Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Alkoss szabadon!

Alkoss szabadon!

2019. szeptember 03. - Darqo

borarti_alkoss_szabadon00.png

Kollár Borbála munkásságával már találkoztam korábban, sőt arra is volt lehetőségem, hogy egy lelkes könyvajánlót készítsek a testvérével, Kollár Franciskával közösen megírt Inspiráció természetesen című könyvükről, úgyhogy nagyon örültem, amikor megláttam, hogy valamilyen formában tovább folytatódik ez a kiadvány.

Kollár Borbála ugyanis a közelmúltban elkészítette és a Boook Kiadó jóvoltából megjelentette Alkoss szabadon - Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak című könyvét, amely ugyanúgy a slow life dicsérete, és ugyanúgy jól esik elmerülni benne pár órára, mint ahogy az az első könyvvel kapcsolatban is megtörtént.

A remek fotókkal tűzdelt inspiráló, színes és kreatív könyvet az első részhez hasonlóan ismét sikerült rövid idő alatt kiolvasni, azonban rá is igaz, hogy hosszú-hosszú hetekre, hónapokra lefoglalhat minket a benne található, 8 témát felölelő, természetközeliséget, környezettudatosságot és az újrahasznosítást ünneplő 37 DIY feladat megvalósítása (újra és újra), amely feladatok valóban nem csak a gyerekeknek fognak örömet okozni, hanem nekünk, gyereklelkű felnőtteknek is.

Van ebben a könyvben minden, levelek, botok, kavicsok, termések, festékek, vágás, ragasztás, szövés, gyurmázás, bunkerépítés, jókedv, flow élmény, szabad alkotás, és nem utolsósorban végtelen természet és a természetesség ünneplése. Az egész könyvből árad a pozitív energia, az élet szeretete, és könnyen elhisszük, hogy a világ egy nagy és kreatív játszótér, amelyből azt hozunk ki, amit csak akarunk, amelyben mindennek csak a fantáziánk szabhat határt. Erre az élményre talán még nagyobb szüksége van a felnőtteknek...

Imádom!

borarti_alkoss_szabadon.png

Kollár Borbála: Alkoss szabadon! – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak

Szabadon alkotni azt jelenti önállóan gondolkodni, döntéseket hozni, cselekedni. A természetet tisztelni, szeretni, megbecsülni. A Borarti – Alkoss szabadon! program olyan lehetőségeket kínál a gyerekek és szüleik számára, melyek mindezeket az értékeket a különféle alkotásokon keresztül – legyen az egy gyurmafigura, festett kavics vagy növényi szövés – segítenek hétköznapjaik szerves részévé tenni. A program vezetője és egyben a könyv szerzője azt vallja, a gyerekeknek a természet közelségére, megértő családi környezetre és rengeteg szabad alkotásra van szükségük a mai teljesítményorientált világban ahhoz, hogy önmagukra találjanak, és merjék azt csinálni, amit igazán szeretnek.

A könyv 37 inspiráló feladat nagyszerű gyűjteménye, melyek újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hulladékból vagy éppen a természetből gyűjtött kincsekből készülnek. A totyogós korúaktól a kiskamaszokig, sőt, a felnőttekig mindenkihez szól a kiadvány, hiszen mindegyik alkotás elkészíthető szinte minden korban, csak másképp. A szerző saját élményein keresztül kalauzolja el az olvasót a szabad alkotás varázslatos világába, készüljön az otthon, a szabadban, útközben, festékkel, agyaggal, fával, textillel, közösen vagy önállóan.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6314931292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása