Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A tudás enciklopédiája - Dinoszauruszok

A tudás enciklopédiája - Dinoszauruszok

2019. február 28. - Darqo

dinoszauruszok00.png

Gyerekkoromban annyira rajongtam a dinoszauruszokért, hogy mindenféleképpen régész szerettem volna lenni. Ez a vágy az évek múlásával persze alább hagyott, de a dinoszauruszok iránti rajongás nem csökkent egy kicsit sem, sőt a Jurassic Park és azóta is rendszeresen érkező folytatásai gyakorlatilag folyamatosan fenntartották bennem az érdeklődést és kíváncsiságot a lenyűgöző teremtmények iránt.

Ezért lehet az is, hogy bizonyos időközönként, ha olyan kiadvány, album jelenik meg, amely az aktuális, pontosnak és fontosnak tartott felfedezéseket tartalmazza a dinoszauruszokról, akkor mindenképpen el akarom olvasni, és természetesen a könyvtáramban akarom tudni.

Így történt akkor is, amikor tavaly ősszel megjelent A tudás enciklopédiája sorozat legújabb, második tagja, amely egyszerűen csak a Dinoszauruszok alcímet kapta. Könnyű dolgom volt, hiszen az első, átfogó rész teljesen lenyűgözött tavaly év elején, úgyhogy nem gondolkodtam sokat azon, hogy vajon jó, hasznos és izgalmas könyvről lehet-e szó vagy sem, mert biztos lehettem benne. Így is lett!

A Dinoszauruszok című testes album több mint 60 őslényt mutat be olyan formában, ahogy idáig még nem láthattuk. Az előző könyvhöz hasonlóan tematizált informatív és vizuálisan is lenyűgöző kiadvány nem hazudik az iménti állításban, hiszen valóban olyan élményt nyújt, ami kiemeli a hasonló albumok közül.

Minden benne szereplő őslénnyel kapcsolatban sikerült újat mondania ennek a remek albumnak, bár ahogy olvashatjuk, ez amiatt is lehetséges, hogy a legtöbb újdonságot az elmúlt körülbelül 30 évben fedezték fel a tudósok. Arra érdemes készülni, hogy egyben képtelenség befogadni azt a rengeteg információt, ami a könyvben található, ebben amúgy tökéletes átfedésben van az első résszel, úgyhogy érdemes kisebb adagokban magunkévá tenni a könyv hihetetlen tudásanyagát.

Az biztos, hogy minden téma iránt érdeklődő gyerek örömmel forgathatja ezt a remek könyvet, de talán hozzám hasonlóan a fantáziájukban néha még régészként dolgozó gyereklelkű felnőttek sem fognak csalódni ebben a kiadványban.

dinoszauruszok.png

A tudás enciklopédiája - Dinoszauruszok

Lenyűgöző 3D-s rekonstrukciók varázsolják élővé a földtörténeti múlt leghíresebb fajait. Utazz vissza a földtörténeti középkorba, amikor ijesztő dinoszauruszok vándoroltak a szárazföldön, vészjósló repülő őshüllők cirkáltak a levegőben, és a tengerek tele voltak félelmetes élőlényekkel! Nézd meg az összes ősállat meglepően élethű és hihetetlenül részletes rekonstrukcióját! Fedezd fel, hogyan éltek ezek a vad és bámulatos állatok, miért haltak ki, és mit árulnak el nekünk fosszilis maradványaik! Itt tudod beszerezni a kiadványt.

 

tudas.png

A tudás enciklopédiája

A tudás enciklopédiája látványos képeivel mindent bemutat, amit más enciklopédiák csak leírnak. Fedezd fel a fáraók sírjának rejtelmeit, a vulkánok működését és a Nap belsejének fehéren izzó, nukleáris kemencéjét! Nézd meg hogyan néz ki egy T. Rex belülről, egy csillag születését, és hogy milyen titkokat rejt a DNS-ünk! Utazz vissza az időben, és tudd meg, hogyan zajlott egy gladiátorküzdelem az ókori Rómában, milyen volt Kolumbusz hajója, és hogyan építették fel a kínai nagy falat! Vizsgáld meg az űrből érkező jeleket, a tengeralattjárók felépítését és a tűzijáték kémiáját! A különleges technikával készült illusztrációk a valóságot soha nem látott részletességgel mutatják be. A tudás enciklopédiája segítségével fedezd fel a világűr, a Föld, a természet, az emberi test, a történelem és a technika világát! Érdekes tények, látványos térképek, idővonalak, grafikák teszik érthetővé és élvezetessé az izgalmas témákat az egész család számára.

A recenziós példányokat a kiadó bocsátotta rendelkezésemre, amelyért hálás köszönet!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3714607450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása