Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Így fotózz az Instagramra

Így fotózz az Instagramra

2019. április 09. - Darqo

igy_fotozz.jpg

Abban a pillanatában, hogy elérhetővé vált Androidra az Instagram, azonnal regisztráltam. Az elmúlt években telefonok jöttek-mentek, iOS-re váltottam, de azóta is töretlenül használom, és bár megbuherálták a hírfolyamot, egyre több reklám van, egyelőre még mindig a kedvenc applikációmról van szó, amelyet kiemelten használok, és sokakkal ellentétben arra is időt áldozok, hogy lájkoljam a követett emberek fotóit.

Mivel érzékeny szálak fűznek a fotózáshoz, ezen a felületen is próbálok odafigyelni arra, hogy többet és máshogy mutassak meg az általam látott valóságból, mint mások. Persze manapság a technikának köszönhetően nem olyan nehéz jó képeket készítenünk, akár mobillal is, de ez a kijelentés nem teljesen igaz, nagyon sok apróság kell ahhoz, hogy valóban értéket közvetítsünk a fotóinkkal, az eszköz pedig önmagában semmit nem ér. Elsősorban igény kell rá, de ha ez megvan, akkor a többit már könnyebb "beszerezni".

Rengeteg gyakorlással, hibázással, önfejlesztéssel egyre jobb alkotásokkal örvendeztethetjük meg a szűkebb és tágabb környezetünket, és erre nagyon oda kellene figyelnie mindenkinek, mert sajnos túl nagy a vizuális környezetszennyezés. Annak is oda kellene figyelnie, aki csak önmaga örömére akar megörökíteni valamit, hiszen csak akkor fogja élvezni például a nyaraláson készített fotókat, ha azok többek között mondjuk nem homályosak, nem sötétek, nem világosak, és a megörökíteni kívánt téma szerepel a fotón, stb. Ha pedig arra számít a készítő, hogy önmagán kívül másnak is megmutatja a képeit, akkor pedig kötelező lenne a nullánál több energiát belefektetni a kívánt téma megörökítésébe. Döbbenetes mennyiségű nézhetetlen kép készül, és ami előtt érthetetlenül állok, amikor "fotósok" töltenek fel értékelhetetlen képeket a közösségi oldalakra.

A Scolar Kiadó gondozásában közelmúltban megjelent Így fotózz az Instagramra című könyv gyakori olvasgatásával, és a szerző, Leela Cyd fotós, író, stylist hasznos és praktikus tanácsainak alkalmazásával azonban bárki megszerezheti azt a tudást, amelynek segítségével értékelhető, sőt kifejezetten izgalmas fotókat készíthet, olyanokat, amelyeknek minden családtag, barát vagy egyéb követő örülni fog.

A szerző az alapoktól kezdi a tanítást és tulajdonképpen minden alapvető dologra megtanít a fotózással kapcsolatban, tehát nem csak arra fókuszál, hogy az Instagramra milyen képeket érdemes készíteni és feltölteni. Megtudhatjuk, hogy hogyan keressük a témát, hogyan komponáljuk meg a fotónkat, hogyan használjuk a fényeket és az árnyékokat, és ez még csak néhány téma a sok közül, amelyet élvezetes stílusban, rengeteg hasznos tippel és trükkel, valamint gyönyörű fotókkal megfűszerezve elénk tár.

Receptre írnám fel minden Instagram felhasználónak ezt a könyvet, és azoknak is jó szívvel ajánlom, akik kacérkodnak a fotózás gondolatával és egy olyan könyvet keresnek, amely segítségével könnyen elsajátíthatják az alapokat!

igy_fotozz_az_instagramra.jpg

Leela Cyd - Így fotózz az Instagramra

A közösségi média nagyszerű megjelenési felületként és gazdag inspirációs forrásként szolgálhat a feltörekvő fotósok számára. Egy új accountot könnyű létrehozni, de ahhoz, hogy valóban kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket és jelentős számú követőre találjunk, két további dologra is szükség van: személyiségünk erőteljes jelenlétére és mások számára is vonzó stílusra, amelyet szívesen utánoznánk. Ez a kötet ebben nyújt segítséget. A szerző, Leela Cyd elismert fotós is egyben. Könyve lenyűgöző képekkel és megfontolandó tanácsokkal segít mindenkit, aki valódi Insta-sikerekre vágyik. Megismerhetjük a hatásos kompozíció, az egyedi nézőpont és a megfelelő kiegészítők kiválasztásának titkait és sok olyan trükköt, amely segít a népszerűséget hozó stílus kialakításában.

A könyvet ide kattintva tudod megvásárolni kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9814636610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása