Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bakancslista - Vad tájakon

Bakancslista - Vad tájakon

2019. május 03. - Darqo

bakancslista01.jpg

Az elmúlt időszak nehézségei sem tántorítottak el attól az elképzeléstől, hogy az álmodozás a legjobb és leghasznosabb dolgok közé tartozik az életben, sőt. Segít kiszakadni a gyakran rideg valóságból, az egysíkú, dolgos és szürke hétköznapokból, reményt ad, ellazít, feltölt és felemel. Minél többször engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy a képzelőerőnket trenírozzuk, annál inkább harmóniában leszünk magunkkal és a céljainkkal.

Persze a legjobb dolgok akkor történnek, ha teszünk is a megvalósításukért, viszont ez már kérlelhetetlen elköteleződést igényel saját magunkkal kapcsolatban. Az álmaink megvalósításáért tett lépéseink és meghozott döntéseink ugyanis sokakban ellenérzést válthatnak ki, hiszen ebben az állapotban sokkal kevésbé tagozódunk be az átlagba, mint amennyire azt elvárja tőlünk a szűkebb vagy tágabb környezetünk. Ilyenkor előfordulhat az is, hogy a külső nyomás hatására lemondunk a céljainkról, de ezt mindig csak egy bizonyos ideig tudjuk elviselni, előbb vagy utóbb úgyis kitörünk belőle.

Ha nem figyelünk eléggé a belső hangunkra, a kérdés újra és újra felmerül: mikor valósítjuk meg az álmainkat, ha nem most?

Tavaly egy remek könyvet mutattam be számotokra, amely abba az irányba lökdös minket, hogy merjünk többet foglalkozni azokkal a dolgokkal, amelyek érdekelnek minket, és ha már foglalkozunk velük, vegyünk egy nagy levegőt, írjuk meg a saját bakancslistánkat és induljunk el egyik céltól a másikig. A Bakancslista című inspiráló ötletbörze folytatása pedig megérkezett a közelmúltban a Scolar Kiadó jóvoltából.

A Bakancslista - Vad tájakon című második kiadvány az első részhez hasonlóan ismét számos érdekes, lelkesítő ötletet tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy hogyan töltsük meg színekkel a megszürkült életünket. Annyi érdekes és különleges apróság, boldogságmorzsa vár minket a hétköznapok taposómalmán kívül, amire nem is számítanánk. A 415 oldalas, vaskos és tartalmas kiadvány pontosan 1000 darab elképesztő ötletet tartalmaz, ezúttal kifejezetten a természet mélyreható és élvezetes megismerésével kapcsolatban.

Találkozhatunk a Csendes-óceán vizeiben élő bálnákkal, búvárkodhatunk Ausztrália partjainál, etethetünk pandákat Kínában, lovagolhatunk vadlovakkal Franciaországban, ragadjuk meg az utolsó esélyt arra, hogy megfigyeljük egy veszélyeztetett volt, vagy önkéntesként csatlakozzunk természetvédelmi projekthez. Ezek megvalósításához persze sok pénz szükségeltetik, de a könyvben ennél egyszerűbb és könnyebben kivitelezhető tippeket is találunk.

Ez az a végtelenül ösztönző kézikönyv biztat minket arra, hogy legyünk életünk bármely szakaszában, merjünk olyan dolgokat tenni, amelyeket mindig is szerettünk volna, de eddig még nem nyílt rá alkalmunk...és én imádom ezért!

bakancslista_vad_tajakon.jpg

Kath Stathers - Bakancslista – Vad tájakon

Minden természetrajongó listát vezet azokról az állatokról, melyeket látni szeretne, és azokról a tájakról, melyeket szívesen felfedezne. A munka, a család, az iskola, a pénz és a lehetőségek mind-mind meghatározzák, mik valósulnak meg az álmokból – ám ez ne tőrje le a lelkesedésünket! Nincs is jobb annál, ha valamit kipróbálunk, és saját szemmel látunk. Nincs határa a vágyaknak! Hova szeretnénk eljutni? Mit szeretnénk látni a természet csodáiból? Gyűjtsük össze, mi az, ami nekünk kihagyhatatlan a világból!

A gyönyörű fotók mellett hasznos információkkal lát el bennünket arra vonatkozóan, hogyan támogathatjuk a természet védelmére tett erőfeszítéseket, és tájékoztat a vadon élő állatok viselkedéséről. Ez a kézikönyv biztat bennünket, hogy legyünk bármely életszakaszban – az egyetemi évek alatt, a karrierépítés időszakában vagy épp nyugdíjaskorban –, merjünk olyan dolgokat tenni, melyeket mindig is szerettünk volna, de eddig még nem nyílt rá alkalmunk.

Ragadjuk meg az utolsó esélyt arra, hogy megfigyeljünk egy veszélyeztetett fajt, vagy önkéntesként csatlakozzunk egy természetvédelmi projekthez. Éljünk át izgalmas kalandot, élvezzük a lenyűgöző tájakat – bármi legyen is az álmunk, ez a könyv segíti, hogy bakancslistánk tovább bővüljön a természet lenyűgöző világával.

Ide kattintva tudod megvásárolni a könyvet.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3414667527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása