Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Minden, ami Marvel

Minden, ami Marvel

2019. november 12. - Darqo

marvel_mindenamimarvel_b1_72dpi_01.jpg

Sajnos jövő tavaszig biztos várnunk kell a következő Marvel filmre, de abban is biztosak lehetünk, hogy a tulajdonosok és marketingesek minden szinten megtesznek majd mindent, hogy ne unatkozzunk, legyen mit nézni, olvasni, vásárolni.

A Libri Kiadói Csoporton belül található Kolibri Kiadó jóvoltából idén tavasztól kezdve már nemcsak a képernyőn vagy játékboltokban találkozhatunk a kedvenc szuperhőseikkel, hanem könyvekkel is gyarapíthatjuk a gyűjteményüket. A nagy sikerű Marvel Studios – Szereplők nagykönyve és a Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes című remek albumok után újabb különlegességgel készült a kiadó, egy újabb, gigantikus méretű albummal, amely után mindegyik Marvel rajongó megnyalja mind a tíz ujját.

A "Minden ami Marvel" bár a címében hasonló tartalommal kecsegtet, mint az "Amiről tudnod kell...", mégis úgy kell rájuk tekinteni, mint egymásra épülő kiadványokra. Nehéz lenne teljes egészében összevetni a két albumot, mégis az olvasgatásuk közben egyértelműen látszik, hogy a most megjelent könyv még több információt és apró részletet tartalmaz, és bár vannak átfedések az egyes témák felelevenítésénél, a kettő együtt okoz (viszonylag) teljes élményt. A "viszonylag" szó csak annak köszönhető, hogy a Marvel teljes, minden részletre kiterjedő történetét nehéz két kiadványban bemutatni. Viszont remélhetőleg a jövőben érkeznek a folytatások és kiegészítések is!

A "Minden ami Marvel" egy testes kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, a mely csak elfér 320 oldalon. Tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív az első nagy Marvel-hősöktől, gonosztevőktől napjaink főszereplőihez, miközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba is.

A laikus, de még a gyakorlottabb olvasó/rajongó is beleszédül a hihetetlen mennyiségű információba és szuperhősbe/gonoszba, és feldereng előtte a vízió, hogy mennyi potenciál van még a Marvel-moziuniverzumban is...

Mese nincs, minden rajongónak, kicsinek és nagynak egyaránt kötelező darab a "Minden ami Marvel" című könyv (mint ahogy az előző részek is).

marvel_mindenamimarvel_b1_72dpi.jpg

Adam Bray - Lorraine Cink - Melanie Scott - Stephen Wiacek / Minden ami Marvel

Ha az olvasók meglátnak egy Minden ami Marvel című könyvet, talán eltűnődnek rajta, mi lehet benne – biztosan nem minden a Marvel-képregények Multiverzumáról!

Tényleg lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe gyűjteni, ezért lássuk, hogy mire nem vállalkozik ez a könyv. Nem mutatja be a cég történetét, és nem is egy teljességre törekvő karakterenciklopédia. Sokkal inkább kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, amennyi csak elfér 320 oldalon.

A Minden ami Marvel tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és -gonoszain át napjainkig, miközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4315244652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása