Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mindent Einsteinről

Mindent Einsteinről

2020. március 04. - Darqo

einstein.jpg

Mindig érdekeltek Albert Einstein tudományos elméletei, el is olvastam, sőt ajánlottam is olyan könyvet a blogon, amely ezeket magyarázza a lehető legegyszerűbb formában. A saját szemszögéből nézve végtelenül egyszerűnek találta a világegyetem működését, mégis a hozzám hasonló átlagos halandóknak néha igencsak meggyűlik a baja az értelmezéssel.

Valamiért mindig érdekelt Einstein személyisége és élete is, és bár korábban ezzel kapcsolatban is ajánlottam könyvet, végül megtaláltam a számomra tökéletes kiadványt, amelyet Walter Isaacson amerikai író, újságíró és történész, egyik kedvenc életrajzi könyvem szerzője állított össze nem kis munkával.

Isaacsontól korábban a Leonardo da Vinci életéről szóló vaskos könyvért rajongtam, és úgy mutattam be nektek, mint kötelező olvasmányt, az Einsteinről szóló, szintén vaskos kötettel pedig ismét megugrotta a maga által egészen magasra helyezett lécet. Természetesen ez a könyv sem csak az ismert embert, a tudóst és pályáját mutatja be, hanem a magánembert, a különcöt, a lázadót, és ezzel olyan közelségbe hozza őt az olvasóhoz, amennyire csak lehet.

Isaacson számos szakirodalmi forrást, kortársak visszaemlékezéseit, valamint Einstein saját feljegyzéseit és leveleit felhasználva tárja elénk ezt az egyedülálló, kihívásokkal és fordulatokkal teli kalandos életutat, nagyon érdekes, izgalmas és olvasmányos formában. Olyannyira, hogy egy szempillantás alatt a végére lehet érni az egyébként több mint 700 oldalas könyvnek.

Szintén kötelező olvasmányról van szó, hiszen egy olyan embert ismerhetünk meg behatóan, aki Leonardóhoz hasonlóan mert másképpen gondolkodni és másképpen cselekedni, mint a tudóstársai vagy éppen a nagy átlag, és ezzel olyan inspirációt nyújt az utána következő generációk számára is, amely örök érvényűvé teszi a lényét és gondolatait. Enélkül szegényebb lenne a világunk, no meg persze sokkal-sokkal butább is.

Sokszor hangsúlyoztam már a blogon és ismét elmondom, hogy az ilyen emberek jelentik a követendő példát! Az önállóságot, az újító, kreatív, inspiráló, innovatív gondolkodást és személyiséget támogatni kell és irányzékként kell magunk előtt tartani, hiszen csak ebben az esetben van lehetőség arra, hogy világmegváltó dolgok szülessenek, de legalábbis egy normális és élhető világban létezhessünk.

 

isaacsonw_einstein_72.jpg

Walter Isaacson - Einstein / Egy zseni élete és világa

Einsteinről mindenki halott, és mindenki maga elé tudja idézni a portréját – mégsem tudjuk igazán, ki is volt ő valójában. Walter Isaacson aprólékos kutatómunka eredményeképpen megszületett, világszerte nagy sikert aratott életrajzával nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megkíséreljen betekintést nyújtani a XX. század talán legnagyobb elméjének működésébe, egyúttal közelebbről is megismertesse olvasójával a korszakalkotó fizikus mögötti magánembert.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3415349888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása