Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Két remek könyv általános iskolásoknak...és gyereklelkű felnőtteknek

Két remek könyv általános iskolásoknak...és gyereklelkű felnőtteknek

2019. október 24. - Darqo

boritokep.jpg

Felnőtt bőrbe bújt gyerekként egészen sokszor érzek olthatatlan vágyat mindenféle mesék nézésére, gyerekkönyvek olvasására, és itt nem a Rick és Morty vagy éppen a képregénymániára gondolok, hanem az egészen kicsi gyerekeknek szóló dolgokra is, főleg, mióta büszke keresztapa lehetek.

A keresztlányom segítségével nagyon hamar ráhangolódom a gyermekeket jellemző, csak a játékot és a felfedezést fókuszban tartó flowra, és ilyenkor képes vagyok órákra elveszni abban az egyszerű játékban, hogy milyen jó újra és újra kipakolni és visszapakolni egy játékosdobozba, milyen csodálatos dolog felfedezni a környezetünk apróságait, a kavicsok gömbölyűségét, a harmatos pázsit nedves puhaságát. Lehet ebben némi menekülés is a hétköznapok nehézségei, a folyamatos stressz és szorongás, állandó kimerültség és derealizáció elől, de legalább felfedeztem magamnak egy újabb eszközt, amellyel egyensúlyba billenthetem magamat.

A gyerekkönyvek olvasása, mesék nézése visszarepít a fantáziák világába, az oktató jellegű képeskönyvek, albumok, enciklopédiák lapozgatása pedig az alapvető tudás renoválásában segít, amely bizony az elmúlt évtizedek alatt megkopott vagy teljesen kifakult. Ez utóbbi témában a közelmúltban két remek könyv is megjelent a Scolar Kiadó gondozásában, az egyik az evolúciót mutatja be egyszerű, de nagyszerű, vicces és érzékletes illusztrációk, lényegre törő és hasznos információk segítségével, a másik pedig a kémiai elemeket mutatja be hasonlóan élvezetes formában.

Anna Claybourne író és Wesley Rpbins illusztrátor Csodálatos evolúció – A földi élet kialakulása és fejlődése című könyve feltárja az evolúció történetét és működését, de azt is megtudhatjuk, hogy merre tart az evolúció. A gyönyörű kötetből kiderül, hogy az évmilliók során hogyan változott az élet és miként bukkantak fel a különböző életformák, és arra is rávilágít, hogy mi, emberek minden más élőlénnyel rokonságban állunk.

Mike Barfield író és Lauren Humphrey illusztrátor Nyomozás a kémiai elemek után című könyve pedig az evolúciót bemutató könyvhöz hasonlóan, viszont vicces és emlékezetes formában mutatja be a kémiai elemeket. A könyv főszereplője Sherlock Ohms, az "ismert tudományos detektív", aki nagyon élvezetes, izgalmas és alapos nyomozás keretén belül tanít meg mindent a szóban forgó témáról.

A könyvek lapozgatása és olvasgatása közben mindvégig az volt az érzésem, hogy ha a tankönyvek és a száraz, cseppet sem élvezetes tananyag, többségében unalmas tanárok mellé ezeket a gyönyörű albumokat is megkaptuk volna anno az általános iskolában, akkor sokkal könnyebben és nagyobb kedvvel tanultunk volna. Azt a kijelentést is meg merem kockáztatni, hogy biztosan egy jeggyel jobbat szereztem volna a suliban! De most már mindegy...

Mindenesetre nagyon jó és hasznos könyvekről van szó, amelyet gyerek és felnőtt egyaránt imádni fog, úgyhogy érdemes beszerezni őket!

 

csodalatos_evolucio.jpg

Anna Claybourne: Csodálatos evolúció – A földi élet kialakulása és fejlődése

Az evolúció egy lenyűgöző, folyton változó folyamat. Ez a könyv feltárja az evolúció történetét és működését, és bemutatja azokat a tudósokat, akik részt vettek a folyamat titkainak felderítésében. A kötetből megtudhatod, hogy az évmilliók során hogyan változott az élet és miként bukkantak fel a különböző létformák. A könyv arra is rávilágít, hogy mi, emberek minden más élőlénnyel rokonságban állunk – nemcsak az emberszabásúakkal és a majmokkal, hanem a macskákkal, a kutyákkal, a halakkal, sőt még a banánnal is! Megismerkedhetsz az evolúció során létrejött különleges és hihetetlen lények némelyikével, és megtudhatod, merre tart az evolúció. A könyv remek kiegészítője lehet az általános iskolai tananyagnak!

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

nyomozas_a_kemiai_elemek.jpg

Mike Barfield: Nyomozás a kémiai elemek után – Fedezzük fel mindennapi környezetünk atomi összetevőit

„Otthonunkban, a Földön, sőt az egész univerzumban minden – a mikrobáktól a hegyekig, a nagymamáktól a galaxisokig – icipici építőkockákból áll. Több mint száz ilyen kis építőkockát ismerünk, melyeket a tudósok kémiai elemeknek neveznek.”

A periódusos rendszer elemeit sorra vevő kötet kicsiknek és nagyoknak is érdekes és szórakoztató olvasmány, egyben remek kiegészítője az általános iskolai tananyagnak. Minden elemnek feltünteti a legfontosabb tulajdonságait: megjelenés, veszélyesség és a szupererő, és felsorolja, hol találkozhatunk vele. Látványos, ugyanakkor otthon is elvégezhető kísérleteket mutat be. Az elemek felfedezésének történetét vicces Atomképregények formájában ismerteti.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3815244668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása