Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Wabi sabi - Útmutató a belső békéhez

Wabi sabi - Útmutató a belső békéhez

2019. szeptember 26. - Darqo

wabi-sabi00.jpg

Egyre többet foglalkozom azzal, hogy ki is vagyok valójában és mit akarok az élettől azon kívül, hogy a világ mit vár el tőlem. Kíváncsi vagyok, hogy mi az élet anyagi világon túlmutató értelme, meg akarom tölteni az anyagot szellemmel, és ennek segítségével minőségibb és boldogabb életet akarok élni.

Az első négy évtizedem a betagozódásról és a megfeleléskényszerről szólt a szeretetért cserébe, de most már csak jól akarom magamat érezni a bőrömben, békében akarok élni önmagammal, egyre inkább odafigyelve a szívem hangjára, és egyre kevésbé foglalkozva azzal, hogy mit gondolnak rólam mások; szenvedtem ettől már eleget az életemben.

Ahhoz, hogy idáig eljussak, mindennek fontos szerepe volt az életemben, úgyhogy hálával tartozom a legnagyobb nehézségek miatt is, de úgy érzem, hogy akkor haladok jó irányba, ha hagyom, hogy a jó érzések, a vágyak, az álmok, a nagy víziók vezessenek az úton akkor is, ha legsötétebb éjszaka vesz éppen körül.

A belső békéhez az elfogadáson keresztül vezet az út, ami az egyik legnehezebb feladat az életben. Kérlelhetetlen és rendszeres gyakorlással azonban elsajátítható, ugyanúgy, mint ahogy a rendszeres edzés segítségével az izomzatunkat fejlesztjük.

Számomra a leghatékonyabb segítség mindig is a bölcs emberek tanácsain való töprengés volt, az általuk bemutatott szabályok pontos betartása pedig mindig előrébb vitt az életben. A hangsúly a szabályok pontos betartásán van, enélkül csak felemás eredményben volt részem.

A wabi sabi bölcsességével már nem először kerülök kapcsolatba, de mindig tartogat valami újdonságot az aktuális könyv, amit róla olvasok. Persze lehet, hogy a két könyv között eltelt időszakban szerzett tapasztalatok változtatnak meg annyira, hogy mindig újdonságokat fedezek fel a különböző gondolatok között, de nyilván az egyes szerzők is másképp fogalmazzák meg, esetleg jobban árnyalják az adott témát, így sosem tartottam unalmasnak ugyanazzal a témával más-más szerzőkön keresztül foglalkozni.

Beth Kempton egyszerűen csak Wabi sabi-ra keresztelt közelmúltban megjelent könyve is abban segít, hogy mélyen elmerüljünk a témában, mégis sikerül úgy bemutatnia a tökéletlenség szépségét, egyszerűséget és természetességet ünneplő eszmét, hogy az hozzáad a már korábban megszerzett tudáshoz. Ez persze nem jelenti azt, hogy a témaszűz olvasók nem élveznék ezt a tartalmas olvasmányt, hiszen az írónő úgy fogalmazta meg, hogy a szöveg a belépőszinten is érthető, élvezhető, a tudás pedig könnyen elsajátítható.

Tökéletes őszi olvasmány lehet, hiszen az egyre hűvösebb idő okozta otthoni bekuckózás miatt amúgy is több időnk jut magunkra és a kikapcsolódásra. Minden belső béke iránt vágyakozó ember számára jó szívvel ajánlom Beth Kempton könyvét!

wabi-sabi.jpg

Beth Kempton - Wabi Sabi

A wabi sabi a japán esztétika egyik irányzata, amely segít, hogy megtaláljuk a szépséget a tökéletlenségben, és értékeljük az egyszerűséget, illetve a természetességet.

A zenben gyökerező wabi sabi bölcsessége különösen fontos a modern korban, amikor folyamatosan keressük az élet anyagi világon túlmutató értelmét és belső békénket.

A wabi sabi a maga évezredes bölcsességével segít lelassítani, és megmutatja, hogyan kapcsolódhatunk újra a természethez. Legyen szó az évszakok váltakozásban való gyönyörködésről, a hívogató otthon megteremtéséről vagy akár a méltósággal teli öregedésről, ez az ősi japán megközelítés és a könyvben található gyakorlati tanácsok segítenek, hogy tökéletesen tökéletlen életünk örömteli és tartalmas legyen.

Beth Kempton a japán kultúra nagy tisztelője és követője. Japán szakot végzett az egyetemen, s második otthonaként tekint Japánra. Volt műsora a japán televízióban, és rendszeresen publikál a keleti filozófiákról. Online is népszerű workshopjainak köszönhetően emberek ezreinek segített rájönni, mi az, ami valóban inspirálja őket, és hogyan élhetnek kreatívabb és teljesebb életet.

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2714931490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása