Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hitler halála

Hitler halála

2019. július 30. - Darqo

hitler-halala00.jpg

Nem szeretünk szembesülni a ballépéseinkkel, nem akarunk felelősséget vállalni a gondolatainkért és a tetteinkért, másokat hibáztatunk a sorsunkért, pedig sokszor és sokan bebizonyították már, hogy ez nem célravezető, sőt, a legnagyobb társadalmi problémákat éppen ez idézi elő.

Ha másokra nem is hallgatunk, azért a történelmünknek hinni kellene, ráadásul, egy olyan időszakban, amikor egyre csak erősödik az emberekben a félelem, az előítéletesség, a xenofóbia, sokkal többet kellene beszélni a történelmi tényekről, amelyek tükröt tartanak elénk, és segítenek olyan irányba haladni, amely nem az emberiség kihalásával jár.

Az utóbbi idők egyik legérdekesebb, történelemmel kapcsolatos könyve számomra mindenképpen a Jean-Christophe Brisard tényfeltáró újságíró és terrorizmus-szakértő és szerzőtársa, Lana Parshina dokumentumfilmes által összeállított Hitler halála című könyv, amely, ahogy a címe is azonnal elárulja, a náci diktátor halálával kapcsolatban szolgáltat érdekes és tanulságos tényeket.

A szerzők kitartóan küzdöttek azért, hogy hozzáférhessenek a Hitler halálával kapcsolatos tárgyi bizonyítékokhoz és bizonyító erejű dokumentumokhoz, amelyeket a szovjet, majd orosz állami szervek az archívumok legmélyére, titkos aktákba száműztek, úgyhogy a rengeteg álhír és összeesküvéselmélet után végre lehetőségünk nyílik a valósággal is szembesülni. Ami a jelenünk álhírcunamijában a téma nehézsége ellenére is kiemelten fontos.

„Tökéletes választás történészeknek, a második világháború megszállottjainak és krimikedvelőknek” (The New York Times)

Hiteles dokumentumok és beszámolók, tanúvallomások, valamint fotók alapján történészi alapossággal megírt izgalmas és olvasmányos krimiről van szó, amely óráról órára rekonstruálja a diktátor utolsó napjait, az utána következő időszakot, és ugyanilyen részletességgel tárgyalja az ehhez szükséges nyomozás apróságait és nehézségeit.

Hitler hatalomra jutása, uralkodása és rémtettei a jéghegy borzalmas csúcsa, jelenlétét és kíméletlen cselekedeteit egy hatalmas, összetett, rettegő és felhergelt rendszer tette lehetővé, amely nem tűnt el a bukásával és halálával, maximum elcsitult és/vagy átalakult, hogy újra és újra megerősödjön, akár a napjainkban is. A történelem tanulmányozásával megmenthetjük a jövőnket, ehhez pedig a Hitler halála című érdekes könyv kifejezetten jó választás a nyárra!

hitler-halala.jpg

Jean-Christophe Brisard, Lana Parshina - Hitler halála – A KGB titkos anyagai

1945. április 30. A történelemkönyvekből úgy tudjuk, ezen a napon követett el öngyilkosságot Adolf Hitler a Vörös Hadsereg által körülzárt Berlinben. Ciánkapszulát vett be, majd főbe lőtte magát, a testét pedig végakaratának megfelelően elégették az emberei. Az elszenesedett állkapocs- és koponyadarabokat néhány nappal később találták meg szovjet katonák. Azonnal összeesküvés-elméletek és álhírek tucatjai kezdtek terjedni Hitler halálával kapcsolatban, a tárgyi bizonyítékokat és a bizonyító erejű dokumentumokat pedig a szovjet, majd orosz állami szervek az archívumok legmélyére, titkos aktákba száműzték. Jean-Christophe Brisard tényfeltáró újságíró és Lana Parshina dokumentumfilmes kitartóan küzdöttek azért, hogy hozzáférhessenek ezekhez a titkosított anyagokhoz. Könyvükben szemtanúk eddig ismeretlen vallomásait, korábban hozzáférhetetlen fotókat és kihallgatási jegyzőkönyveket tárnak elénk, és beszámolnak annak az egyedülálló törvényszéki vizsgálatnak az eredményéről is, amelyet a bunkerben talált földi maradványokon végeztek el. Lebilincselő nyomozásuknak köszönhetően egészen új megvilágításba kerül a náci diktátor halála.

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6214931464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása