Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Info+Grafika könyvsorozat - Kahlo és Einstein

Info+Grafika könyvsorozat - Kahlo és Einstein

2019. november 26. - Darqo

info_frafika_cover.jpg

Korábban nem voltam igazán nagy rajongója az infografikáknak, de mindig szerettem az egyszerűségüket, közérthetőségüket és lényegre törő megközelítésüket. Aztán amióta egyre több feladatot kell elvégeznem a nap 16 órájában és egyre kevesebb időm jut a kedvenc hobbikra, köztük az olvasásra, rájöttem, hogy igazán díjazom a tömör és látványos grafikákat, amelyek időt spórolnak nekem, miközben fontos és hasznos információkkal látnak el.

Persze ez az életvitel és az infografikák nem igazán teszik lehetővé az elmélyülést egy-egy témában, de én szerencsére abba a kategóriába tartozom, aki mindig szeret behatóbban is megismerni az adott topikkal, ha nagyon érdekel és van is egy csipetnyi plusz időm.

Az infografikák minden tömörségük ellenére a komplett vizuális élmény segítségével legalább megbízhatóan bővítik a tudásunkat, úgyhogy ha mást nincs is időnk elolvasni, ezeket legalább a rendszeres étkezésekhez hasonlóan naponta többszöri is fogyasztanunk kellene! A közelmúltban útjára indított Info+grafika könyvsorozat például remek választás lehet erre a feladatra, hiszen alapvető információkkal bővítik a tudásunkat a világ legnagyobb gondolkodóinak, művészeinek munkásságával kapcsolatban.

Az első két kiadvány Frida Kahlo-val és Albert Einsteinnel foglalkozik, és teljesen új megközelítésben mutatja be őket. A kötetek az ötven legérdekesebb és legfontosabb adatra, gondolatra, jellemzőre és eredményre fókuszálnak, amelyeket látványos, érdekes, könnyen érthető infografikákon keretül tárják az olvasók elé.

Nagyon remélem, hogy idehaza is sok-sok kiadvánnyal fog bővülni ez a sorozat, mert Nagy Britanniában a Guild of Master Craftsman Publications Ltd már 20 könyvet adott ki, például Van Goghról, Cézanne-ról, Austenről, Bowieról. Mindenki könyvespolcán ott a helyük ezeknek a könyveknek, az iskolákban pedig a kötelező olvasmányok közé is érdemes lenne felvenni!

info_grafika_collinss_eletrajzokkahlo_72.jpg

Sophie Collins - Infografika – Kahlo

Sokan tudják, hogy Frida Kahlo (1907–1954) festőművész Mexikóban született, és gyerekkorában balesetet szenvedett. Arról azonban jóval kevesebben hallottak, hogy 143 ismert műalkotásából 55 önarckép; hogy a Két akt az erdőben című festménye 2016-ban 8 millió dollárért kelt el, s ezzel ez a legmagasabb összegért gazdát cserélő Latin-amerikai műalkotás. Az sem közismert, hogy kétszer is hozzáment a férjéhez, s hogy első önálló kiállítására mentőautóval érkezett. Az Infografika – Kahlo segítségével közérthető és mutatós infografikákon keresztül fedezhetjük fel Frida Kahlo munkásságát és a képzőművész mögött rejlő embert.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

info_grafika_cleggb_eletrajzokeinstein_72.jpg

Brian Clegg - Infografika – Einstein

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy Albert Einstein (1879–1955) zseniális fizikus volt, aki kidolgozta az általános relativitás elméletét, és megalkotta a világ leghíresebb egyenletét (E=mc2). De azt már jóval kevesebben tudják, hogy három különböző állampolgársággal rendelkezett, megjósolta a fekete lyukak létezését, megmagyarázta az ősrobbanást, szeretett hegedülni, és nem volt hajlandó zoknit viselni. Az Infografika– Einstein segítségével közérthető és mutatós infografikákon keresztül fedezhetjük fel Albert Einstein munkásságát és a tudós mögött rejlő embert.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3415303398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása