Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A boldogság francia titka

A boldogság francia titka

2020. augusztus 06. - Darqo

barreau_millar_aboldogsagfranciatitka_72-02.jpg

A különböző népek boldogságkeresési-és megélési technikáit bemutató könyvek közül néhányat más olvastam, és mivel minden esetben végtelenül inspiráló utazásra hívtak, így örömmel vettem a kezembe Dominique Barreau, Luc Millar A boldogság francia titka – Szeresd az életet úgy, mint a franciák! című könyvét, hogy legalább ebben a formában elhagyhassam egy kicsit a koronavírus miatt beszűkült kereteket.

Bevallom, alapjáraton nem tartozik a kiemelten fontos úti célok közé Franciaország, de a szerzők könyve bizony tett arról, hogy felkeltse az érdeklődésemet az ország iránt, pedig igazából nem is ez a célja, hanem valóban arra adja meg a választ, hogy hogyan is lehet boldogan élni az életet a franciák szemszögéből nézve.

Tudom, kicsit sablonos, de nekem folyamatosan Yann Tiersen Amelie csodálatos élete filmzenéje szólt a fejelmben a könyv lapozgatása közben, ami megadta az alaphangulatot. A legjobb az egészben viszont az, hogy olvasás közben folyamatosan könnyednek éreztem magamat, amely már önmagában értékes könyvvé teszi ezt a kiadványt, de természetesen ennél azért sokkal többet ad az olvasónak. A remek fotókkal, számtalan hasznos információval, tippel és trükkel tűzdelt tartalmas könyvnek sikerül bemutatnia a francia néplélek boldogsággal kapcsolatos legapróbb vonásait is, így közelebb kerülhetünk hozzájuk, és a saját, boldogságról alkotott képünkhöz is.

Ha egy kis időre, de olvasás közben sikerül kiszakadnunk a hétköznapok rút valóságából, fantáziautazunk, ráadásul a jövő tervezgetésére is ösztönöz, hiszen óhatatlanul felmerül az igény arra, hogy valamikor ellátogassunk Franciaországba és saját tapasztalatokat szerezzünk a könyvben olvasottak igazáról. Bárcsak lenne már vakcina a COVID-19-re...szívesen utazgatnék...

Mint egy frissen készült croissant vagy baguette, ez egy igazán finom könyv, amit öröm elolvasni, úgyhogy ebben az időszakban receptre írnám fel mindenkinek!

barreau_millar_aboldogsagfranciatitka_72-1.jpg
Dominique Barreau, Luc Millar A boldogság francia titka – Szeresd az életet úgy, mint a franciák!

A franciák mindig is híresek voltak könnyedségükről, életszeretetükről.
De vajon mi a gall életöröm, a joie de vivre titka?

Ez az egyszerre stílusos és tartalmas könyv most elénk tárja a boldogság francia receptjét. Családi étkezések, egy csésze kávé egy bisztró teraszán, ünnepi hangulatú vacsorák barátokkal, a gasztronómia szeretete, vonzódás a divat, a parfümök és más kellemes dolgok iránt, múzeumlátogatások, séták kis falvak kövezett utcácskáin… apró dolgok, kis trükkök, amelyek végső soron mind a lét örömeinek megélését szolgálják.

E fotókkal illusztrált, magával ragadó könyvet lapozgatva hamar rájöhetünk, hogy a boldogság valójában egyfajta életszemlélet és életmód, amelyben az érzéki élvezetek szeretete, a közös élmények, az ünnepek megélése, a beszélgetés és az együttlét öröme mind-mind benne van.

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.


A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7015645862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása