Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mi, magyarok

Mi, magyarok

2020. február 19. - Darqo

sale_mimagyarok_72dpi1.jpg

Az elmúlt évek nehézségei miatt kevesebbet voltam emberek között, kifejezetten kerültem őket, a városi nyüzsgést. Bár csak 2-3 év mélyrepülésről volt szó, mióta egyre többet járkálok Budapesten, megdöbbenve tapasztalom, hogy az emberek fizikai és mentális állapota siralmas irányba változott ezalatt az idő alatt.

Nem akarok túlságosan píszí lenni, szerintem az egyéni hozzáállásunkon múlik a legtöbb. Ráfoghatjuk mindig másra, de a saját életünkért mi vagyunk a felelősek, nekünk kell megtenni a lépéseket! Hiszek abban, hogy képesek vagyunk változtatni a nekünk nem tetsző dolgokon, képesek vagyunk megvalósítani azokat a vágyakat és álmokat, amiket dédelgetünk, ha igazán akarjuk.

Erre a gondolatra egyértelmű visszaigazolást kaptam Sal Endre Mi, magyarok című könyvéből is, amelyben 51 sikeres magyar ember történetét tárja fel előttünk. Olyan emberekről van szó, akik a nehézségek ellenére is képesek voltak maradandód alkotni, mert maradandót akartak alkotni. Céljuk volt, és addig mentek tűzön-vízen keresztül, ameddig el nem érték!

Sokszor, sok helyről hallom azt a kifogást, hogy kis ország vagyunk, kis lehetőségekkel, nehéz áttörni a falon és sikeressé válni külföldön is, amely abból a szempontból tényleg igaz, hogy a hazai környezet nem igazán támogatja az egyént a céljai elérésében, általában azonos szinten akar tartani, így inkább visszahúz, mintsem előrelök, De ez a vastag fal is áttörhető kellő önbizalommal és eltökéltséggel, amellyel a könyv bemutatott alakjainak mindegyike rendelkezett.

Végtelenül inspiráló kiadványról van szó, amelyben ismert és kevésbé ismert sikeres magyarok érdekes, izgalmas és gyakran megrázó, de mindenképpen tanulságos élettörténete olvasható.

Nem csak Kabos Gyula vagy Lugosi Béla szerepel a könyvben, akiket még a fiatalabb generációkból is sokat ismernek, hanem például Emery Roth, vagyis Róth Imre életéről is sokat megtudhatunk, aki New York ikonikus épületeinek sokaságát tervezte, vagy éppen William Fox, vagyis Fried Vilmos szomorú véget ért életéről, aki az amerikai filmipar legendás alakja volt, és aki nélkül nem létezhetne a 20th Century Fox sem. És ők még csak néhány kiragadott példa...

Példát kellene venni róluk kitartásból, tenni akarásból és önmegvalósításból, és akkor nem csak egyéni, hanem társadalmi szinten is pozitív változásokat érhetnénk el! Nagy szükség lenne rá!

 

sale_mimagyarok_72dpi1.jpg

Sal Endre - Mi, magyarok / 51 hihetetlen történet a nagyvilágból

Minden ember élettörténete izgalmas, de különösképpen érdekes, amikor valaki minden nehézség ellenére képes maradandót alkotni. A 20. században sok tehetséges magyar hagyta el kényszerűségből Magyarországot, hogy külföldön aztán elképesztő sikereket érjenek el. Ki jobban, ki kevésbé ápolta magyar gyökereit, az utókor azonban sokszor nincs tisztában származásukkal.

A Facebookon hihetetlen népszerűségnek örvendő Újságmúzeum oldal szerkesztője, Sal Endre szenvedélyesen kutatja ezeknek az elismert és elfeledett magyar származású hírességeknek az életét. Könyvéből, a Mi, magyarokból kiderül, hogy ezek a tehetséges emberek milyen sok árnyalattal színesítették a világot. Van, akinek a Volkswagen Bogarat, másnak a színes televíziózást köszönhetjük, mégsem hallottuk a nevét, s akad olyan is, aki New York leghíresebb felhőkarcolóit tervezte, itthon mégis szinte ismeretlen.Megannyi felemelő, megrázó és érdekfeszítő történet, amelyet gazdag képanyag és sok kitekintő kiegészítés tesz még lenyűgözőbbé.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr8715349898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása