép inkább filozofikus hangvételű, amit egyébként én sokkal jobban szeretek, mint a rengeteg feladattal teletűzdelt önsegítő könyveket. Persze tudom, hogy azok számára sokat jelentenek a feladatok, akik még csak most kezdenek magukkal úgy igazán foglalkozni, mert amúgy ezek valóban közelebb visznek magunkhoz. Itt is van lehetőség a gyakorlásra, de inkább csak kiegészítésként kapnak helyet, a szerző feltételezi, hogy valamennyire azért már jártasak vagyunk önmagunk megismerésben.

Ahogy haladunk előre az oldalakon, felfedezzük az aktuális érzelmi helyzetünket, egyre könnyebben igazodunk el az elénk táruló tájon, élesebben látunk, tisztábban hallunk, gyorsabb lesz a reakcióidőnk, észrevesszük a csapdákat, a pocsolyákat, egyszerűbben kijuthatunk a labirintusainkból, eszközöket kapunk ahhoz, hogyha mégis beleestünk a gödörbe, hamarabb kimásszunk belőle.

Még hosszasan sorolhatnám a pozitív hatásait az Éntérképnek, ami utólag visszagondolva észrevétlenül finomhangolta  a hozzáállásomat saját magamhoz és a világhoz, de sokkal egyszerűbb, ha ti magatok teszek egy próbát vele!

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet az alábbi könyvesboltokban veheted meg, kattints a kiadó nevére további információkért:

21.Század Kiadó

Libri

Bookline

enterkep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8812334335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása