Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mindent mindenről

Mindent mindenről

2019. június 13. - Darqo

mindent.jpg

Mindig örülök, amikor meglátok egy-egy újabb Dorling Kindersley (DK) kiadványt a hazai piacon, mert a brit multinacionális kiadó cég remek infografikákkal, hasznos információkkal telepakolt tartalmas könyvei gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt hasznos időtöltést és izgalmas kikapcsolódást jelentenek.

Egyik kedvencem a Libri Kiadó gondozásában megjelent "Mindent a..." sorozat, amelynek első kiadványa tavaly nyáron jelent meg Mindent a táplálkozásról címmel, és amely idén tavasszal két remek albummal bővült, Mindent az emberi testről és Mindent a pszichológiáról címmel. A vaskos és tartalmas könyvek minden téma iránt rajongó könyvtárában helyet kell kapjanak!

Aki olvasott már hasonló DK könyvet, az tudja, hogy minden témát maximum 1-2 oldalon keresztül tárgyalnak, a helyhiány pedig ebben az esetben előnnyé változik, mivel így a szerzőknek muszáj a lényegi, könnyen emészthető és megjegyezhető információkra szorítkozni, amiket szemléletes, egyszerű és gyakran elgondolkodtató grafikákkal tesznek még izgalmasabbá és könnyen megjegyezhetővé. Így rövid idő alatt hihetetlenül gyorsan bővül a tudásunk.

A Mindent a táplálkozásról 6 fejezeten és 248 oldalon keresztül vezet a témában, miközben mindent megtudunk és megtanulunk az étel alapvetéseiről (éhség, étvágy, illatok, ízek stb.), főzésről és az ételek/élelmiszerek helyes tárolásról, a különböző étel-és italfajtákról, étrendekről, az élelmiszerek gyártásáról, kereskedelmükről, újrahasznosításukról és környezeti hatásukról, valamint a jövőbeli lehetőségeinkről.

A Mindent az emberi testről 10 fejezeten és 248 oldalon keresztül mutatja be az elképesztően komplex és zseniális emberi testet olyan témákat érintve, mint például a sejtek, a DNS, a bőr, a csontok, az érzékszerveink, a belső szerveink, az egészség megőrzése, a különböző betegségek, az elménk, az érzelmek, a szexualitás, és ez még csak töredéke annak a sok érdekességnek, amelyet megtalálhatunk benne. Mondhatni, ez egy remek útmutató az emberi testhez.

A Mindent a pszichológiáról 3 nagy fejezeten keresztül, szintén 248 oldalon keresztül mutatja be az emberi elme működését, olyan érdekességek mélyére vezetve, mint például a különböző pszichés zavarok, többek között olyan mentális problémákat bemutatva, mint a depresszió, derealizáció, egészségszorongás, bemutatva a hozzájuk passzoló terápiákat, köztük a pszichoanalízist, kognitív terápiát vagy éppen a hipnoterápiát, valamint olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy az elménkben milyen folyamatok játszódnak le például a társas kapcsolataink során, a tanulás közben, az identitásunk kialakításában vagy éppen a fogyasztási szokásaink kialakításában.

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy tényleg lebilincselő és végtelenül hasznos kiadványokról van szó, amelyekben felnőttként is órákra el lehet veszni. Nagyon remélem, hogy a sorozat folytatódik, hiszen a témák tárháza kiapadhatatlan.

mindent-a-taplalkozasrol.jpg

Mindent a táplálkozásról

Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

mindent-az-emberi-testrol.jpg

Mindent az emberi testről

Az autóhoz, a mosógéphez, a számítógépes játékokhoz mindig kapunk használati útmutatót – a testünkhöz azonban nem. A megoldás ez a kézikönyv, amely mindent tartalmaz, amit a testről tudni kell. Honnan tudjuk, hogy éhesek vagyunk? Miért szorul össze a gyomrunk, ha idegeskedünk? Mi az oka az emésztési problémáknak, miért alakul ki rövidlátás és allergia? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit tudni szeretnénk a testünkben zajló rejtélyes, összetett folyamatokról.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

mindent-a-pszicologiarol.jpg

Mindent a pszichológiáról

Miként tudjuk átstrukturálni az agyunkat, hogy hatékonyabban tanulhassunk? Mely feszültségcsökkentő technikákat használhatjuk tárgyalási helyzetben? Milyen pszichés trükkökkel vesznek rá a hirdetők a vásárlásra? Hogyan alkalmazható a pszichológia a mindennapokban, a munkahelytől a sportpályáig? Ismerjük meg az emberi tudat működését, a mentális zavarokat, és hogy ezeken hányféle terápiával és kezeléssel lehet segíteni. Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit a gondolkodásunkról, az érzelmeinkről és a viselkedésünkről tudni kell.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg.

 

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4514826156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása