Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Zeneírás és kiadás önerőből

Zeneírás és kiadás önerőből

2019. október 17. - Darqo

bankuti_dani_cover00.png

Bánkuti Dani, többszörös arany-és platinalemezes producer és zenei marketing specialista új könyvvel jelentkezett idén ősszel, amelynek létrejöttében az előző könyvhöz hasonlóan ezúttal is segédkeztem egy kicsit, és minden pillanatát élveztem. Természetesen ezúttal is a zeneszerzés és járulékos tartozékai a téma, a trilógia záró darabja pedig a Zeneírás és kiadás önerőből címet kapta. Tulajdonképpen egy olyan témáról van szó, amely akár a kezdete is lehetett volna a sorozatnak, annyira az alapokról szól.

Dani is érzi ezt, úgyhogy a könyv elején rögtön leszögezi, hogy valószínűleg ezzel kellett volna indítani, de tulajdonképpen a három kiadvány sorrendjét nem a megjelenésük ideje határozza meg, hanem hogy milyen sorrendben olvassuk el őket újra és újra. Merthogy bizony annyi hasznos információ található bennük, amelynek felhasználásával, a szabályok betartásával nem lőhetünk mellé. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy terveztük, az biztos, hogy nem Dani hibája lesz, hanem a miénk.

A Zeneírás és kiadás önerőből az a kiadvány, amely lefekteti az alapokat, amelyből tovább lehet indulni. Ha megvan a számodra legjobb DAW és tudod is használni, megvannak az elinduláshoz elengedhetetlen kiegészítő kellékek, hangkártya, hangfalak, fejhallgató, esetleg egy kontroller és/vagy MIDI billentyűzet, képes vagy arra, hogy jobbnál jobb dalokat írjál és valósíts meg profi módon a kütyüid segítségével, időt és energiát sem spórolsz, kitartó és alázatos vagy, akkor tulajdonképpen a feladatok nagy részével készen vagy, épp' csak még nem jutott el senkihez a zenéd.. Ekkor jöhet folytatásként a Zenei karrier önerőből című (amúgy első) könyv, majd végül a Telt ház önerőből című kötet, amely mint egy betetőzésként abban segít, hogy megtelítsük a koncerttermeket.

Mindenképpen fontos kiemelni, hogy egyik könyv sem azt sugallja, hogy csak akkor indulhatsz el és járhatod be a magad útját, ha minden tökéletes, hanem azt, hogy indulj el úgy, ahogy tudsz, de fektess bele minden energiát, amit rááldozhatsz, tanulj, tanulj, tanulj, fejlődj, fejlődj, fejlődj, és a belefektetett munka minősége és mennyisége mindig meghozza majd a várva várt eredményt.

Az összes könyv minden egyes fejezet után azt éreztem, hogy annyi hasznos információ található bennük, amit egyszerre képtelenség teljes valójában befogadni. Érdemes tehát gyorsan végig olvasni őket, kijegyzetelni hogy melyik fejezetekben találhatóak a számunkra éppen leginkább érdekes információk, majd újra, többször is visszatérni hozzájuk, ameddig nem rögzülnek a tudatunkban. Aztán újra elolvasni a könyveket később, mert kis pihentetés, tanulás és fejlődés után új információkat fedezhetünk fel, más szempontok lesznek fontosak.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy engem mennyire lenyűgöz a szerző önzetlensége és segítőkészsége, mert annyi hasznos tanáccsal töltötte meg a könyveit, amennyit általában nem szoktak mások. Minden fejezet önmagában megérdemelne egy teljes könyvet, itt pedig minden kiemelkedően fontos téma érintve van, az alapvető "titkokra" fény derül. Mások ezt bődületesen sok pénzért szokták árulni, nekünk pedig csak három remek könyv árába kerül, hogy tényleg megtudjunk minden fontos információt, ha zeneszerzésre adjuk a fejünket. Mindenkinek ajánlom a figyelmébe mindhárom kiadványt, aki egy kicsit is kacérkodik a zenei karrierrel!

A Zenei karrier önerőből című könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.

A Telt ház önerőből című könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.

A Zeneírás és kiadás önerőből című könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg.

konyvv3-02.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2315223542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása