Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Csontügyek

Csontügyek

2019. december 03. - Darqo

ha-ket-csont-talalkozik00.jpg

Remélhetőleg egyre kevesebb ember számára jelent újdonságot az a gondolatmenet, hogy minden gondolatunk, érzelmünk és tettünk hatással van a testünkre. A lélekben dúló harcok a testünk szintjén is megjelennek, ha hosszútávon és hatékonyan fojtunk el valamilyen érzelmet vagy gondolatot, itt tombol majd és éli ki magát különböző tünetek, betegségek formájában.

Valamint láthatóak a táplálkozási szokások, az életvitelünk, a cigi, a pia, a drog és a gyógyszerek félreérthetetlen jelei is, az öröm és a bánat, a nevetés és a nehézségek okozta ráncok, és az is, hogy ezekkel foglalkozunk-e vagy sem, úgyhogy semmit nem tudunk letagadni, és semmi elől nem tudunk elmenekülni. A testünk őszinte tükörképe a lelkünkben zajló folyamatoknak, meghozott döntéseinknek és tetteinknek.

Minél tudatosabbak vagyunk a témában, annál nagyobb az esélyünk az egészséges életre. Ezt az elvet követve kifejezetten keresem az olyan tudományos ismeretterjesztő műsorokat, cikkeket és könyveket, amelyekkel növelhetem a tudásomat. Ezúttal a könyvek területéről hoztam nektek egy remek példát, egyik kedvenc könyvsorozatom legutóbbi kiadványát.

Thomas Pfeifer Ha két csont találkozik című könyve az ötödik az általam csak "Testügyek"-nek hívott sorozaton belül, aminek elvileg "Csontügyek" címmel kellett volna megjelennie, ha egységesség lenne a fő szempont, de persze a lényeg a belbecs és nem a külcsín, természetesen a címadás semmit nem von le a könyv értékéből, inkább csak a design és a harmónia szempontjából lett volna jelentősége.

Érintettségem okán is fontos kiadványról van szó, mivel a derekamban két csigolya el van csúszva pár millimétert, így a derékfájást már egészen korán, tinédzserként megtapasztaltam a különböző tornaórák után. Ez a helyzet nem javult az elmúlt évtizedekben, sőt az ülőmunka gyakran érezteti negatív hatásait, mint ahogy a megerőltetés is. Éppen ezért örültem nagyon Thomas Pfeifer könyvének, aki gyakorlatilag mindent elmond a mozgáshoz nélkülözhetetlen ízületeinkről.

Az élvezetes és izgalmas könyvben bejárjuk az emberi testet. Együtt fedezzük fel a több mint 100 ízületet, valamint megismerjük a porc nevű csodaanyag erősségeit és gyengeségeit. A két legdöbbenetesebb információ a könyvben, amit a szerző nem győz elégszer hangsúlyozni, hogy a porc nem gyógyul meg soha, nem nő újra, a másik, hogy az ízületeinek egészségét csak akkor tudjuk megőrizni ha eleget mozgunk.

Hogyan épül fel az ízület? Hogyan működik a csontok és porcok, izmok és inak, szalagok és idegek összjátéka, amely az ízületeiket az evolúció valóságos remekműveivé teszi? Mit vesznek rossz néven az ízületeinek? Mivel tudunk használni nekik, és miként segíthet az orvostudomány ha problémáink adódnak az ízületeinkkel? A Ha két csont találkozik című könyv ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdéseket feszeget, és adja meg rájuk a sokszor elszomorító, mégis inspiráló és mozgásra ösztönző válaszokat.

ha-ket-csont-talalkozik.jpg

Thomas Pfeifer - Ha két csont találkozik

Az ember lételeme a mozgás. Amikor világra jövünk, fáradhatatlanul és elképesztő hajlékonysággal tudjuk mozgatni a csontjainkat, izmainkat és inainkat. Csakhogy a fájdalommentes mozgás képességének adományát többnyire akkor kezdjük el becsülni, amikor már ropognak és fájnak az ízületeink. Az artrózis, azaz az ízületi porckopás ugyanis sajnos előbb-utóbb mindenkit elér. De valójában mi az, ami fáj és miért? Hogyan épülnek fel az ízületek és miként működnek együtt a test többi részével? Mi az, ami árt nekik? És mi az, ami használ? Milyen mozgásformákkal tarthatjuk karban őket? És ha már nagy a baj, hogyan tud segíteni az orvostudomány? Dr. Thomas Pfeifer ortopéd orvos érdekes és szórakoztató utazásra invitál az ízületek világába, s ennek során feltárulnak előttünk mozgékonyságunk titkai.

Ide kattintva vásárolhatod meg a könyvet.

A sorozat korábbi köteteit az alábbi címekre kattintva vásárolhatod meg:

Szívügyek

Bélügyek

Bőrügyek

Húgyügyek

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3814667431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása