Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A kutya – Az ember legjobb barátjának története

A kutya – Az ember legjobb barátjának története

2019. szeptember 24. - Darqo

a-kutya00.jpg

Idáig már két kutyával is volt szerencsém együtt élni, igaz, mind a kétszer csak viszonylag rövid ideig. Nem mondom, hogy mindig minden csak móka és kacagás volt velük, de mostanra már tudom, hogy mind a két kutyához túl fiatal és tudatlan voltam, és ez nagyon befolyásolta az életközösségünket.

Sosem szűnt meg bennem a vágy, hogy egyszer újra gazdája lehessek egy kutyának, pontosabban egy (vagy két) tacskónak, az elmúlt évek, évtizedek tapasztalatai, a lehiggadás és a tudatos készülődés a feladatra pedig lelkessé tesz azzal kapcsolatban, hogy milyen is lesz majd akkor, amikor ez bekövetkezik és kiteljesedik.

Időről időre szembejön velem egy-egy kutyákkal foglalkozó kiadvány, amely segít a tudatosság megteremtésében, és az idei ősz kedvence egyértelműen Miklósi Ádám A kutya című könyve lett, amely egy gyönyörű fotókkal illusztrált, információban gazdag enciklopédia, ami nem csak hozzám hasonló vágyakozóknak segít a tudatosság elmélyítésében, hanem a boldog kutyatulajdonosoknak is.

Ebben az igazán szép és mérhetetlenül tartalmas könyvben számos nézőpontból mutatják be a kutyát, ezt a különleges evolúciós történettel bíró állatot, amely méltán és rendületlenül viseli "az ember legjobb barátja" címet. Mindenki találhat benne hasznos és érdekes információkat.

Megismerhetjük hogyan váltak házi kedvenccé, milyen a látásuk, hallásuk, szaglásuk, milyen módon teremtenek kapcsolatot a világgal, mikre kell a gazdinak odafigyelni, hogyan nevelhetőek, stb. Továbbá betekintést nyújt a kutyákkal kapcsolatos legújabb tudományos ismeretekbe, és hozzásegíti az olvasót, hogy még jobban tisztelje őket, vagy éppen kedvet kapjon ahhoz, hogy családtagként befogadjon egyet az életébe.

"A kutyákról szóló könyvek egy része még ma is régi hiedelmekkel van teli, egy másik részük ugyanakkor tudományos kísérletekkel igyekszik bizonyítani, hogy a kutyák "szőrös gyerekek". A kutya című, átfogó kézikönyv természetesnek veszi a kutyaetológia eredményeit, egyúttal mellőzi a sokszor fárasztó tudományos hátteret. Melegen ajánlom minden kutyabarát olvasónak." Csányi Vilmos

 

a-kutya.jpg

Miklósi Ádám - A kutya – Az ember legjobb barátjának története

Evolúció és ökológia • Anatómia és élettan • Viselkedés és társas kapcsolatok • Érzékelés, gondolkodás és személyiség • Kutyák és emberek • Kutyafajták tudástára

Miklósi Ádám akadémikus az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékének vezetője, illetve a tanszéken működő Családi Kutya Program társalapítója és vezetője. Szerzőtársai, Faragó Tamás, Claudia Fugazza, Gácsi Márta, Kubinyi Enikő, Pongrácz Péter és Topál József a kutyák viselkedésének kutatói és a Családi Kutya Program munkatársai.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9914931472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása