Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Művészi csokikollekció Mexikóból

Művészi csokikollekció Mexikóból

2014. május 21. - Darqo

Unelefante01.jpg

Bár nem vagyok csokirajongó, ami miatt kapok is elég értetlenkedést a barátoktól, az Unelefante művészi csokoládéi megragadták a fantáziámat (igen, a képeken látható alkotások bizony csokoládék), sőt, legalább egy kóstolás erejéig végigpróbálnám a teljes kollekciót.

Az Unelefante alapítója, Tatiana Sánchez mexikói designer, ékszertervezőként kezdte a pályafutását több mint kilenc évvel ezelőtt, de sajnos idővel változtatni kényszerült az eredeti elképzelésen, mivel az egyedi, kézi készítésű ékszereknek visszaszorult a piaca, amikor elárasztották az országot az Ázsiából érkező olcsón készített és árusított bizsuk, utánzatok. Így utólag visszagondolva talán ez sem történt cél nélkül, hiszen elképzelhető, ha ez a fordulat nem következik be, nem kap világszintű figyelmet sem a tervező.

A kézműves szakmák megőrzése és az irántuk való érdeklődés fellendítése érdekében designer-aktivisták által létrehozott La Lonja Mercantil segítette a tervezőt abban, hogy létrehozza a vállalkozását. Az Unelefante eredetileg party kellékek készítésével és forgalmazásával indult hódító útjára 2012-ben, a csokoládé nem olyan régen került fel a repertoárba. Sánchez Mexikó legjobb és legismertebb csokoládékészítőjét, Jorge Llanderal-t hívta segítségül a tökéletes végeredmény megteremtése érdekében. Együttműködésük meglehetősen borsos árú, ám lenyűgözően szép eredménye a képeken látható, folyamatosan bővülő csokikollekció.

Unelefante02.jpg

Unelefante03.jpg

Unelefante04.jpg

via: knstrct

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr626185133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása