Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kikapcsolódás a messzi-messzi galaxisban

Kikapcsolódás a messzi-messzi galaxisban

2020. május 20. - Darqo

star-wars-2897190_960_720.jpg

Ezekben az ínséges időkben, amikor kedvenc film-, tévé-, könyv- és képregénysorozataim kényszerpihenőn vannak - mármint jobb esetben csak kényszerpihenőn vannak és nem megszüntették őket -, minden új megjelenésnek sokkal jobban örülök, és nagyobb becsben tartom, mint korábban. Többek között ilyen felfedezéseket is lehet tenni a koronavírus hatására, ha megpróbálom a jó oldalát nézni ennek a frusztráló helyzetnek.

Persze az ideális állapot az volna, ha legalábbis a szóban forgó téma tekintetében minden a régi kerékvágás szerint menne, de én nem bánom, hogy bennem átalakult ez a dolog. A várakozás örömét már régen éreztem át ennyire mélyen.

A fertőtlenítés után, mint gyerekkoromban, úgy vettem kézbe az elmúlt időszakban megjelent Star Wars képregényeket. Hosszasan, többször gusztálgatom a külsejüket, beléjük lapozok, mélyen magamba szívom az illatukat - ami az egyik kedvencem az illatok közül -, és mivel több időm van a karanténban (hiába a nyitás, én bizony még sokáig nem járok közösségbe), lassabban, ráérősebben, apró fejezetekre bontva olvasom őket, az elképesztő illusztrációkat tüzetesebben is átnézem, hogy sok időt tölthessek a kedvenc messzi-messzi galaxisomban.

Ebben a galaxisomban minden történés elvárásoktól mentesen izgalmas a számomra - és vagyok annyira rajongó, hogy az új filmtrilógiát is szeressem -, de azért az persze elvitathatatlan tény, hogy a legnagyobb örömöt és lelkesedést az eredeti trilógiával kapcsolatban élem át. Minden olyan képregény, amely ebből a korszakból eleveníti fel az eredeti főszereplők kalandjait hozzásegít, hogy újra gyerek lehessek, ami az évek, évtizedek múlásával egyre jobban felértékelődik.

Az idén tavasszal megjelent 4 képregény közül 3 éppen ezért tökéletes gyönyört okoz, újra találkozhatunk Han Solo-val, Leia hercegnővel, Luke Skywalkerrel,Lando Calrissiannal, Darth Vaderrel, Tarkinnal, Boba Fett-tel vagy éppen Jabba-val, a Doktor Aphra pedig immár a 4. kiadványon keresztül dolgozik ügyesen azon, hogy kedvenccé váljon az idők folyamán.

2020_01.jpg

Star Wars: A Felkelés kora: Hősök

Az eredeti Star Wars trilógia hősei visszatérnek! Han Solo éppen átvette jól megszolgált jutalmát a felkelőktől, és készül visszatérni a csempészélethez, amikor új barátja egy utolsó szívességet kér tőle. Luke Skywalker a sötét oldal csábításával kényszerül szembenézni, amely örökre megronthatja a fiatal Jedi lelkét. Lando Calrissian egy nagy dobásra készül, hogy végre-valahára megteremthesse magának azt az életet, amire mindig is vágyott. Leia hercegnő cselt sző, hogy kiszabadíthassa szerelmét Jabba, a hutt fogságából – vajon képes lesz eljátszani a fejvadász Boushh szerepét, hogy megmenthesse Han Solót?

Ezt a képregényt ide kattintva vásárolhatod meg.

 

2020_02.jpg

Star Wars: A Felkelés kora: Gonosztevők

Nincs a galaxisban rettegettebb fejvadász, mint Boba Fett, aki kíméletlenül lecsap a prédára, és mindig begyűjti a vérdíjat – vajon miféle szív doboghat az ikonikus páncél alatt? Darth Vader a Birodalom legfélelmetesebb harcosa, mégis el kell viselnie, hogy egy moff parancsoljon neki – vajon meddig tűri ezt a Sith sötét nagyura? Miként tett szert Jabba, a hutt legendás hírnevére, és hogy építette fel galaxist behálózó bűnszervezetét? Fellebben a fátyol Tarkin nagymoff múltjáról – vajon milyen sötét titkokat őriz a Halálcsillag parancsnoka?

Ezt a képregényt ide kattintva vásárolhatod meg.

 

2020_03.jpg

Star Wars: Vader: Sötét látomások

A Birodalom egyik eldugott szegletében akkora a baj, hogy egyesek még a könyörtelen sötét nagyúrra is megmentőként tekintenek. Alárendeltjei ugyanakkor annyira rettegik haragját, hogy őrületbe kergeti őket a kudarctól való félelem. Darth Vader azonban nem csupán pusztító gépezet, komor vonzereje felébreszti egy ápolónő szerelmét... A Sith lovag hatalma és ereje olyan lenyűgöző, hogy annak hatása alól még a lázadó pilóták sem képesek kivonni magukat!

Ezt a képregényt ide kattintva vásárolhatod meg.

 

2020_04.jpg

Star Wars: Doktor Aphra: A szabadulóművész

Doktor Aphra ismét börtönbe kerül – és nagy terveket fontolgat! Senki nem lepődik meg rajta, hogy a renegát régész már megint börtönben találja magát. Helyzetét tovább nehezíti egy kínos dilemma: robbanószerkezetet ültettek be a testébe, amely megöli őt – és csak akkor távolítják el, ha hajlandó a Birodalom ügynökeként harcolni a galaktikus háborúban. Természetesen erre a helyzetre is van terve, de nem számol egy fontos körülménnyel: a börtönállomás kísértetjárta hely. Doktor Aphra ezúttal valóban kilátástalan helyzetbe kerül, de a hírhedt archeológus még ezt is képes tovább rontani…

Ezt a képregényt ide kattintva vásárolhatjátok meg.

A korábbi, valamint az előrendelhető Star Wars képregényeket ide kattintva tudjátok beszerezni, illetve előrendelni. Minden rajongónak érdemes feltölteni velük a könyvespolcait!

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7715707414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása