Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lélekemelő könyvek tavaszra

Lélekemelő könyvek tavaszra

2021. május 14. - Darqo

light-1246043_1920.jpg

Nem is értem, hogy a világot felforgató és teljesen megváltoztató koronavírus okozta nehézségek miért nem taszítottak ismét a pánikbetegség karjaiba, sőt, hogyan lehetséges, hogy éppen ebben az időszakban másztam ki a gödör mélyéről, de azt hiszem a válasz a megküzdés folyamatában és a győztes csaták számában keresendő. Az, hogy ezt túléltem, ráadásul önerőből, felvérteztek, és megértették velem, hogy bármilyen nehézségből képes vagyok kikászálódni.

Azt nem mondom, hogy nem kerít hatalmába a szorongás, ennyi idő után nem nyomaszt a bezártság még az introvertáltságom ellenére is; nem feszít a folyamatos félelem a megfetrőződés lehetősége vagy a fertőzés továbbadása a megkapott első oltás után is; nem frusztrál egyre jobban, a sok hülye, felelőtlen, nemtörődöm ember; vagy az, hogy idehaza egyre kisebb kalitkába akarnak bezárni, úgyhogy muszáj időről időre olyan dolgokkal is kapcsolatba kerülnöm, amik az erőt és a kitartást táplálják bennem...és hát erre most a legtöbb embernek szintén szüksége van!

A mai ajánlóba olyan könyveket válogattam össze a Jaffa Kiadó kínálatából, amelyek ebben segítenek. Akár a lelkünkről és érzelmeinkről, akár a testünkről van szó, feltöltenek energiával, mégpedig nem is akárhogyan. Táplálékul szolgálhatnak a kimerült testnek és léleknek, a benne foglalt tanácsok megfogadásával és életünkbe építésével stabilizálhatjuk az alapokat a kibillent életünkben. Segítségükkel nem csak talpraállhatunk és erősebbnek érezhetjük magunkat, hanem olyan eszközöket kapunk, amelyek a jövő nehézségeivel szemben is hatékonyan alkalmazhatóak.

Ezek a könyvek nem kényszerítenek semmire, viszont elgondolkodtatnak, néha kicsit megcibálnak, de csak azért, hogy észrevegyük, sokkal több minden van bennünk, és sokkal több eszköz áll a rendelkezésünkre, mint amit jelen pillanatban gondolunk magunkról vagy a lehetőségeinkről. Nekem nagyon sokat adtak az alábbi könyvek!

 

dr_csernus_imre_fonix_b1.jpg

Csernus Imre - Főnix

Főnixként élni? Döntés kérdése. Megtehetjük, hogy öreg főnixként ragaszkodunk jól megszokott életünkhöz és félelmeinkhez. De dönthetünk másképp is. Magunk mögött hagyhatjuk mindennapi félelmeinket, hogy készen álljunk az újjászületésre. A legendák szerint a főnixmadár élete végén a fészkével együtt porrá ég, és a tűzből egy új, fiatal főnix születik. A történet mindenki számára ismerős, de csak kevesen gondolnak bele, milyen üzenetet hordoz életünkben az újjáéledő tűzmadár szimbóluma.

Csernus Imre úgy véli, a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. Új könyvében a főnix legendájából kiindulva egész rendszert épít fel, amelyben élesen rávilágít mindennapos hazugságainkra, végigveszi sorra a buktatókat és érthetően bemutatja az újjászületés feltételeit. Már csak az a kérdés: öreg vagy fiatal főnixként szeretnénk élni és megélni a jelen kihívásait.

„Meg kell fogalmaznunk, mit szeretnénk elégetni ahhoz, hogy újjászülessünk, különben a fészek csak terebélyesedni fog, nem pedig felgyulladni. Akkor pedig nem lesz új főnix, vagyis nem lesz megújulás. De nemcsak az a kérdés, hogy mit szeretnénk elégetni, hanem az is, hogy egyáltalán merjük-e elégetni. És ez az egyik legnagyobb konfliktus, mert a legtöbb ember nem meri elégetni a jelenlegi, vacak életét. Nem meri elégetni a megszokást.”

Itt vásárolhatod meg a könyvet.

 

immun_szendi_b1_kicsi.jpg

Szendi Gábor - Immunerősítés belülről

Szendi Gábor új kötete tudományos kutatásokra alapozva bizonyítja, hogy erős immunrendszerünk legnagyobb ellensége nyugati életmódunkban, ezen belül is étrendünkben keresendő. Pusztán tablettákkal nem lehet sajnos az életmóddal végzett rombolást visszafordítani.

Könyve ismerteti, milyen kockázatokat hordoznak a nap mint nap fogyasztott élelmiszerek, s az általuk okozott problémák: a magas vércukor- és inzulinszint, a különböző gyulladások. Bemutatja azokat a tudományosan igazolt, de talán kevésbé ismert módszereket, amelyekkel felvehetjük a harcot a legfélelmetesebb immunológiai betegségekkel is. Szendi állítja: majd minden betegség hátterében, így az immunműködés zavaraiban is a mitokondriumok hibás működése áll, ezért az immunrendszer serkentésének hatásos módja, ha a mitokondriumok számát és teljesítményét is növelni tudjuk.

A szerző részletesen bemutatja az influenzajárványok természetét, és kiemelt figyelmet fordít a koronavírus elleni komplex és hatékony védekezésre. Bizonyítja, hogy az új járványt életmódunk tette különösen pusztítóvá, legfőképpen az ennek több évtizedes hatása alatt nyögő idős, krónikusan beteg emberek körében. Külön fejezetben foglalkozik a rák elleni küzdelemmel is: a deutériumszint csökkentésével, illetve a C-vitamin-infúzió hatásosságával. Szendi szerint sosem késő felébredni, és sokat tehetünk azért, hogy immunrendszerünk valóban erős ellenfélként nézzen szembe a különböző betegségekkel.

Itt vásárolhatod meg a könyvet.

 

tartasjavitas_b1.jpg

Steven Low & Jarlo Ilano - Tartásjavítás tetőtől talpig

Mire van szükséged a tartásod javításához? Leginkább a tested működésének megértésére, rendszerszintű megközelítésre, a szokásaid megváltoztatására – és személyre szabott gyakorlatokra. Ugyanis akármilyen hihetetlenül hangzik, nem létezik tökéletes testtartás, csak olyan, amely egy adott helyzethez optimális lehet.

A könyv bemutatja a tartásunkra ható tényezőket, valamint a fájdalmakat okozó leggyakoribb tartásbeli problémákat is, így megértheted, miként tudod önállóan is fejleszteni a tested működését. Számos olyan gyakorlattal is megismerkedhetsz, amely nem az egyes izmokra fókuszál, inkább abban segít, hogy jobban „érezd” a testedet. Nincs szükség eszközre, edzőre vagy partnerre – csak és kizárólag a saját testedre és a motivációdra.

A gyakorlatokkal fejleszteni tudod a mobilitásodat, az erődet, sőt az állóképességedet is, ráadásul beépítheted őket az edzéstervedbe, alkalmazhatod bemelegítésként vagy levezetésként is, és még munka közben is használhatók, ha be tudsz iktatni néhány perces szüneteket. A feladatok elsőre egyszerűnek tűnnek, és a legkevésbé sem megterhelők – ennek ellenére elképesztő hatással lesznek a tartásodra. Egyszerű és személyre szabott gyakorlatok, önállóan összeállítható edzésterv, optimális testtartás és jobb közérzet – a tökéletes kombináció!

Itt vásárolhatod meg a könyvet.

 

patrick_mckeown_szorongas_nelkul_b1.jpg

Patrick McKeown - Szorongás nélkül

Szeretnéd leállítani szünet nélkül zakatoló gondolataidat, és nyugodt maradni? Szeretnéd, ha jobb hangulatod, több energiád lenne, és mélyebben tudnál aludni?

A Buteyko-módszer és a tudatos jelenlét, a mindfulness, olyan egyszerű, mégis tartós eredményt hozó technikák, amelyeknek segítségével könnyedén meg tudsz birkózni a szorongással, az aggódással és az értelmetlen agyalással.

A krónikus túllégzés hatására szervezetünkben a véredények összeszűkülnek, ezáltal fokozódik az agysejtek ingerlékenysége, megnövelve a véletlenszerű és ismétlődő gondolatok számát. Ennek eredménye a ködös agy és a szakadozott alvás. A Szorongás nélkül című könyv olyan egyszerű légzőgyakorlatokkal ismerteti meg az olvasót, amelyek megfelelően javítják a szövetek és a szervek, legfőképpen az agy oxigénellátását. A tudatos jelenlétre épülő technikák révén pedig jobban megérthetjük elménk természetét, és elsajátíthatjuk, miként léphetünk ki gondolataink szüntelen áramlásából.

Itt vásárolhatod meg a könyvet.

 

patrick_mckeown_gyogyito_legzes.jpg

Patrick McKeown - Gyógyító légzés

Az egészséges légzés nyugalmi helyzetben az orron keresztül történik, rendszeres, csendes, lassú és szinte észrevehetetlen. Ezzel szemben egészségtelen légzéskor a szánkon át vesszük a levegőt, és nyugalmi helyzetben is szabálytalan, észlelhető a folyamat. E látszólag ártalmatlan, mégis rendkívül elterjedt szokás megzavarja a biokémiánkat, megvonja a testtől az éltető oxigént, és olyan panaszok kialakulásához vezethet, mint a szorongás, az asztma, a szénanátha, a magas vérnyomás, az álmatlanság, a pánikrohamok, a horkolás és az alvási apnoé.

A Gyógyító légzés célja, hogy tudományos alapokon nyugvó légzőgyakorlatok, valamint az étrend és az életmód változtatására vonatkozó egyszerű irányelvek segítségével megelőzhessük vagy csökkenteni tudjuk e panaszokat. Ehhez azonban fontos tisztában lennünk vele, hogyan is lélegzünk valójában, és miért olyan fontosak a funkcionális légzésminták. A könyvben szereplő módszerek gyorsan elsajátíthatók és beépíthetők a mindennapokba. Segítségükkel nem csupán a kellemetlen tüneteket enyhíthetjük, de megnövekszik az energiaszintünk, jobban tudunk koncentrálni, eredményesebben kezelhetjük a stresszhelyzeteket, és általános életminőségünk is javulni fog.

Itt vásárolhatod meg a könyvet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2716516770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása