Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lelki eredetű betegségek lexikona

Lelki eredetű betegségek lexikona

2020. szeptember 10. - Darqo

meditation-3338691_1920.jpg

Saját tapasztalatból tudom, minden gyógymód akkor hatott igazán az életemben, ha a teljes képet szemléltem, nem csak részegységeket. Akkor gyógyultam meg, amikor a testi, lelki és az érzelmi oldalon is dolgoztam a megoldáson, bevettem az orvos által felírt gyógyszert, alávetettem magam a javasolt kezeléseknek, miközben próbáltam kíméletlen őszinteséggel felboncolni magamat lelkileg és érzelmileg, hogy ráleljek a betegség kiváltó okaira.

Ez utóbbi hiányában, korábban mindig csak felületes, tüneti kezelésben volt részem, így a problémák rendszerint vissza-visszatértek az életembe. Azóta tudok ténylegesen felgyógyulni egy betegségből, mióta ezt a komplex kezelést alkalmazom magamon.

A betegségek lelki okainak megértésében Ruediger Dahlke segített idáig, azonban mindig nyitott vagyok az új szerzőkre és elméleteikre is. Hiszek abban, ha egyre több árnyalatot látok meg a segítségükkel, annál hatékonyabb a munkafolyamat és annál biztosabb lehet a végeredmény is.

Legutóbb Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyvét tanulmányoztam behatóan, amelynek a címe egy kicsit félrevezetheti az embert, hiszen nem a lélek betegségeit találjuk meg benne, nem ezek eredetéről beszél, nem pszichológiával foglalkozik, hanem valóban azt próbálja felfedni az olvasók előtt, hogy az egyes testtájakon, szervekben megjelenő betegségek mit szimbolizálnak a lélekben, milyen lelki eredetű problémára akarnak rávilágítani. Éppen ezért inkább azt a címet adtam volna neki, hogy "A betegségek lelki eredete".

A fülszöveg azzal kecsegtet, hogy bevezet bennünket az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, ami részben igaz, hiszen sok szakember, köztük az említett és elismert pszichoterapeuta, Dahlke is ezzel foglalkozik, de az viszont tény, hogy valóban sok-sok árnyalattal gazdagítja a témában járatos olvasókat.

Egy rövidebb bevezetés után a főbb testtájak és hozzájuk kapcsolható betegségtípusok közül ABC sorrendben megtalálhatunk mindent. Annyi hasznos információ van benne, hogy képtelenség egyszerre befogadni, tehát nem hagyományos olvasásra szánták. Inkább fellapozni érdemes a minket, családtagjainkat érintő betegségeknél, majd elmerengeni hosszasan az ott olvasottakon.

Lelki oldalról nézve mi az okozója a különböző szívbetegségeknek, vagy hogy a jelenünknél maradjunk, milyen lelki leképeződése van a légzőszervi betegségeknek, ezen belül is például a tüdőgyulladásnak? Vajon milyen szerepe van mindezeknél az érzelmi és kommunikációs elfojtásainknak? Minden kiderül ebből az izgalmas, tanulságos és felkavaró könyvből.

Nem csak a témában járatos olvasóknak adhat hasznos információkat, hanem a nyitott kezdőknek is. Mindenki kézzelfogható kapaszkodókat kap a különböző betegségek lelki okainak értelmezésében, és így a hatékonyabb gyógyulásban is, úgyhogy szerintem mindenki könyvespolcán ott a helye ennek a könyvnek (és persze Dahlke könyveinek is).

lelki_eredetu_betegsegek_lexikona.jpg

Jacques Martel - Lelki eredetű betegségek lexikona

Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező egészségünk szempontjából. A szerző, gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét. Bevezet bennünket az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, és megtanít nyitottá válni, felfigyelni arra a kis csírára, amely testünkben megfoganva vírussá, bacilussá vagy daganattá fejlődve elhatalmasodik rajtunk. Ha képesek vagyunk az adott betegséget feladatként megélni, és látjuk a belőle származó tapasztalat hasznát az egész életünkre nézve, akkor egészségünket újra visszanyerhetjük.

A Lelki eredetű betegségek lexikona különleges alternatívát mutat, kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét, nem utolsósorban pedig nélkülözhetetlen a test, a lélek és a szív gyógyulásának elérésében, hiszen az igazi gyógyulás csak szívvel és szeretettel mehet végbe...

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8516044806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása