Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tanulj angolul könnyedén - English for Everyone

Tanulj angolul könnyedén - English for Everyone

2019. április 04. - Darqo

efe00.jpg

Minél többet tanulok, annál inkább látom, hogy mennyit nem tudok, de szerencsére ez sosem veszi el a kedvemet önmagam fejlesztésétől. Sőt, az újévi fogadalmaim között mindig szerepel, hogy tovább fejlesztem a tudásomat a számomra kiemelten fontos témákban. Eléggé sok van, így lassan haladok, de legalább elmondhatom magamról magamnak, hogy haladok a kijelölt úton a céljaim megvalósításában.

Az idegen nyelvekkel való foglalkozás is ide tartozik, csak a saját szórakoztatásomra is előszeretettel lapozok fel egy-egy szó vagy lecke átolvasására olyan tankönyveket, amelyek a kedvenc idegen nyelveimmel foglalkoznak. Ilyenek például a skandináv nyelvek, különös tekintettel a finn nyelvre, néhány mediterrán nyelv, leginkább a spanyol, valamint nem utolsósorban az angol is, amellyel kapcsolatban szintén nem lehet elég időt fordítani a tudásunk fejlesztésére.

Tavaly nyáron jelent meg a HVG Könyvkiadó gondozásában az English for Everyone című tankönyvsorozat kezdőknek szóló első pár része, amelyet egyébként az egyik kedvenc külföldi kiadóm, a DK indított útjára és szerencsére hozzánk is eljutott. A DK az egyszerű, lényegre törő, informatív vizuálisan inspiráló és tanulást segítő könyvekről híres, és ezzel a sorozattal sem hazudtolják meg magukat.

Azok is könnyedén fogják majd elsajátítani a bennük rejlő tudást, akik még idáig soha nem tanultak angolul, és azok is gyors fejlődést tapasztalhatnak és maradandó tudást kaphatnak, akik már régóta foglalkoznak az angollal, valamint azok is találnak majd újdonságokat és érdekességeket a sorozat egyes tagjaiban, akik már profi szinten kommunikálnak angolul. Sőt, szerintem tanárok is sok inspirációt kaphatnak a kötetekből az izgalmas és mindemellett egyszerű és hatékony oktatási módszerekről.

Idáig öt kiadvány jelent meg, az alap könyv a vizuális angol nyelvtan, amely átfogó összefoglalója az angol nyelvtannak. Ez az összefoglaló kiadvány lefedi a teljes nyelvtani anyagot, amelyet a Közös Európai Referenciakeret (KER) által meghatározott A1-C1 szinten elvárnak. Egyszerű és közérthető magyarázatokkal és képekkel segíti a tanulókat bármilyen szinten állnak is a nyelvtanulás folyamatában. A teljes körű felkészülés érdekében érdemes az English for Everyone kurzus többi kötetével együtt használni.

A kiegészítő könyvek a Kezdő nyelvkönyv önálló tanulásra és a Kezdő munkafüzet önálló tanulásra 1-2. Ezek a könnyen követhető vizuális tanulási módszerek mellett közérthető nyelvtani magyarázatokkal, gyakorló feladatokkal és ingyenes hanganyagokkal segítik a haladást. A tananyag lefedi az alap készségeket: a nyelvtant, a szókincset, a kiejtést, a hallás utáni szövegértést, a beszédet, az olvasást és az írást. A többi nyelvkönyvtől eltérően azonban mindezt a lehető legtöbb vizuális segédlettel teszi.

Az English for Everyone kifejezetten azoknak szól, akik tanári közreműködés nélkül szeretnének angolul tanulni. Ha magamból és az introvertáltságomból indulok ki, nem is olyan nehéz elképzelni, hogy sokan tarthatnak igényt egy ilyen kurzusra. De persze nem csak az ilyen típusú tanulók hasznosíthatják a benne rejlő tudást, hanem azok is, akik hagyományos formában, iskolai keretek között tanulnak angolul.

Az életem folyamán sok angol tankönyvvel kerültem már kapcsolatba, de őszintén állíthatom, hogy ez az egyik legjobb az összes közül, könnyen hasznosítható tudást nyújt rövid idő alatt a hatékony oktatási módszernek, vizuális kiegészítéseknek, képeknek és ábráknak köszönhetően, úgyhogy mindenféleképpen ott a helye a könyvtárunkban.

Hamarosan pedig érkeznek a további kiadványok, a kiadó közlése szerint várhatóan április 10-én kézbe is vehetjük majd a középhaladó és haladó nyelvkönyv és a középhaladó és haladó munkafüzet harmadik és negyedik kiadványát, amelyek megjelenését már tűkön ülve várom. Még előrendelhető státuszban vannak ezek a részek, meglehetősen nagy kedvezményt is adnak rájuk, úgyhogy érdemes meg most lecsapni a lehetőségre.

 

efe01.png

English for Everyone: Vizuális angol nyelvtan

Átfogó vizuális összefoglaló az angol nyelvtanról egyszerű és közérthető magyarázatokkal, amely bármilyen szinten álló nyelvtanulónak hasznos segítséget nyújt. Ez az összefoglaló kiadvány lefedi a teljes nyelvtani anyagot, amelyet a Közös Európai Referenciakeret (KER) által meghatározott A1–C1 szinten elvárnak. A teljes körű felkészülés érdekében érdemes az English for Everyone kurzus többi kötetével együtt használni. A kurzushoz tartozik egy online és mobilalkalmazáson keresztül is elérhető ingyenes hanganyag. Ez az egyes feladatokhoz kapcsolódó szövegeket tartalmaz anyanyelvi beszélőktől. A honlap és az alkalmazás kezelőfelülete magyar, csak a hanganyag idegen nyelvű, hogy a kezdő nyelvtanuló is könnyedén eligazodjon. Itt tudod beszerezni.

 

efe02.png

English for Everyone: Kezdő 1. nyelvkönyv

Az English for Everyone önálló tanulásra tervezett angolnyelv-oktató kurzus, amely a könnyen követhető vizuális tanulási módszerek mellett közérthető nyelvtani magyarázatokkal, gyakorlófeladatokkal és ingyenes hanganyaggal segíti a haladást. A képes nyelvtani magyarázatok segítik az összetett nyelvi jelenségek könnyebb megértését. Az egyszerű feladatok segítségével gyakorolhatjuk az alapkészségeket: az írást, az olvasást, a beszédet és a hallás utáni szövegértést. A képek és ábrák segítik a nyelvtan és a szókincs elsajátítását, felidézését és használatát. A hanganyag bemutatja a valós nyelvhasználatot, segít fejleszteni a hallás utáni szövegértést és a beszédkészséget. A rövid modulok lehetővé teszik, hogy a saját tempónkban haladjunk. Itt tudod beszerezni.

 

efe03.png

English for Everyone: Kezdő 1. munkafüzet

A munkafüzetben több száz feladatot és gyakorlatot találunk a hozzájuk kapcsolódó hanganyaggal, amelyek segítségével gyakorolhatjuk a kezdőknek szánt 1. szint nyelvkönyvében tárgyalt szókincset és nyelvtant. A négy szint mindegyike egy nyelvkönyvből és egy munkafüzetből áll. A kezdőknek szánt 1. szint éppúgy ajánlható azoknak, akik csak most kezdtek el angolul tanulni, mint azoknak, akik már rendelkeznek némi nyelvtudással. A kurzus a Közös Európai Referenciakeret (KER) ajánlását követi. A táblázat a KER szintjeit veti össze más nyelvvizsgák ponthatáraival. Itt tudod beszerezni.

 

efe04.png

English for Everyone: Kezdő 2. nyelvkönyv

Az English for Everyone önálló tanulásra tervezett angolnyelv-oktató kurzus, amely a könnyen követhető vizuális tanulási módszerek mellett közérthető nyelvtani magyarázatokkal, gyakorlófeladatokkal és ingyenes hanganyaggal segíti a haladást. A képes nyelvtani magyarázatok segítik az összetett nyelvi jelenségek könnyebb megértését. A rövid modulok lehetővé teszik, hogy a saját tempónkban haladjunk. Az egyszerű feladatok segítségével gyakorolhatjuk az alapkészségeket: az írást, az olvasást, a beszédet és a hallás utáni szövegértést. A hanganyag bemutatja a valós nyelvhasználatot, segít fejleszteni a hallás utáni szövegértést és a beszédkészséget. A képek és ábrák segítik a nyelvtan és a szókincs elsajátítását, felidézését és használatát. Itt tudod beszerezni.

 

efe05.png

English for Everyone: Kezdő 2. munkafüzet

A munkafüzetben több száz feladatot és gyakorlatot találunk a hozzájuk kapcsolódó hanganyaggal, amelyek segítségével gyakorolhatjuk a kezdőknek szánt 2. szint nyelvkönyvében tárgyalt szókincset és nyelvtant. A négy szint mindegyike egy nyelvkönyvből és egy munkafüzetből áll. A kezdőknek szánt 2. szint azoknak ajánlható, akik már elsajátították az angol nyelv alapjait. A kurzus a Közös Európai Referenciakeret (KER) ajánlását követi. A táblázat a KER szintjeit veti össze más nyelvvizsgák ponthatáraival. Itt tudod beszerezni.

 

efe06.png

English for Everyone: Középhaladó 3. nyelvkönyv

Az English for Everyone önálló tanulásra tervezett angolnyelv-oktató kurzus, amely a könnyen követhető vizuális tanulási módszerek mellett közérthető nyelvtani magyarázatokkal, gyakorlófeladatokkal és ingyenes hanganyaggal segíti a haladást. A képes nyelvtani magyarázatok segítik az összetett nyelvi jelenségek könnyebb megértését. A rövid modulok lehetővé teszik, hogy a saját tempónkban haladjunk. A képek és ábrák segítik a nyelvtan és a szókincs elsajátítását, felidézését és használatát. A hanganyag bemutatja a valós nyelvhasználatot, segít fejleszteni a hallás utáni szövegértést és a beszédkészséget. Az egyszerű feladatok segítségével gyakorolhatjuk az alapkészségeket: az írást, az olvasást, a beszédet és a hallás utáni szövegértést. Itt tudod beszerezni.

 

efe07.png

English for Everyone: Középhaladó 3. munkafüzet

A munkafüzetben több száz feladatot és gyakorlatot találunk a hozzájuk kapcsolódó hanganyaggal, amelyek segítségével gyakorolhatjuk a középhaladóknak szánt 3. szint nyelvkönyvében tárgyalt szókincset és nyelvtant. A négy szint mindegyike egy nyelvkönyvből és egy munkafüzetből áll. A középhaladóknak szánt 3. szint azoknak ajánlható, akik már biztos alapokkal rendelkeznek, de szeretnék továbbfejleszteni a nyelvtudásukat és a beszédkészségüket. A kurzus a Közös Európai Referenciakeret (KER) ajánlását követi. A táblázat a KER szintjeit veti össze más nyelvvizsgák ponthatáraival. A középhaladóknak szánt kötetek a B1 szinttől az alsó B2 szintig terjedő tudásanyagot foglalják magukban, vagyis középfokra készítenek fel. Itt tudod beszerezni.

 

efe08.png

English for Everyone: Haladó 4. nyelvkönyv

Az English for Everyone önálló tanulásra tervezett angolnyelv-oktató kurzus, amely a könnyen követhető vizuális tanulási módszerek mellett közérthető nyelvtani magyarázatokkal, gyakorlófeladatokkal és ingyenes hanganyaggal segíti a haladást. A képes nyelvtani magyarázatok segítik az összetett nyelvi jelenségek könnyebb megértését. A rövid modulok lehetővé teszik, hogy a saját tempónkban haladjunk. Az egyszerű feladatok segítségével gyakorolhatjuk az alapkészségeket: az írást, az olvasást, a beszédet és a hallás utáni szövegértést. A hanganyag bemutatja a valós nyelvhasználatot, segít fejleszteni a hallás utáni szövegértést és a beszédkészséget. A képek és ábrák segítik a nyelvtan és a szókincs elsajátítását, felidézését és használatát. Itt tudod beszerezni.

 

efe09.png

English for Everyone: Haladó 4. munkafüzet

A munkafüzetben több száz feladatot és gyakorlatot találunk a hozzájuk kapcsolódó hanganyaggal, amelyek segítségével gyakorolhatjuk a haladóknak szánt 4. szint nyelvkönyvében tárgyalt szókincset és nyelvtant. A négy szint mindegyike egy nyelvkönyvből és egy munkafüzetből áll. A haladóknak szánt 4. szint azoknak ajánlható, akik már magabiztosan használják az angolt, de szeretnék fejleszteni a szókincsüket, a nyelvtani tudásukat és a beszédkészségüket. A kurzus a Közös Európai Referenciakeret (KER) ajánlását követi. A táblázat a KER szintjeit veti össze más nyelvvizsgák ponthatáraival. A haladóknak szánt kötetek a felső B2 szinttől a C1 szintig terjedő tudásanyagot foglalják magukban, vagyis felsőfokra készítenek fel. Itt tudod beszerezni.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2314607424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása