Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A művészi rajz kézikönyve

A művészi rajz kézikönyve

2019. március 26. - Darqo

muveszi_rajz.jpg

Korábbi posztjaimban már többször rajongtam a DK (Dorling Kindersley) könyvekért, egyszerűségük, közérthetőségük, átláthatóságuk, lényegre törő téma feldolgozásaik miatt. Könyveik gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást és könnyed tanulást biztosítanak, úgyhogy kitüntetett figyelemmel kísérem a hazai megjelenéseket. Tavaly decemberben ráadásul egy olyan album jelent meg a Libri Kiadó jóvoltából, amely kifejezetten illeszkedik a blog tematikájába, hiszen a művészi rajzolással foglalkozik.

Bár jómagam nem rajzolok, de mégis haszonnal olvasgatom a testes kiadványt, hiszen rajta keresztül jobban rálátok az egyes alkotások mögött rejlő mérhetetlen tudásra. Mióta többször is átlapoztam, beleolvastam az egyes fejezetekbe, teljesen máshogy közelítek a művészeti alkotásokhoz, sokkal árnyaltabbnak érzem a mondanivalót, jobban ráérzek az adott művész lelkivilágára, pedig a könyvnek nem célja a művészetekhez való hozzáállásunk teljes átalakítása, csupán az alapvető tudás átadása a választott témában. Szerkesztőtársam, Antal Baantal Balázs designer is elismerően nyilatkozott a könyvről, aki szakmailag is tudja hasznosítani a benne foglaltakat.

A művészi rajz kézikönyve segítségével gyakorlatilag minden alapvető információt megkapunk a különböző rajztechnikákról, amelyek közül több mint 80-at mutat be részletesen. Mindent megtudunk az eszközökről és ezek használatáról, kompozíciós ismeretekről, rálátunk a tájkép, csendélet, portré készítés rejtelmeire, fejleszthetjük a táj készségünket, és nem utolsósorban akár ráérezhetünk a saját egyedi stílusunkra is.

Ha valaha is kacérkodtál a rajzolással és/vagy festészettel, akkor ez a könyv neked készült, hogy megtedd az első lépéseidet, de mint ahogy korábban mondtam, ha hozzám hasonlóan egyszerűen csak kíváncsi vagy a különböző rajztechnikákra, de nincsen benned vágy magára a rajzolásra, akkor is haszonnal forgathatod ezt a nagyszerű, informatív kiadványt.

a-muveszi-rajz-kezikonyve.jpg

A művészi rajz kézikönyve – Tájkép, csendélet, portré készítése ceruzával, szénnel, tollal és pasztellel

Fedezzük fel a bennünk rejlő kreatív alkotót! A művészi rajz kézikönyve segít, hogy megtaláljuk saját, egyedi stílusunkat, és fejlesszük rajzkészségünket.

Legyen szó ceruzáról, szénről, tollról vagy pasztellről, ha követjük a kötet gyakorlati útmutatásait és feladatait, mindenképpen fejlődni fogunk. Egészen az alapoktól, a téma és a kompozíció megválasztásától indulunk, hogy aztán megismerkedjünk egyebek mellett a tónusozás, a maszkolás, a stencilezés vagy éppen a sraffozás trükkjeivel és fortélyaival.

A művészi rajz kézikönyve részletesen elmagyarázza, mikor milyen eszközt, anyagot és módszert érdemes használni, s több mint 80 technikát mutat be. Tökéletes választás kezdőknek, akik új hobbit keresnek, de tapasztaltabb művészeknek is, akik fejlődni szeretnének.

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg kedvezményesen.

A recenziós példányt a kiadó bocsátotta a rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7614636468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása